עבור לתוכן

בקשה למפרט מחשב לגרפיקה ורינדור תלת (לא אנימציה), עד 6,000, כולל מסך

Featured Replies

פורסם

הי, אני קצת אובדת עצות בנושא, לא יצא לי לרכוש מחשב לדרישות של רינדור מודלים עדיין, איך זה שונה ממחשב לגרפיקה ללא תלת, אז אני באמת לא יודעת מה מומלץ מבחינת כרטיס מסך, זיכרון, מעבד, האם כדאי או לא לעשות מערך Raid (אני שומעת דעות מנוגדות). באמת שאין לי מושג.

אני אשמח לקבל המלצות עם קצת הסבר לגבי למה כדאי לקנות חלקים מסויימים.

תודה.

פורסם

אז ככה.

בעיקרון (ואתם מוזמנים שלא להסכים איתי), אני מחלק את המיחשוב לעבודה גראפית ל-4:

1. דו-מימד נטו (למרות שיש לי איזו הסתייגות, בהמשך).

2. תלת מימד Realtime (למשל, לפני רינדור).

3. Render-ים (של תלת, לא של וידיאו).

4. עבודה בוידיאו.

אני לא אדבר על וידיאו כי אני לא מבין בנושא מספיק (מה עוד שזה נורא תלוי גם בסביבת העבודה [PC/MAC] וכו').

1. דו מימד - לכל מה שנוגע לדו-מימד, אין צורך עד לאחרונה לא היה צורך בכלל במאיץ גראפי. זה השתנה עכשיו עם התמיכה של Photoshop CS4 (וחבריו?) ב-Open GL. אבל עדיין, גם מאיץ גרפי בסיסי למדי יספיק לזה.

2. תלת לא מרונדר. בכל מה שנוגע לעבודות ב-3DS/Maya/Sketchup וכו', יש בהחלט חשיבות בזמן העבודה למאיצים הגראפים (אבל גם למהירות המעבד ולכמות הזיכרון). קשה לעבוד על מודלים כבדים ללא כרטיס טוב. גם בגלל כמות המידע (בעיקר בעבודה על wireframe) וגם במודלים עם הרבה טקסטורות/טקסטורות ברזולוציה גבוהה.

עם זאת, אני מוכרח לציין שלטעמי, הכרטיסים המקצועיים יותר [quadro/firegl] מיותרים לרוב האנשים.

3. Render-ים - אאל"ט, לכרטיס הגראפי אין שום משקל על זמן הרנדר וכל המשקל העיבוד נופל המעבד והזיכרון (בהנחה שהכונן הקשיח עומד בקצב). אבל, אני לא מכיר כל תוכנה שיש בשוק, אני בעיקר איש של מקס, אז יש מצב שזה אחרת בתוכנה X.

בכל מקרה, אני אישית הייתי משקיע בעיקר במעבד מהיר וזיכרון (הרבה זיכרון) על חשבון המאיץ. אם את לא מתעסקת במודלים ברמת פירוט מאוד גבוהה, גם מאיץ ישן/פשוט יחסית יעשה את העבודה. (וזה הזמן לשאול איזה מודלים את מרנדרת ובאיזה תוכנה?).

ולגבי ההארד דיסק - כל כונן מודרני עם מספיק נפח יעשה את העבודה, לא בטוח ששווה להשיע ב-RAID אלא אם זה לצורכי גיבוי היות והמהירות של הכונן פחות רלוונטית ברינדור תלת מימד (הוא לא הרכיב האיטי במערכת. אגב, אם את מתעסקת גם בוידיאו התשובה שלי תהיה מאוד שונה).

ועוד נקודה קטנה למחשבה - VISTA 64bit. זיכרון של יותר מ-3.5 ג'יגה, דורש מערכת הפעלה של 64 ביט. בהנחה שאת מתכננת/עובדת עם Windows, הבחירה הטובה ביותר שלך (כרגע) תהיה Vista 64.

מצד שני, עבדתי עם 3D Studio גם על פנטיום 133...

פורסם

עדכני שימושים/העדפות בפוסט הראשון לפי חוקי הפורום - בדגש על OC, שקט. תוכנות בשימוש ונתוני גיימינג.

להסברים ודוגמאות גשי לקרוא כאן: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=294718.0

אני מציע לך להתייעץ בפורום "גרפיקה" אם כי אף אחד מאלה ששלחתי אותם לשם לא חזר עם תשובה מנומקת ומוסמכת דיה כדי שנוכל לשים אותה בסטיקי. אולי את תהיי הראשונה.

לגבי בחירת המעבד - קראי פה.

לגבי RAID - מיותר ברוב המכריע של המקרים, וגם מהווה פוטנציאל לא קטן לכאב ראש גדול - מניסיון.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים