עבור לתוכן

הצטרפו למאבק בחוק הביומטרי

Featured Replies

פורסם

אבל זה יכול לקרות גם עכשיו, במידה ולמשטרה יש את טביעת האצבע שלך מסיבה כלשהיא

• תגובות 52
  • צפיות 3.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

אוו, אני רואה שהיה שווה לחכות קצת שכל העוקצנות תתבטל פה ויתפתח דיון רציני, אני אדם שאוהב לצחוק (גם על עצמו), אבל

זה לא מצחיק אותי בכלל :nixweiss: ...

כמו שנאמר, אני לא מתנגד לטכנולוגיה (זה יהיה טיפשי) אני מתנגד לדרך שרוצים ליישם אותה, למה צריך מאגר? מה זה נותן ולמי?

שאנשים כל כך מעוניינים להחליף חלק מהחופש שלהם רק בשביל המחשבה שיהיה יותר בטוחים אני דואג...

פורסם

לא יודע עד כמה אתם מודעים אבל יש כבר מאגר DNA, מאגר טביעות אצבע וכו'.... פשוט זה לא מאורגן ובגודל מספק

החוק הביומטרי פשוט מיועד להסדיר ולהרחיב את הנושא

פורסם

^^^

דווקא זה כן מאוגר ובגודל די מספיק

אבל
וזה אבל די גדול כי השימוש אסור במאגר הזה (ולא קביל בבית משפט) אלה רק במקרים מאוד נקודתיים שבהם בעל ה DNA או טביעת אצבע כבר אינו בחיים

המאגר לבד הוא לא יכול לגרום להרבה נזק אבל יש את חוק נתוני התקשורת ובשילוב עם החוק הזה הנזק שיכול להיות כתוצאה מדליפת המאגר הוא גדול

סתם לדוגמה: אם אחד המאגרים ידלוף לחברות שעוסקות בהוצאה לפועל

פורסם

אתם לא קולטים בכלל משהו.

תארו לעצמכן מצב שהמאגר ידלוף - (וזה יקרה מהר מאוד)

ורצפי הDNA שלכם מגיע לחברת ביטוח גדולה..

או שתרצו להיות מועסקים במקום עבודה כל שהוא אבל יש לכם איזה שהיא בעייה כל שהיא.

או אפילו תרצו זוגיות עם מישהו..

ברגע שרצפי הDNA שלכם חשופים לכל אז כולם יוכלו לעיין בהם, ואם הגנים שלכם לא הכי משובחים זו תוכל להיות בעיה לפעמים לקבל פוליסה מחברת ביטוח, או סתם למצא זוגיות..

פורסם

באמת שאני לא מבין מה הבעיה אם המאגר הזה יצליח לדלוף ?

אז מישהו, יראה את טביעת האצבע שלי... מה הוא יעשה איתה כבר ?

נגיד מישהו יקח את פרופורציות הפנים שלי... אז מה ? מה הוא יעשה עם זה ?

לא שאני לא אומר שזה לא חמור, זה כן מהווה בעיה מסוימת, בדיוק כמו שהעובדה שכל אחד יכול לברר מס' תעודת זהות של כל בנאדם בארץ וחצי עץ משפחה.

אבל בפועל... אם למשטרה תהיה טביעת אצבע וזהו... אז מה ? מה כבר "יתפרו" לך?

אחרי זה יש פוליגרף ואחרי זה יש חקירה ויש המון המון דברים להוכיח.

פה צריכה להיות דווקא התערבות של בית המשפט העליון לגבי איך ומתי להשתמש בכלים שיש לך בחקירת משטרה ומה נחשב כראייה קבילה בהליך משפטי.

מדינה ששמה בכלא רק על פי טביעת אצבע עם חקירה חלשה ובלי תיק זאת לא מדינה נורמאלית ואין דברים כאלה היום בעולם.

ולא הבנתי למה צריך להיות במאגר הזה מתי עשית קקי בפעם האחרונה ומי ראה אותך עובר נתיב בלי לאותת... נניח שבכל ניידת יהיה מאגר זמין כזה, מי אמר שלשוטר יש אפשרות להכניס אליו גם נתונים ?

עם מספיק רגולציה ומספיק פיקוח אפשר לנצל את זה בצורה לא רעה אבל השאלה איך זה יתבצע ומי יחזיק בנתונים.

השאלה הכי חשובה בכל הסיפור הזה... למה לעזאזל צריך את זה, איך זה קשור לארגוני הפשע ומי חי בסרט וחושב שאי אפשר לזייף דברים כאלה ?

נ.ב

אנשים פה גם מדברים על DNA... מי דיבר על מאגר DNA ? דיברו על טביעת אצבע וזיהוי פנים.

פורסם

נקודות זיהוי של DNA לא מאפשרות בדיקת גנים. בדיקת רצף גנטית כמו שאת חושבת עליה בסרטים עולה עשרות אלפי דולרים פר בנאדם.

בא ניקח את דוגמאת הזוגיות המופרחת שלך. לכי אל בן הזוג, תתלשי שערה כשהוא לא שם לב. כל הפרופיל הגנטי שלו עכשיו בכף ידך! שערוריה! מישהו צריך לעצור את זה.

פורסם

נקודות זיהוי של DNA לא מאפשרות בדיקת גנים. בדיקת רצף גנטית כמו שאת חושבת עליה בסרטים עולה עשרות אלפי דולרים פר בנאדם.

בא ניקח את דוגמאת הזוגיות המופרחת שלך. לכי אל בן הזוג, תתלשי שערה כשהוא לא שם לב. כל הפרופיל הגנטי שלו עכשיו בכף ידך! שערוריה! מישהו צריך לעצור את זה.

בשערה אין DNA, רק אם תולשים אחת עם השורש...

פורסם

נכון להיום זה המצב, אבל בעוד כמה שנים (או יותר) מי יכול להבטיח לנו שזה לא יהיה כמו בסרט gattaca ?

http://www.imdb.com/title/tt0119177/

יש הבדל גדול בין זה לבין מצב שבו כל אדם יכול להיות חשוף למניפולציה כי גורם מתוחכם בחר בזה מטעמי נוחות.

פורסם

TeaTime.

בדיקות DNA ממש לא עולות אלפי דולרים. (אתה מתכוון עשרות בודדות של דולרים)

אבל זה לא הבעיה, כי שיהיה ביקוש המחיר ירד.

הבעיה היא שכל הנתוננים מוגשים על מגש של זהב, וכל מה שצריך זה לנתח אותם בעלות זניחה.

פורסם

בנוסף לדעות נגד שהועלו כאן הבעיה היא שאי אפשר דעת מה יהיה לעשות עם המאגר בעתיד (נגיד עוד 10 שנים ויותר) והפרטים שידלפו(ואני חושב שסביר להניח שכך יקרה, בכל מקרה יש מישהו שיכול להבטיח שהדבר לא יקרה?) לא יהיה ניתן להחליף אותם ובגלל זה חוץ ממספר מדינות הרבה שרים/חברי פרלמנט/אזרחים בהרבה מדינות לא רוצים לקחת את האחריות המאוד גדולה, הסיכון והמוסריות של בניית מאגר כזה

פורסם

בדיקת רצף מלאה עולה עשרות אלפי דולרים. לבדוק גן בודד עולה כמה מאות. איסוף הDNA לזיהוי הוא איזור שונה לחלוטין בDNA, ההבנה שלך בעניין פשוט לוקה בחסר.

נכון להיום זה המצב, אבל בעוד כמה שנים (או יותר) מי יכול להבטיח לנו שזה לא יהיה כמו בסרט gattaca ?

http://www.imdb.com/title/tt0119177/

יש הבדל גדול בין זה לבין מצב שבו כל אדם יכול להיות חשוף למניפולציה כי גורם מתוחכם בחר בזה מטעמי נוחות.

בגטקה הם חויבו למסור את ה DNA שלהם לחברה, לא למאגר. מה ההבדל בין למסור DNA לבין בדיקות המעבדה שעושים לאסטרונאוטים?

תן דוגמא למניפולציה שזה חושף אותך.

פורסם

אני לא רוצה לצמצם את הבעיות שיכולות לנבוע ממאגר ביומטרי שכולל מגוון של נתונים על כל אדם.

ובכול זאת לגבי DNA, בסרט אומנם אנשים חויבו למסור דגימות, אבל המאגר של הDNA ושאר הנתונים שלהם כבר היו קיימים קודם, ומספיק למצוא שערה בשביל לדעת הכל על אותו בן אדם.

ההשלכות של מאגר DNA הם עצומות!!

הנה כמה דוגמאות שעולות לי קצה האצבע:

זיהוי בני משפחה של מטרה לצורך חטיפה.

זיהוי אבים ביולוגים שתרמו זרע, כנגד רצונם באנונימיות.

שיעבוד כל היהודים וצאצאיהם לזיהוי על פי DNA לנצח נצחים.

יש עוד המון השלכות לטווח הרחוק במאגר DNA.

מספיק שכמה חוקרים יבודדו קבוצות של גנים שיחלקו בני אדם לקבוצות שונות של סיכונים, וחברות יוכלו לסמן אותך אוטומטית כלא רצוי עוד לפני שאתה שולח להם קורות חיים.

פורסם

שוב, בדיקת זיהוי גנטי היא לא בדיקה גנטית! הנתונים במאגר מכילים נתונים על שונות גנטית, לא על גנים ספיצפיים. לכל היותר תוכל להסיק מזה על קירבה משפחתית (וגם זה לא בודאות כמו בדיקת אבהות מלאה). וזה רק במקרה שהמאגר יפרץ. מה יש יותר סיכוי שיפרץ, המאגר הזה או מסד הנתונים של בנק הזרע? כמו כן, אי אפשר לזהות יהודים על פי זה.

http://en.wikipedia.org/wiki/National_DNA_database

ישראל ממש לא תהיה המדינה הראשונה להקים מאגר כזה. דווקא מאגר DNA הוא הכי בטוח מכל המאגרים הביומטרים, כי הרבה יותר קשה לנצל אותו לרעה

פורסם

שוב, בדיקת זיהוי גנטי היא לא בדיקה גנטית! הנתונים במאגר מכילים נתונים על שונות גנטית, לא על גנים ספיצפיים. לכל היותר תוכל להסיק מזה על קירבה משפחתית (וגם זה לא בודאות כמו בדיקת אבהות מלאה). וזה רק במקרה שהמאגר יפרץ. מה יש יותר סיכוי שיפרץ, המאגר הזה או מסד הנתונים של בנק הזרע? כמו כן, אי אפשר לזהות יהודים על פי זה.

כשיהיה מאגר של כל היהודים בישראל ועוד איך יהיה ניתן לזהות אותם על פי זה, ולא בילתי סביר להניח שגם את ילדיהם יוכלו לזהות על פי המאגר הזה, אפילו כמה דורות אחרי שהם יברחו מכאן.

http://en.wikipedia.org/wiki/National_DNA_database

ישראל ממש לא תהיה המדינה הראשונה להקים מאגר כזה. דווקא מאגר DNA הוא הכי בטוח מכל המאגרים הביומטרים, כי הרבה יותר קשה לנצל אותו לרעה

וודאי שהיא לא הראשונה להקים מאגר, אבל היא המדינה הדמוקרטית הראשונה שתשים שם את כל האזרחים באופן מנדטורי.

במדינות מערביות שקיים מאגר ביומטרי הוא מוכלל רק על אנסים ופושעים מורשעים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים