עבור לתוכן

איזה מעבד עדיף +7750 או e5200

Featured Replies

פורסם

יש גם קשר למארז ולכונן הקשיח..SO??

פוטושופ יכול לעבוד נהדר(וכאן אפשר להתדיין על הרמה) גם עם P3 וגם עם מעבד סוקט 754.

בשורה התחתונה כל מעבד שנמכר היום יריץ לך PS נהדר.

אני מניח שהכוונה למעבדים נורמלים..E5200 ומעלה, ונכון התוכנה צריכה לפעמים הרבה זיכרון.

בסטנדרטים של היום E5200 זה אחלה בשביל פוטושופ

כמובן שהמעבד חשוב לפוטושופ. וגם הזיכרון. כונן קשיח טוב אפשר למצוא במחירים סבירים- אם רוצים להשקיע יותר יש מערכי RAID וכונני SSD. בסה"כ יש ממוצע מסוים בין שלושת הרכיבים שיתן רמת ביצועים מספקת שזה נניח E5200, 2GB DDR2, ולמשל 6400AAKS. חוץ מזה שבין המעבד לזיכרון זה תלוי עם איזו גרסת פוטושופ אתה עובד ואילו דברים אתה עושה עם התוכנה, וכמובן שאם אתה משתמש בה ממש המון וחשוב לך לחסוך זמנים אז שווה להשקיע במסגרת תקציב גבוהה קצת יותר.

הכונן לא ממש קשור לביצועים ואין צורך במערכי RAID בפוטו אלא לצורך גיבוי.

נכון, לגהי המעבד אתה צודק וירוץ יפה מאוד עם המעבד המדהים הזה.

פורסם

אתה טועה.

הרבה אנשים שעובדים עם קבצים בנפחים מפלצתיים מצטיידים במערכים כאלו ואחרים.

בכל אופן אין לי הרבה ניסיון עם פוטושופ לגרסאותיה אז אני לא יכול לציין פעולות ספציפיות שדורשות יותר זיכרון וכדומה לגבי מעבד ודיסק קשיח.

פורסם

תמיד צריכה להיות מערכת מאוזנת לעבודת מחשב, על אחת כמה וכמה שמדובר במערכות ייעודיות ומקצועיות.

לפוטושופ ואני עומד מאחורי דברי אין שום קשר למעבד,(אבל שיהיה SHADER MODEL 3 ותמיכה ב-OPEN GL2) ואל תענו שכן "יש קשר כי זאת תוכנה"... כי זה סתם בלבול..

אפשר לעבוד עם פ"ש גם עם מערכת ששוה 400 שקל..אמהמה..מי שעובד עם פ"ש עובד בד"כ גם עם אילוסטריטור ותוכנות פריפריה לעיצוב ועיבוד, התוכנה הזאת לא דורשת שום כוח עיבוד כי היא לא תוכנת 3D! ותאמינו זה מניסיון.

אם מגיע לקוח לרכוש מחשב שתי השאלות שאני אשאל אותו היא:

1.מה חשוב לך מהמחשב

2.עם איזה תוכנות אתה עובד, ועם איזה אתה עובד במקביל. מכאן תבוא ההכונה מה הוא צריך.

אבל אין שום צורך "לדחוף" ללקוח מעבד QUAD אם הצרכים שלו זה פוטושופ..

ולכן כבר עניתי כאן וגם ענו והוסיפו שכל מעבד שנמכר היום יעשה עבודת פ"ש נהדרת ומאוד מומלץ להרחיב את הזיכרון (במחירים של היום) ללמעלה מ-2GB, קרי מומלץ היום 4GB.

פורסם

קודם כל אני לא דחפתי שום דבר. אני לא אוהב את ההתבטאות הזו שלך הזה כי האינטרס שלי הוא לטובת פותחי הדיונים ואני לא מרוויח מכך שום דבר.

לגבי מה שאמרת- אני לא חולק עליך, כנראה שלא הבנת אותי:

"התוכנה הזאת לא דורשת......."

אף אחד לא אמר שיש דרישה למעבד כזה או אחר, אבל הפעולות יהיו מהירות יותר. אתה מוזמן לחפש בגוגל CPU Roundup - בכל השוואה שמכבדת את עצמה תמצא השוואות של תוכנות כאלו ואחרות, ואכן אתה תראה הבדלים בזמני טעינה או כל מיני אפקטים שמוסיפים (אנארף, אמרתי כבר שאני לא מתעסק בזה). וכנ"ל לגבי זיכרון ודיסק קשיח- זה משתנה בין פעולה לפעולה כמו שדיסק קשיח/SSD משפיע על מהירות טעינת מערכת ההפעלה פלאים, כך גם על הזמנים של תוכנות כאלו ואחרות.

בנוגע לשימושים שלו- זה תלוי ברמת השימוש שלו בתוכנה ואנחנו לא יכולים להחליט מה מומלץ בשבילו. כעיקרון הייתי אומר שאם מישהו עוסק באופן מקצועי בתוכנה ומרוויח מכך כסף, אז עדיף לו להשקיע יותר. למה אני לא יכול להחליט בשבילו? כי משתמש אחד שאינו עוסק במקצועיות יחליט שהוא רוצה שהכל יהיה מעט מהיר יותר, ואילו המשתמש שמתפרנס מהתוכנה לא חושב שזה מעניין אותו. אז שני האופציות הן נכונות, זו רק בחירה של פותח הת'רד.

פורסם

קודם כל אני לא דחפתי שום דבר. אני לא אוהב את ההתבטאות הזו שלך הזה כי האינטרס שלי הוא לטובת פותחי הדיונים ואני לא מרוויח מכך שום דבר.

אני מתנצל מעל גבי הפורום אם לא הובנתי כהלכה, הכוונה ממש, אבל ממש לא הייתה כלפיך.

שוב, סליחה עם נפגעת. זאת לא הייתה הכוונה במילה "לדחוף".

פורסם

לא נפגעתי, ואני מעריך את הכוונה הטובה. :xyxthumbs:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים