עבור לתוכן

האם OS של 64 ביט מחייבת מעבד של 64 ביט?

Featured Replies

פורסם

אני עומד לקנות בקרוב מחשב ובגלל נושא הזיכרון החלטתי להתקין עליו OS של 64 ביט. זו תהיה ככל הנראה ויסטה 64. אני צלם חובב ובעקבות הצגת שאלה בפורום צילום התחיל ויכוח בנושא מעבדי 64 ביט. האם הם בכלל קיימים במחשבים ביתיים? האם הם נחוצים אם אתקין OS של 64 ביט? וכד'.

http://d-spot.co.il/forum/index.php?showtopic=190058

פורסם

הסיכוי שתקנה היום מחשב עם מעבד שהוא לא 64ביט הוא 0.00000000001%.

פורסם

ואוו! כול כך הרבה זיבולי שכל בתראד' אחד (אני מדבר על הקישור שהבאת) :lol:

ולשאלה: מערכת הפעלה 64BIT רצה על מעבד 64BIT בלבד

וכמו שאמרו לפני - אתה תצטרך להתאמץ כדי לקנות היום מעבד שהוא לא 64BIT

פורסם
  • מחבר

אז למה pine כתב את מה שכתב? אין לזה שום אחיזה במציאות?

פורסם

באמת בלבלו לך שם את השכל, אני עדיין צוחק לגבי הבחור שאמר שמעבדי 64 ביט "אמיתיים" עולים 5000 דולר וזה הכל בגלל שהמרצה שלו אמר לו ככה...

בכל מקרה, נחזור לנושא עצמו וניתן לך כמה תשובות לשאלותייך:

1. כמעט כל מעבד שקיים בשוק הפרטי כיום תומך ב-64 ביט, אין שום סיבה לקנות מעבד 32 ביט אלא אם אתה קונה מעבד משומש ומאוד לחוץ בכסף.

2. הבחירה שלך בויסטה 64 ביט היא בחירה נכונה וזאת מכיוון ש-XP 64 ביט לא ממש עושה את העבודה (לפחות כך אני חושב) ו-WINDOWS 7 רחוקה מספר חודשים טובים מהשקה רשמית.

3. קיימות לא מעט תוכנות שעבורן קיימת גרסת 64 ביט, בחלק מהמקרים קיים שיפור ביצועים בזכות אפשרות להשתמש ביותר זכרון RAM.

אז למה pine כתב את מה שכתב? אין לזה שום אחיזה במציאות?

אין לדבריו שום קשר קלוש למציאות, הוא בעצמו אומר שכל מה שהוא אמר בדיון מבוסס על דבריו של המרצה שלו וכנראה שהמרצה שלו לא מבין כלום בנושא הזה.

פורסם

אתה מדבר על זה?

אתם מודעים לכך ש64ביט זה לא "באמת" 64 ביט?

אלא 32 ביט עם זכרון "מורחב"? - ההרחבה מתבצעת תוכנתית (במעבד)

הסיבה שמפרסמים את זה בתור 64 ביט זה בסך הכל טריק שיווקי. אני לא זוכר בדיוק מי התחיל עם זה, נראה לי AMD .

רצו לקדם את העניין של ה64 ,אבל זה יקר מדי -אז המציאו "מעבד חדש" שהוא גם חזק יותר מה32 הרגיל וגם זול יותר באופן משמעותי מהמעבד ה64 ביט האמיתי. עכשיו אף חברה לא יכולה למכור 32 ביט רגיל, כי הם יצאו "מפגרים טכנולוגית".

ה64 ביט האמיתיים עולים בסביבות ה5000 דולר ~ שמים כאלו מעבדים רק בשרתים קריטיים- כאלו שחייבים את הכוח החישובי הזה

(כמו בחברות סלולר -בין השאר)

הוא "קצת" בילבל פה עם ארכיטקטורה שונה IA-64.

זה סט פקודות שונה מx86 שעובד ברוב המחשבים (מבחינתך זה בכול המחשבים)

64BIT זה בעצם הרחבה של הפקודות האלו (זה נקרא x86-64) וזה מה שמאפשר שכול מעבד 64 שאתה תקנה יכול להריץ מערכת הפעלה 32 ותוכנות של 32

לעומת זאת מערכת הפעלה של 64 עובדת רק על מעבד עם סט הפקודות x86-64 (ויכולה להריץ תוכנות 32 דרך "אימולציה" שלא משפיעה על הביצועים)

פורסם
  • מחבר

אז כל המחשבים הנמכרים כיום הם 64 ביט אמיתיים?

פורסם

כן.

פורסם

אין אמיתי או לא אמיתי

מה שיש ומבחינתך זה לא חשוב בעליל זה סוגי פורמט שונה ל64 ביט אם נגדיר את זה ככה

שגם ככה הפורמטים האחרים לא קימים היום לשימוש ביתי

אפילו לא במחשבי אפל שעברו לפני כמה שנים לאינטל במקום PPC

ככה שאתה הולך היום לחנות וקונה מחשב יתנו לך מעבד 64 ביט פשוט כי כניראה אין להם בכלל 32 ביט יותר לדחוף לך

והוא יהיה באותו "פורמט" 64 ביט כמו האחרים

בכל מקרה מאוד ממליץ לך ללכת לפורום מיפרטים שימליצו לך על מפרט שטוב לתקציב\צרכים שלך

פורסם
  • מחבר

אין אמיתי או לא אמיתי

מה שיש ומבחינתך זה לא חשוב בעליל זה סוגי פורמט שונה ל64 ביט אם נגדיר את זה ככה

שגם ככה הפורמטים האחרים לא קימים היום לשימוש ביתי

אפילו לא במחשבי אפל שעברו לפני כמה שנים לאינטל במקום PPC

ככה שאתה הולך היום לחנות וקונה מחשב יתנו לך מעבד 64 ביט פשוט כי כניראה אין להם בכלל 32 ביט יותר לדחוף לך

והוא יהיה באותו "פורמט" 64 ביט כמו האחרים

טוב לדעת.

בכל מקרה מאוד ממליץ לך ללכת לפורום מיפרטים שימליצו לך על מפרט שטוב לתקציב\צרכים שלך

עשיתי את זה. הצטרפתי לאשכול קיים ואני מחכה לתגובה של URIB

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=400179.0

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים