עבור לתוכן

המלצה ללוח-אם וזכרון למטרות OC משמעותי עבור E6300, קירור zalman s7000c

Featured Replies

פורסם

היי

אני מעוניין לשדרג את המחשב שלי ויש ברשותי מעבד Intel E6300 (1.86/2M/1066)x וקרור של זלמן CNPS7000C-AlC

הייתי רוצה לקנות לוח-אם וזכרון 4Gb בסביבות ה 800 שקל פלוס מינוס (עם עדיפות ליד שניה) ולעשות עליו OC משמעותי (אין לי ניסיון רב, אבל ממש בא לי ;D)

הסיבות העיקריות שאני רוצה לשדרג הן לפי הסדר:

1. אני משחק Oblivion עם תוספות של MOD-ים ב- 1280 על 1024 ונראה לי שהמעבד והזכרון הם צוואר הבקבוק שלי

2. אני עובד הרבה עם Adobe LightRoom ו- Photoshop והייתי שמח לקצת התחשבות של המחשב בסבלנות שלי.

3. הייתי רוצה לשחק על משחקים כבדים יותר בעתיד (בעיקר RPG) כמו The Witcher

המפרט של המחשב שלי כרגע הוא:

מעבד - AMD64 3000+ (1.8Ghz)x

קירור - ThermalTake Big Typhoon

לוח - (GigaByte GA-K8NXP-SLI - (Nforce 4

זכרון - 1Gb 2x512 DDR 400 Dual Channel

כרטיס מסך MSI 8800GTS OC 320Mb (NX8800GTS-T2D320E-HD-OC)x

ספק - Enermax Whisper II 535Watt

מארז - Antec Sonata

מסך - Viewsonic VP930

ועכשיו השאלות:

1.האם זה כדאיי כלכלית לנצל את החומרה שברשותי למטרת שדרוג, או שעדיף כבר לקנות מעבד חדש יותר במחיר זול עם ביצועי OC טובים ולקבל תוצאות עדיפות?

2. מה פוטנציאל ה-OC של המעבד הזה, האם קל יחסית לבצע איתו המהרה, האם יש כבר כתבות של הצעות המהרה למעבד ?

3. אלו יתרונות יש לכל משפחת לוחות אם על קודמתה 965/P35/P45 - עבור המעבד E6300 ואילו יתרונות OC מציעים לוחות חדשים יותר ?

4. האם יש יתרון משמעותי לקניית זכרון מהיר יותר מ- DDR2 - 800Mhz עם CL 4 או CL 5

5. האם יש יתרון ל 8GB עבור PHOTOSHOP ? אני מאוד בספק.

6. האם יש אנשים שיכולים לעזור בהמהרת המחשב תמורת תשלום? האם זה מקובל? (הייתי שמח לעשות תהליך כזה פעם ראשונה יחד או בהדרכת אדם שמבין ובעל נסיון)

7. האם רצוי לפרסם את המודעה בפורום אחר?

אם הגעתם עד כאן, אז קודם כל תודה רבה על הנחישות והרצון הטוב ועכשיו לשלב ההמלצה החמה:

על אילו שילובים של לוח+זכרון או לחילופין לוח+זכרון+מעבד הייתם ממליצים?

המלצות או הכוונות נוספות התקבלו בברכה :)

תודה, מצפה בכיליון עיניים לתגובות

מידד רז

[attachment deleted by admin]

פורסם

יש לך E6300?

לא שווה לך למכור אותו ולקנות אוברקלוק חזק יותר כמו E5200?

לגבי הקירור- עדיף לך להשאיר את הטייפון בשביל אוברקלוקינג.

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה

כן יש לי E6300,מה ההבדל בינו לבין E5200?

האם יש לי סיכוי למצוא טרייד-אין בין שני המעבדים? או סיכוי למכור אותו בסביבות ה 300 שקל?

ונגיד והחלפתי מה ההמלצה אז לגבי לוח וזכרון (במידה ואני רוצא לבצע ההמהרה משמעותית) ?

מידד

פורסם

ראש בראש שניהם מעבדים טובים ואולי בחלק מהישומים ה-E6300 יהיה עדיף, אבל באוברקלוקינג ה-E5200 עדיף ממנו משמעותית.

לוח EP43-DS3L וזיכרון 4GB 800Mhz הכי זול שתמצא - כי המעבד הזה לא דורש לוח וזיכרון יקרים.

לצורך העניין עם הזיכרון והלוח הללו תוכל להשתמש ב-FSB של 400Mhz ועם מכפלה של 12.5 זה אומר 5000Mhz.

פורסם

לצורך העניין עם הזיכרון והלוח הללו תוכל להשתמש ב-FSB של 400Mhz ועם מכפלה של 12.5 זה אומר 5000Mhz.

באופן תיאורטי, יש להדגיש.

נסה למכור את המעבד, אם תצליח למכור ב300, זה מעולה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים