עבור לתוכן

אפשרויות קירור 9800GX2 ובדיקת טמפ'

Featured Replies

פורסם

הכרטיס מסך שלי רותח...

הטמפ' על מצב DEFAULT - והוא מגיע לטמפ' של = 82 מעלות

ב- LOAD מגיע לטמפ' 104 מעלות

האם זה סביר ?

ראיתי ברחבי הרשת את הפתרון הבא:

תמונה - http://img366.imageshack.us/img366/7669/24684034kf0.jpg

פורום 1 - http://forums.firingsquad.com/firingsquad/board/message?board.id=hardware&message.id=133100

פורום 2 - http://images.google.co.il/imgres?imgurl=http://www.thermalright.com/new_a_page/product_images/vga_cooler/hr-03_gtx/big/1-1.JPG&imgrefurl=http://forums.firingsquad.com/firingsquad/board/message%3Fboard.id%3Dhardware%26thread.id%3D131615&usg=__fErdohzPwQMvqbTmatxCF0ZaoqE=&h=648&w=968&sz=49&hl=iw&start=116&um=1&tbnid=7_3y39H-7lojhM:&tbnh=99&tbnw=148&prev=/images%3Fq%3D9800%2BGX2%2Bsolutions%253F%26ndsp%3D21%26hl%3Diw%26sa%3DN%26start%3D105%26um%3D1

התקשיתי למצוא מאיפה התמונה באה - האתר ברוסית (www.thelab.gr) - מוטמע בתמונה...

ראיתי שטוענים בפורום הנ"ל שזה מדגם Thermalright HR-03 GTX

באתר של Thermalright מופיעים עוד כמה דגמים דומים... ולכן אני לא בטוח אם זה הדגם המדובר...

בנוסף לא ראיתי קירור לשאר הזכרונות, צ'פסטים למיניהם...

חשבתי להכין קונס מהיציאה של הכרטיב מסך (זאת שבתוך המארז) אל עבר הדלת למאוורר (12CM), יש למישהו רעיונות איך ליישם ?

פורסם
  • מחבר

המהירות (או האחוזים) משתנה בהתאם לטמפ' - המהירות הייתה על 1800RPM שזה 100%

* המערכת מנוטרת ע"י RIVA TUNER ו- EVEREST ULTIMATE...

המערכת עברה ניקוי קומפרסור אתמול...

הטמפ' נראית תקינה במאמץ מלא (עם תוכנת FURMARK למשך חצי שעה) ?

אגב המארז מאוורר ועם 8 מאווררים (סה"כ)...

:s05:

פורסם

עכשיו הכל יותר ברור.. ;D

ובתמונה של הפורום הוא השתמש בGTX כי יש לו את ה295GTX..אבל החיבורים זהים ל9800X2..ולכן אפשרי בהחלט.. ;D

פורסם

ליאור

גם אם תמתח צינור כונס או לא משנה מה מהכרטיס מסך למאורר הוא יאבד מהאפקטביות ומזרימת האויר שלו

פתרון אחר הוא לשים מאורר מתחת לכרטיס מסך

אך מאחר והוא כלכך רותח צריך ממש קירור צד שלישי לפי דעתי

יש את הטוין טורבו שהוא מעולה וזול ..

ועם מאורר 120 זה ממש יחולל ניסים.

עצה נוספת ויותר זולה היא לקנות מאורר 120 אימתני

להוריד ת הפלסטיק שעל הכרטיס אם יש

ופשוט להדביק אותו לצלעות הקירור

אומנם לא בדיוק היופי בהתגלמותו

אבל זה מחולל נפלאות.

אחד מההצעות האלה יהיו הכי אפקטיביות

תוכל להוסיף גם מאורר למטה שיעזור מזרימת האויר א אחד על דלת המארז מול הכרטיס .

פורסם
  • מחבר

גם אם תמתח צינור כונס או לא משנה מה מהכרטיס מסך למאורר הוא יאבד מהאפקטביות ומזרימת האויר שלו

למה ?

יש את הטוין טורבו שהוא מעולה וזול ..

אני צריך 2 - יש 2 ליבות בכרטיס - 2 כרטיסים - עליון ותחתון מודבקים ביחד

עצה נוספת ויותר זולה היא לקנות מאורר 120 אימתני

להוריד ת הפלסטיק שעל הכרטיס אם יש

אין דרך - כל הכרטיס נמצא מבפנים, מבחוץ יש עטיפת מתכת

השאלה בקשר לכונס אם יש אפשרות לעטוף את היציאה של הכרטיס מסך (כיוון הזרימה היוצא בתוך המארז) ישירות למאוורר המוציא - ראו בתמונה

[attachment deleted by admin]

פורסם

אם תשים צינור זה אומנם יכניס אויר אבל לא משהו שיתן תוצאות פלא

אני בספק אם זה יוריד כמה מעלות

בקשר לקירור עצמו

יש מעטפת חיצונית ובתוכה צלעות הקירור

תוציא את כל המעטפת החיצונית ועל זה תדביק איזה מאורר 120 עצבני שמסתובב ב3 RPM

בלי המאורר הקיים עכשיו שהוא בעצם לא יהיה כי הוא תפוס על המעטפת ברזל החיצונית .

פורסם
  • מחבר

כנראה לא הבנת אותי...

הכוונה להוציא את האוויר החם...

ותסתכל בתמונות שנתתי הבודעה הראשונה - אי אפשר לקרר אחרת את הכרטיס מסך מלבד הפתרון שיש שם, 2 הכרטיסים שיושבים בתוך ה-GX2 הם אחד מופנה לשני פנימה - המאוורר שואב אוויר משני הצדדים לתוך סנפירי הקירור שיושבים מצד העליון על הליבה העליונה ומצידה התחתון על הליבה התחתונה... הפתרון היחידי זה לקחת קירור ש"יעטוף" את הכרטיס - מהליבה - החוצה ולמעלה לליבה העליונה - ולמטה לליבה התחתונה... אין מה לקרר מהצד החיצוני של ה-GX2, לא מלמעלה ולא מלמטה...

השאלה הייתה איך אני יוצר כונס אוויר בהכנה עצמית מצורת מלבן של 10CM*4CM(של היציאה של הכרטיס מסך-שמופנית בתוך המארז) לריבוע 12CM*12CM (של המאוורר)

או לחילופין

איך אני מקרר את הזכרונות של הכרטיסים אם אני אקנה את הקיט של Thermalright HR-03 GTX ?

פורסם

ליאור למה מאוורר אחד מוציא אוויר והשני לידו מכניס..תהפוך את השמאלי ככה ששניהם יכניסו אוויר..

לגבי הכונס..לדעתי זה לא ממש ישפר משהו..ואם אתה מתעקש יש לך אפשרות לעשות את זה עם אלומיניום או פלסטיק גמיש (כמו של חוצץ בקלסר)..

ועם הקירור מגיע לך קירור לזיכרונות ולמייצבי המתח (צריך לבדוק תאימות)..ככה שזה לא בעיה..כל היטסינק פשוט יעשה את העבודה..

פורסם
  • מחבר

ליאור למה מאוורר אחד מוציא אוויר והשני לידו מכניס..תהפוך את השמאלי ככה ששניהם יכניסו אוויר..

אחד מכניס אוויר לכיוון המאוורר של הכרטיס מסך - השני מוציא אוויר מכיוון הפליטה של הכרטיס מסך (הפכתי אותו והוריד לי את הטמפ' בכרטיס מסך בכמעט 10 מעלות)...

לגבי הכונס - נראה לי פשוט שיהיה מעגל אוויר סגור לכרטיס מסך אז הטמפ' תרד - המאוורר יעזור למשוך אוויר אל מחוץ למארז....

פורסם

יש לי פיתרון שעשוי לעזור

אתה מוצא את המעטפת שלו , עושה בה חור בקוטר 80

שם צמוד מאורר 80 עוצמתי ממש ממש שידחוס אויר אל תוך הכרטיס

ומאחורה אתה מוציא את הכסוי של הסלוט ואתה קודח בו חורים כדי שהאויר החם יצא משמה ולא מהמארז

את החורים שכן יוצא מהם אויר חם והם בתוך המארז

תסתום עם סלוטייפ ותראה אם זה עוזר עוד יותר

אם זה גורע אז תוריד .

פורסם
  • מחבר

אני לא יעשה את זה מכמה סיבות.

א. עדיין יש אחריות

ב. נראה לי שהמעטפת מודבקת בדבק תרמי לכמה רכיבים שכן נמצאים על גב הכרטיס - מה גם שלדחוף אוויר לגב הכרטיב לא ייתן כלום

אני צריך איכשהו להכניס עוד אוויר בין הכרטיסים - רווח של בערך 4CM...

פורסם

תהיו בריאים כמה קומבינות בשביל קירור... ;D

פותח התרד אין לך יותר מדי מה לעשות..אם הסירקולצהי בסדר..אז או לקנות קירור יעודי..או להתחיל לקמבן קירור..

ורווח של 4 ס"מ זה המון..מאוורר סטנדרטי של 2.5ס"מ ואפילו 3.8ס"מ יכנס..השאלה כמה זה יעיל..ואפשרי לביצוע.. :-X

פורסם
  • מחבר

ורווח של 4 ס"מ זה המון..מאוורר סטנדרטי של 2.5ס"מ ואפילו 3.8ס"מ יכנס..השאלה כמה זה יעיל..ואפשרי לביצוע.. :-X

ברווח יש פלטת מתכת שמפריעה אחרת הייתי דוחף שם משהו...

קניתי מאוורר 4CM שקט - בהתחלה שראיתי 4CFM וצחקתי אבל אמרתי לעצמי כנראה שזה יעזור - אחרת לא היו מייצרים - התבדיתי ! 4CFM לא מרגישים אותו בכלל...

אני מחפש פתרונות יצירתיים - אין ברירה אחרת - חוץ מבלוק קירור מים ייעודי + מערכת קירור מים שתעלה לי בסוף כמו ה-295GTX :-\

לדעתכם - מעגל סגור לכרטיס מסך של קירור אוויר יוריד לי 10 מעלות ?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים