עבור לתוכן

צריכה המלצה למחשב נייד. תקציב עד 5K.

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

אשמח אם תעזרו לי למצוא מחשב נייד שעונה למיפרט הבא:

תקציב: עד 5K, עדיף פחות, אפשר לחרוג טיפה אם זה שווה את ההבדל.

שימוש: אינטרנט, אופיס, תיכנות (NET. למשל) , לא משחקים וכו'.

מסך: 13.3 ומעלה. חייב להיות מאט. וגם המיסביב לא מבריק.

עכבר: רצוי track ball (סטיק כמו של IBM), אבל כנראה שאוכל להתרגל גם לפד מוצלח.

מיקלדת: רכה ונוחה

תאורה למיקלדת: רצוי מאוד

משקל: 1.8-2.5 אבל עדיף כמה שפחות

סוללה: 6 תאים

דיסק: מספיק 160G , עדיף 7200RPM

מעבד: עדיף C2D עם 2Ghz לפחות (הבנתי שה dual core מתחממים מאוד)

זיכרון: לפחות 2G עם אפשרות הרחבה ללפחות 4G

אחריות: טובה, ארוכה ואמינה

מ"ה: לא חייב, שיתאים עתידית ל windows 7

יציאות: רשת רגילה ואלחוטית, BT, רצוי גם מודם פקס

לא חייב, אבל יהיה נחמד אם יש: חיבור למערכת הגברה פשוטה (SPDIF קול + RCA וידאו(בננה צהובה))

תודה מראש

ענת

פורסם

אני לא מכירה שום אופציות שעומדות בכל הדרישות הנ"ל. המחשב היחיד שמתקרב הוא ה-Vostro 1310 של דל. מחשב 13.3" עם מסך מט ובמסגרת התקציב שלך.

הוא מגיע עם אחריות של שלוש שנים והארד דיסק במהירות של 7200rpm.

אין לו Trackpoint. למתחרה של לנובו, ה-,SL300 יש Trackpoint אך למרבה הצער הוא זמין רק עם מסך מבריק.

מכסה המסך של ה-vostro 1310 כן מבריק אבל כל שאר הגוף במט. לטעמי זה לא כלכך נורא (ואני לא סובלת את הגימורים המבריקים שנפוצו ב-90% מהמחשבים).

http://www.notebookclub.co.il/cat-DELL+Vostro+1310.htm

פורסם

Thinkpad SL400 עם מסך מאט 14" ומשקל כ-2.5 קילו גם אופציה טובה.

פורסם

אם את מוכנה לעלות ל-14.1" יש גם את ה-D630 של דל בהנחה של Notebookreview:

http://www.notebookclub.co.il/prod-dell-d630-t8100-nvd.htm

יותר יקר אבל שווה את המחיר. החסרון הוא בכרטיס מסך נפרד שאין לך בו צורך.

*עריכה: בקריאה חוזרת שמתי לב שאת מחפשת מחשב של 13.3" ומעלה ולא דווקא 13.3". לאור זה, נראה לי שה-SL400 או ה-D630 דווקא עונים על הדרישות טוב מה-Vostro 1310 שכן שניהם כוללים trackpoint (אם כי המשקל גבוה יותר). יש גם את ה-A840 של דל במחיר מאד נמוך אבל המפרט בהתאם ויתכן שגם איכות הבניה לא מרשימה (מביקורות בלבד, לא ראיתי).

פורסם
  • מחבר

קודם כל רציתי להודות לכם על התגובה המהירה והמקצועית !

תודה ! :yelclap:

אם אפשר, כמה שאלות,

ב A840 המעבד נראה קצת חלש, אבל זול, קצת כבד (2.46 ל 4 תאים), שווה בדיקה.

ב SL400 המעבד יותר חלש מה 1310 (האם חלש מידיי ?) וכבד יותר (2.5 האם ל 6 תאים ?), ורק שנה אחריות(האם זה מספיק ?), שווה בדיקה.

ה D630 קצת יקר, במיוחד עם דיסק כמו ב 1310, אבל יש אפשרות לתחנת עגינה, האם שווה את המחיר ?? (הפרש של 1000 ש"ח מה 1310, ורק 3 שנים אחריות).

ה 1310 קורץ לי בגלל המשקל(2.02 ל 4 תאים, כמה זה ל 6 תאים ?), 5 שנים אחריות, והבנתי שהוא בנוי טוב(מגנזיום). מה שאין בו זה אפשרות לתחנת עגינה (האם זה חשוב ??) והסטיק שחסר.

התרגלתי לסטיק כי כשעבדתי היה לי T40 מהעבודה, ואז ניטרלתי גם את הפד. האם אפשר להתרגל לעבוד רק עם פד ??

האם ב 1310 יש תאורת מיקלדת ?

המליצו לי בביג בוקס על HP 6930P עם מעבד P8600 ומחיר של 7700.

ניסיתי והמחשב נוח וגם יש בו סטיק ותאורת מיקלדת, משקל 2.1 .

ראיתי בזאפ את המחשב הזה במחיר יותר נמוך, אבל עם מעבד יותר חלש.

האם המחשב עצמו מוצלח ?, ואם כן, לאיזה מעבד אפשר לרדת מבחינת יחס של איכות ומחיר ?

האם אחריות 5 שנים של דל VIP טובה ? ראיתי פה תלונות על המעבדות של דל.

איך באמת להתייחס לעיניין האחריות בשנים, הרי חשוב גם האיכות של השירות והמהירות.

האם יש דברים מיותרים במפרט שלי, עבור השימוש שלי, שאפשר להוריד(מלבד המסך מאט) ואז יש אופציה למחשבים אחרים ?

האם לרדת למעבד יותר חלש כדי לקבל מחשבים אחרים בתקציב, או שאין אחרים עם מסך מאט ?

האם יש משהו יותר קל בתוספת קטנה במחיר ?

ניראה לי שצריך לראות ולהרגיש כדי לקבל בחירה סופית (חוץ מה HP לא ראיתי אף אחד מהאחרים).

האם אתם יודעים היכן יש מחשבים אלו בתצוגה באיזור חיפה (חיפשתי בנשר ובגראנד קניון, ואין) ?

המון תודה

ענת

פורסם

לדעתי, אם את יכולה לעלות במחיר ל-6K, ה-D630 הוא האפשרות הכי טובה. את יכולה לקבל אותו עם דיסק קשיח גדול ומהיר ומסך ברזולוציה גבוהה, במחיר של 6144, כולל מערכת הפעלה. אם 160GB מתאים לך, הרי שחסכת עוד 200 שקלים.

בתוספת של עוד כ-500 שקלים את מקבלת את הסוללה הגדולה (9 תאים), למרות שלדעתי בהפרש מחיר כזה כבר עדיף לרכוש את הסוללה הזו בנפרד, ולהיות עם שתי סוללות, אחת רגילה למשקל נמוך ואחת גדולה למקרה שבו תצטרכי חיי סוללה ארוכים.

ה-6930P שנמכר ב-6K מגיע בקונפיגורציה עם מעבד עדיף, אבל דיסק קשיח איטי יותר ומסך ברזולוציה נמוכה, מה שלדעתי פוגם יותר בביצועים ובנוחות שימוש מאשר המעבד.

לגבי אחריות, 3 שנים אמור להספיק. שכן אחרי 3 שנים בד"כ כבר רוצים לשדרג את המחשב. בכל מקרה, אפשר לברר מול החנות NotebookClub האם הם יכולים לשדרג אחריות ל-4 או 5 שנים על ה-Latitude D630. מבחינת תנאי DELL העולמית, אפשרות כזו קיימת למיטב ידיעתי.

פורסם
  • מחבר

בררתי במדיאטק חיפה, הם מוכרים לחברות ויכולים להראות חלק מהמחשבים העסקיים.

הם אמרו לי שה D630 כבר לא מיוצר, וסתם מנסים לחסל מלאי, זה נכון ?

הם מכרו לא מעט 1310, המחשב הנמכר ביותר אצלם E6400.

הבחור שם גם טען שה 1310 מגיע עם מסך מבריק, ואני יודעת שהמסך מאט ....

לפחות שווה לראות פיזית אצלם.

לא גיליתי היכן אפשר לראות SL400.

בדקתי וראיתי שה E6400 בא בלי T.B , אז הוא לא עוזר לעומת ה 1310.

אבל גם ראיתי שהוא בא עם מסך LED שזה די קורץ.

לגבי רזולוציה, QTTP, לא לגמרי הבנתי מה שכתבת על ה HP.

אני עובדת ברזולוציה 720X1280 במסך של 22''(סמסונג), אני לא יכולה לעבוד ברזולוציות גבוהות (אני מכוונת בכוונה לנמוך יותר).

אז האם הרזולוציה אמורה להשפיע עליי ?

או שהתכוונת שהמסך יותר חד ?

אני יכולה לעלות במחיר ל 6K גג 7, אבל שיהיה ממש שווה (מסך טוב , T.B., משקל). לא כל יום קונים לפטופ..

הצעות ??

(אם למישהו יש אישית את ה 1310, D630, SL400, E6400, באיזור חיפה, אשמח לשמוע, ואם אפשר, גם לראות)

תודה

פורסם

הם אמרו לי שה D630 כבר לא מיוצר, וסתם מנסים לחסל מלאי, זה נכון ?

כן, הוא לא מיוצר. ה-E6400 החליף אותו ומנסים להפטר מהמלאי. אז מה? זו הרי הסיבה שהמחיר שלו כלכך משתלם.

הבחור שם גם טען שה 1310 מגיע עם מסך מבריק, ואני יודעת שהמסך מאט ....

הוא קיים גם עם מסך מבריק וגם עם מאט (וכך גם ה-1320 החדש). בארץ כמעט לא נתקלתי עם מבריק, לרוב משווקים אותו עם מאט.

ניתן לקבל אותו עם Bluetooth.

פורסם

לגבי רזולוציה, QTTP, לא לגמרי הבנתי מה שכתבת על ה HP.

אני עובדת ברזולוציה 720X1280 במסך של 22''(סמסונג), אני לא יכולה לעבוד ברזולוציות גבוהות (אני מכוונת בכוונה לנמוך יותר).

אז האם הרזולוציה אמורה להשפיע עליי ?

או שהתכוונת שהמסך יותר חד ?

מאיזו סיבה את עובדת ברזולוציות נמוכות? האם יש לך בעיית ראייה וקושי לקרוא טקסט קטן?

אם זו הסיבה, אין מה לעשות, אבל בעיקרון חבל לעבוד על רזולוציה נמוכה במסך שהרזולוציה הטבעית שלו גבוהה, כי מפסידים שטח עבודה וחדות. אם אכן אינך יכולה לעבוד ברזולוציות גבוהות, דווקא כדאי לך ללכת על מסך ב-1280X800.

פורסם
  • מחבר

ניתן לקבל אותו עם Bluetooth

התכוונתי ל Track Ball

מאיזו סיבה את עובדת ברזולוציות נמוכות? האם יש לך בעיית ראייה וקושי לקרוא טקסט קטן?

כן, יש לי בעיה לקרוא טקסט קטן ואין לי ראייה תלת מימדית, רק עין אחת כל פעם ;)

בכל מיקרה, ב HP יש אותו דיסק 160G 7200 והרזולוציה כמו ב 1310.

ראיתי בתשובות אחרות שלכם, שאם עולים במחיר אז אפשר לרדת במשקל גם ב 14'' ומעבד חזק.

אני עוד צריכה כנראה לראות ולמשש עד שאהיה סגורה על המיפרט המדויק.

אני אנסה לקפוץ בפסח לחנות בפ"ת ולעוד חנויות.

הרבה תודה לכולכם :yelclap:

כל הכבוד על התגובות המהירות

חג שמח ומהנה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים