עבור לתוכן

E7200 + P5Q PRO לא מצליח לעלות ב460X6 אבל 455X6 כן,הגדרה לא נכונה?(24/7-430X9)

Featured Replies

פורסם

אני כרגע הורדתי את המכפלה של המעבד למינימום כדי לראות אם הלוח בסדר או שהמעבד לא בסדר.

אני רואה אנשים עם E7200 שמגיעים ל4GHZ+ בקלות ו עם הP5Q לבאס שלפחות 480

בכדי לשפוט איזה חלק הוא הבעיתי עשיתי את הדברים הבאים:

א. לא הגיוני שאני מריץ את המחשב כרגיל ביום יום על 430X9 ועל460X6 הוא לא יפעל ממש לא הגיוני אז אני בטוח שזה לא המעבד.

ב. הזיכרון(2X1GB G.SKILL 6400 800MHZ CL4)- היה לי פעם מעבד E6300 וזה היה עם לוח אחר אך עם אותו הזיכרון. והגעתי עם לוח של P31 ל 480MHZ אז אני מאוד בטוח שזה לא הזיכרון שמגביל אותי.

ג. הספק שלי הוא ENERMAX PRO 82+ 525W ככה שהמתחים הם מצויינים.

ד.מבחינת קירור... המארז(CM 690) שכרגע סופר מאוורר עם 5 מאווררים של Scyth 1900RPM-110 CFM!!! ועוד 2 מאווררים של 85 CFM, והציפסט מקורר עם מאוורר קטנטן וחמוד שמאוורר טוב, ועל המעבד יש טוניק עם MX-2(שנמרח מלפני שבוע) ועל הטוניק בתוכו אחד מה110CFM ומצידו עוד אחד של 110-הזרימת אווייר:-2 שמוצאים בראש המארז אוויר חם כלפי חוץ, אחד מקדימה שמכניס אוויר קר ,עוד אחד מהצד שמכניס אוויר קר על האיזור של הכרטיס מסך והצ'יפסט ואחד שמוציא את כל האוויר החם לאחורה.(וכן הרעש מחריד-כמו נושאת מטוסים)

ה. שפה הבעיה לפי דעתי :הלוח- אני ממש בטוח שאני פשוט לא מגדיר נכון את הלוח מרוב שיש כל כך הרבה דברים שמה אז ההגדרות שלי לא נכונות.

אם יש לכם שאלות לגביי משהו מסויים אני אשמח לזרוק עוד נתונים שהחסרתי. אבל העזרה שאני מבקש היא בהגדרת הלוח כגון:

NB Voltage

SB voltage

mem OC charger

AI Clock twister

AI tranction Booster

FSB termination

PLL Voltage

GLT איפה שיש 0.61X משהו כזה.

וכו'

לדעת כמה מתח אסור לי לעבור במה מי ומו, או איזה הגדרה עדיפה וכו'.

כרגע אני עם מתח למעבד של 1.55 והטמפ' לא עוברת את ה63 מעלות במאמץ. 40 מעלות במנוחה.

וכשאני על 455X6 הוא לא עובר את ה53 מעלות במאמץ.

פורסם

נתחיל מזה שהכל הגיוני..אין חוקים בOC.. :D

לפני הכל תבצע בדיקה של MEMTEST לזיכרון..לאחר מכןתבצע בדיקה של SMALL FFT בPRIME95 ותראה אם היא נכשלת...

כמו כן איזה הגדרות שינת אצלך כרגע בביוס ועל כמה הם עומדות ? איזה גרסת ביוס ?

תעדכן אותנו..

פורסם

1.55V למעבד זה הרבה, עדיף שתוריד ואל תיקח סיכון

פורסם
  • מחבר

טוב עידכונים:

א.כרגע אני עם הביוס המעודכן ביותר גירסא משופצת של Ketxxx שחבר בכמה פורומים בחו"ל-גירסא:1613. ואגב איתו הצלחתי להגיע לבאסים יותר גבוהים לעומת הקודמים.

ב.לגביי memtest: עשיתי בדיקה שהמחשב ללא OC שהכל על auto. הבדיקה ל2 הזכרונות עברה חלק. ומיותר לציין שעשיתי memtest לכל סטיק בנפרד.

אחרי זה מה שעשיתי שמתי על OC היציב שלי 430X9 עם תיזמונים של 4-4-4-12 ומתח של 2.2. בזיכרון אחד קיבלתי שגיאה ובשני לא. התמונה מצורפת למטה.(מהפלא).

ורשום שם משהו לגביי 99MB.

לגביי Small FFT עשיתי זאת בORTHOS שזה אותו דבר. לאחר 8 שעות לא היתה שום שגיאה, הטמפ' הגיעה במקסימום ל67 מעלות.(ע"י בדיקה עם CORE TEMP)

כרגע ההגדרות של הביוס שרץ יציב עם 430X9 הן:

Ratio: 9 FSB: 430 PCIE: 100Mhz

FSB Strap to North Bridge: Auto

DRAM Freq.: 861Mhz Timing 4-4-4-12

DRAM Static read control: Disable

DRAM read Training: Disable

MEM OC Charger: Disable

Ai Clock twister: Lighter

Ai Transaction: Auto

CPU Voltage: 1.58125

CPU GTL Reference: Auto

CPU PLL Termination Voltage: Auto

DRAM Voltage: 2.2

NB Voltage: Auto

SB Voltage: Auto

PCIE SATA Voltage: Auto

Load-Line Calibration: Enabled

CPU Spread Spectrum: Disable

PCIE Spread Spectrum: Disable

CPU Clock Skew: Auto

NB Clock Skew: Auto

CPU Margin Enhancement: Optimized

CPU SETTINGS:

CPU Ratio Setting: 9.0

C1E Support: Disable

Max CPUID Value Limit: Disable

CPU TM Function: Disable

Execute Disable Bit: Enable-כי יש לי XP(ע"פ מה שרשום בחוברת של הלוח)

כשניסיתי לייצב את הלוח על 440X9 לא הצלחתי. הגעתי למצב ממש לא טוב שנתתי לNB מתח של 1.5 ולSB1.3

PLL של 1.7 לFSB Termination 1.44 ולמעבד 1.6 ניסיתי לבטל/לאשר את הOC CHARGER. גם עם תיזמונים של 5-5-5-15 ומתח לזכרונות של 2.25.

אממ נראה לי שסיכמתי פחות או יותר הכל.

*נשאר לי לבדוק רק עוד דבר אחד מקווה שזה יעזור...

[attachment deleted by admin]

פורסם

אם יש שגיאה בMEMTEST אז יש בעיית יציבות בזיכרון..

נסה לבחור ידני את הStrap ..בטל את הAi Transaction ו-MEM OC Charger נסה לשחרר תיזמונים ל5-5-5..

פורסם
  • מחבר

טוב עידכון קטן לפני שאני אעשה את מה שאמרת.

בדיוק במצב שהייתי הורדתי את המכפלה ל6,והעלתי את הFSB ל440.

והמחשב לא עשה פוסט.

וברגע שהדלקתי מחדש את המחשב(איפוס הגדרות) מה שעשיתי זה שני דברים. העלתי את המתח של הFSB ל1.44 ואת התזמונים ל5-5-5-15 והמחשב כבר חצי שעה בבדיקה ולא נכשל. זה מרמז על משהו.

אני אבדוק את הדברים שאמרת.

עריכה...

יש משהו שלא הבנתי מההסבר שלך.

אמרת את הAi Transaction לבטל, אבל אין לי אפשרות של ביטול שם, יש לי רק אוטומטי או ידני, וברגע שאני בוחר ידני הוא נותן לי אפשרות לPREFORMENCE LEVEL ואני ממש לא מבין בזה. אבל לבטל? .......

פורסם
  • מחבר

טוב אני כבר כל כך בקרשים

עכשיו המקסימום יציב שהצלחתי הוא 440X6 או 430X9 אני פשוט לא מצליח לעבור את ה440. וזה לא עושה פוסט ב445.

חשבתי אולי הגעתי לחומה וניסיתי להעלות FSB של460 וגם זה לא עוזר.

אני לא יודע איך הצלחתי אתמול להעלות את המחשב על 455 והיום לא. (מה לא כל יום פורים חל גם על מחשבים?)

אני כבר לא יודע אם זה המעבד או הלוח. מה שיכול לשלול זאת אם אני אשים את הידיים שלי על איזה E8400 ואז נראה אם אני עובר את ה440. אם אני אעבור סימן שזה המעבד. ואם לא אז סימן שזה הלוח. שאני ממש סגור שזה הלוח. כי 430X9 יציב אבל 445X6 לא עושה פוסט? זה 3870 יציב לבין 2670??? זה מצחיק.

או שאולי אני לא מגדיר טוב את הלוח. למרות שניסיתי את כל הקומבינציות, (אולי לא מספיק).

טוב אחרי שרואים דבר כזה אולי חושבים שהמעבד הוא זה שבאמת אשם:

מישהו שעשה OC

cpu-4320.png

עם לוח זהה לשלי עם מעבד E8600

ה PLL על 1.56V

הFSB על 1.28.

בימים אלה אני עובד על לנסות את המערכת שלי עם מעבד אחר... אני יעדכן. כי מפה לא נראה לי שאני אצליח להמשיך.(אגב אם מישהו גר באיזור ראשון ומוכן לעזור לי אני אשמח)

פורסם

להבא פשוט תערוך את ההודעה הקודמת שלך..ובמקום לבודד את הבעיה אתה מפזר אותה עוד יותר..

תישאר על ההגדרות שהייתה ותבצע מה שציינתי..לגבי הAi Transaction תגדיר ידני (בלוחות אם אחרים זה DISABLE או ENABLED) ואז תשאיר את האופציה שנפתחה לך על מה שהיא..אם עברת בדיקת MEMTEST בלי שגיאה מה טוב..אם אל תעלה את זה ל7 ותבצע בדיקה..אם לא עברת תעלה ל10..

פורסם
  • מחבר

אתה צודק וסליחה.

לגבי מה שאמרת לי לעשות עשיתי. הגעתי אפילו עד ל13. כשזה היה על 11 לא היה שום שגיאה וזה לאחר 3 שעות כשהייתי על 6X440.

וכשניסיתי 445 המחשב לא רצה לעשות פוסט. פשוט לא היה מצליח להידלק. אפילו שהעלתי את המתחים הן למעבד והן לFSB והן לNB/SB וכו'.

כל זה גורם לי להיות מבולבל עוד יותר. אני עדיין עובד על כך שאני אביא מעבד טוב יותר אליי ואני ינסה לעבור את הרף שכרגע אני לא מצליח לעבור.

פורסם

לא צריך להצטער..העיקר שהבנת.. ;D

בוא נעשה קצת סדר..באיזה פרמטרים אתה מצליח להגיע ל440 בלי שגיאות בזיכרון..?

בדקת לפני הכל שבבאס של 445 או יותר אין לך שגיאות בMEMTEST ?

פורסם
  • מחבר

אני אוהב סדר. :)

אז ככה ב445 אני לא מצליח להפעיל את המחשב. הוא לא רוצה לעשות פוסט.

בכדי להיות על 440X6 מה שאני עושה זה מעביר את התיזמונים ל5-5-5-15,

CPU Voltage: 1.58125

FSB Termination Voltage: 1.44

DRAM Voltage: 2.2

וכל השאר על AUTO. ככה זה פועל יציב לבדיקה של חצי שעה SMALL FFT.

בכדי לנסות את הSTRAP ניסיתי על המצב שאני יציב ב440X6 וזה היה יציב רק ב333MHZ, ניסיתי בנוסף את ה400MHZ והוא לא הצליח לעשות פוסט. את ה266MHZ בכלל לא ניסיתי בגלל שהוא משנה את מהירויות הזכרונות אבל משנה בטירוף.

ולגביי 445X6 מה שניסיתי זה להעלות את המתח של המעבד ל1.6 הPLL ל1.8 ואת הזכרונות ל2.26, את הFSB ל1.46, את הNB ל1.5,SB 1.3, וניסיתי גם בAi Transaction: למצב שהייתי יציב ב440 שזה על 11, ניסיתי גם 12 ולא הלך(ב445X6 אני מתכוון).

גם ניסיתי להגדיר ידנית ללוח את הSTRAP ל333MHZ שכן אם אני שם על 266 הוא מעלה את המהירות של הזכרונות ל1100+ אם אני לא טועה.

אמממאז כמו שאמרתי 445X6 אני לא מצליח להעלות את המחשב. פשוט מסרב לאתחל(הוא רק פועל אבל אין תמונה והוא לא חושב)

פורסם

או קי..נסה לעלות את הFSB ל1.55+-..את הNB ל1.55-1.6 רק לצורך הבדיקה..

ומין הסתם ככל שתרד בSTRAP המחלק יעלה..מה שיתן לך תדר זיכרון יגדל..אתה צריך להישאר על 400 או 333..

וכמו שזה נראה הגעת לגבול של המעבד..שכן גם המתח כבר מוגזם..אני לא הייתי ממליץ לך לעבוד עם המתח הזה 24/7..

פורסם
  • מחבר

ניסיתי את זה על 445X6 ולא הלך,וגם ניסיתי

440X9.5 המחשב כן עולה וכשאני עושה בדיקת יציבות הוא קורס כעבור 15 שניות בערך. ניסיתי להעלות את המתחים, אך לא עזר. עדיין ב15 שניות בערך הוא מפסיק את הבדיקה.

ממש קשה לי לפסוק אם זה הלוח או המעבד, אבל זה מצחיק רגע אחד אני חושב שזה המעבד אשם ורגע אחד אני חושב שזה הלוח אשם. חחחח

כרגע אני נוטה לכיוון אשמת המעבד. כי כבר הגעתי לOC של 50% מבחינת הMHZ ו62% מבחינת הFSB של המעבד. כזכור שהוא 266. אבל אני עדיין לא מרוצה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים