עבור לתוכן

הגנה מתשתית חשמל גרועה

Featured Replies

פורסם

שלום לחברי הפורום הנכבדים,

בימים הקרובים אני מתכונן לעבור למרכז תל-אביב; לאור מצוקת הדיור והמצב התקציבי, הדירה הולכת להיות איזה באוהאוס מימי מפא"י שלא הייתי סומך על תשתית החשמל שלו יותר מידי.

עכשיו, אני מתכונן להעביר את המחשב + המסך הנוכחיים אל הדירה החדשה, והייתי רוצה לדעת איזה ציוד כדאי לי לקנות על-מנת להיות מוגן מכל מיני "נחשולי מתח", "מכות ברק", "קפיצות מתח" ושאר מושגים שלא ממש אומרים לי כלום, מלבד העובדה שהם יכולים לבצע טיגון עמוק של האלקטרוניקה ולדחות את המשחק ב- Crysis Warhead למועד בלתי-ידוע.

כעקרון, מה שאני רוצה לקנות זו הגנה מתשתית החשמל הרעועה שיש בדירה הזו (נו... לפחות הדירה לא מפוצלת עם שקעים שהתקין הבן של הקבלן), בכל דרך בה אתם חושבים לנכון.

המפרט הנוכחי (כתבתי את מה שנראה לי רלוונטי, אם צריך עוד פרטים - let me know)

* מעבד E8400 שעבר (מעט) Overclocking.

* לוח אם LanParty DK x38-T2RB.

* כרטיס מסך HD4870x2.

* ספק 750W Corsair CMPSU-750TXEU.

* מארז CoolMaster 690.

* מסך רחב, NEC 2470WNX wide 24.

פורסם

על שני דברים הייתי מקפיד.

1. בדיקה של הדירה ותקינות הארקה וקיום לוח חשמל דירתי עם ממסר זרם דלף (ממסר פחת) שנבדק.

2. מכשיר אל-פסק איכותי מתאים להספק של המערכת שלך.

פורסם
  • מחבר

1. מי מבצע את הבדיקה? חשמלאי?

2. מה ההספק של המערכת? כלומר, אני יודע מה ההספק של ספק-הכח של המחשב, אבל מה ההספק של המחשב + המסך?

פורסם

1. רצוי חשמלאי ורצוי כדרישה לבעל הדירה לפני הכניסה לגור שם. זה נדרש גם בחוק אבל גם לשמירה על חייך.

2. ההספק הנצרך בפועל אינו זה של המקסימום הרשום על ספק הכוח אלא פחות מכך. בדוק כמה וואט דורש המסך שלך. חישוב אל פסק 0.65 * VA נותן את הערך ב- וואט שהוא מחזיק לזמן הגיבוי הנקוב. להערכתי אל פסק של 850VA יחזיק את המערכת שלך ועוד ישאר קצת עודף, אבל כדאי שמישהו נוסף יחווה דעתו על צריכת המערך שלך.

פורסם

קח בחשבון בערך מערכת כזו כבדה בעומס מלא עם מסך תצרוך משהו כמו 450-500 ואט

מה שאומר UPS עם מינימום 700va, כשלפחות 900va מומלץ. (אני עם צריכה של 350 על UPS של 750)

הנה אופציה יחסית לא יקרה.. (תחשוב על זה כמו ביטוח למחשב שלך)

http://www.cobrapc.co.il/Product.asp?productid=716

בכללי, אני ממליץ לרוב האנשים לרכוש UPS. זה מוצר לא יקר, ואישית זה כבר הציל לי את המחשב החורף הזה

הראוטר שלא ישב על ה-UPS נשרף בקפיצה, אבל המחשב והמסך חיים

פורסם
  • מחבר

אתה חושב שאלף VA יספיקו? הספק צורך 750W (האמנם?), המסך צורך 92W, סה"כ 842W, לחלק ל- 0.65 יוצא ~1300VA. לא?

פורסם

המחשב בפועל לא צורך באמת 750 וואט, זה רק המקסימום שמסוגל תיאורטית ספק הכוח.

בדוק שוב נתונים אלו.

לגבי המסך צריך להיות רשום עליו בדיוק (או בחוברת שהגיעה איתו).

מכשיר אל-פסק במיטבו בצריכה של 25 עד 85 אחוז מההספק המירבי הנקוב. כלומר תמיד כדאי להשאיר רזרבה.

מכשירים טובים מומלצים של ADVICE מראש העין או GAMATRONIC מירושלים.

בהנחה שספק הכוח שבמחשב שלך איכותי ומכיל תיקון מקדם הספק אקטיבי , ממליץ במיוחד על דגמים

של ADVICE בשיטת LINE INTERACTIVE אבל שנותנים גל סינוס נכון ביציאה. אולו מוצרי

סדרת SMART LINE האיכותיים.

http://www.advice.co.il/r_productDetails.aspx?PID=578

הבעיה היחידה שהם לא זולים.

אפשרות נוספת היא מקבוצת מכשירי SMB

http://www.advice.co.il/r_productDetails.aspx?PID=633

יש דגם של 1000VA אם אתה רוצה דווקא כזה חזק (נקרא SMB1050)

או דגמי PRPC גם שם יש כזה של 1000VA, לא יודע למה אין להם משהו באמצע בין 700 לבין 1000.

http://www.advice.co.il/r_productDetails.aspx?PID=628

הדגם של הדיגיטל סתם שטויות, התמורה הנוספת במחיר הגבוה תקבל רק בתצוגה הדיגיטלית על המכשיר

וחוץ מזה הוא דומה לדגמי PRPC.

פורסם
  • מחבר

המחשב בפועל לא צורך באמת 750 וואט, זה רק המקסימום שמסוגל תיאורטית ספק הכוח... בדוק שוב נתונים אלו.

איך אני בודק מה הצריכה האמיתית של המחשב?

ואם אין לי את האמצעים לבדוק זאת, מה ההספק שאני צריך לקחת כדי "להיות בטוח" שהכל יעבוד במפרט המחשב שלי?

לגבי המסך צריך להיות רשום עליו בדיוק (או בחוברת שהגיעה איתו).

רשום, 92W.

... ממליץ במיוחד על דגמים ...

לא בדיוק הבנתי כמה דברים, ואני אשמח אם תוכל לענות לי -

* מה ההבדל בין הדגמים השונים (SMB, SmartLine, PRPC)?

* מי מהם מספיק לי?

* ומדוע לא מספיקים לי מכשירים שהם רק 'מייצבי מתח' (למשל http://www.advice.co.il/r_productDetails.aspx?PID=247 וכיו"ב)

* מה אתה ממליץ לקחת?

ממש תודה!

~ יונתן

פורסם

מייצב מתח זה דבר טוב אבל לא מה שצריך למחשב. מייצב מתח כזה דרוש למכשיר שחייב לקבל 220 וולט מדויק ומיוצב.

מכשיר אל-פסק אמנם מסוגל לשלוט ברמה מסוימת של יציבות המתח, לרוב פחות מדויק מאשר מייצב יעודי לכך, אבל לצורך עבודתו ועבודת ספק הכוח במחשב זה בסדר. בנוסף אל-פסק מאפשר למחשב שלך סגירה מסודרת של המערכת והורדת חלונות בעת הצורך בצורה מסודרת באמצעות תוכנת השליטה, לאחר שנתן זמן גיבוי של 4-15 דקות לשמירת קבצים וכד'. זה לא קיים במייצב מתח.

זמן הגיבוי תלוי בהספק הנצרך באותו זמן של הפסקת חשמל.

לגבי ההבדלים בין המכשירים של אדוויס זה בעיקר תלוי בסכום שאתה רוצה להקדיש לכך. הטוב והיעיל ביותר הוא זה מסדרת SMART LINE בגלל אופן מתח המוצא. אחריו בא SMB שמיועד בעיקר למשרדים ועסקים (ולכן מחייב בדרגת אמינות גבוהה יותר) והנפוץ ביותר הוא מסדרת PRPC שגם הזול מהם. ספק מחשב שיש לו PFC אקטיבי (תיקון מקדם הספק) רצוי שיקבל מתח סינוס אמיתי, כדי לקבל נצילות טובה יותר גם של מכשיר האל-פסק.

כמובן שיש גם מכשירי ON LINE שהכי מדויקים, עם הכי הרבה הוצאות אחזקה והחלפות סוללה תכופות, עולים פי 4 ובאמת אין לך צורך בהם.

לגבי הצריכה המעשית במחשב שלך זה גם תלוי במה שפועל ועובד ברגע נתון. לצורך החישוב המעשי יש אתרים שנותנים הנחיה כללית לפי סוג המעבד וכרטיסי המסך ועוד הרכיבים הנוספים. הוסף לכך 20 אחוז רזרבה לשם הבטחון והעתיד.

איזה אתרים? לא יודע, פעם נתנו כאן בפורום כתובות כאלו, נסה לפתוח שאלה חדשה ספציפית אולי מישהו יתן לינקים מתאימים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים