עבור לתוכן

מחשב הזולה שלי שוב קוראה לעזרה (o.c ופתיחת צינורות ל x800 gt )

Featured Replies

פורסם

טוב אז כך ,יש לי מחשב "זולה" כזה שיושב במקום אחד איפה שאני וכל החברה נפגשים לשבת ,בקיצר במחשב הזה היה פעם x800xt שהלך לעולמו ועכשיו התחליף היחידי הוא x800gt .

אז הכרטיס הזה לא מספק את הסחורה ,ואני רוצה לעשות לו o.c ,o.c זו לא בעייה בכלל אבל אני רוצה לדעת איך אני פותח לדבר הזה צינורות ?(אם אפשר בכלל)

תודה .

פורסם

GT או GTO ?

לגבי פתיחת הצינורות תריץ חיפוש בגוגל עם הכיתוב X800GT PIPE אתה תמצא המון מידע..

אני בספק לגבי הדגם שלך..שכן צריך לדעת בדיוק איזה דגם זה וכו..אבל יש המון מידע שיעזור לך..בהצלחה..

פורסם
  • מחבר

טוב תודה , תקשיב זה דגם של ספיר וזה הgt לא ה gto ,דגם של 256 מ"ב ddr3 .

x800gt.th.gif

בכל מיקרה אני יחפש באינטרנט איך לעשות ,אבל השאלה היא איך להתחיל ? כאילו מה אני צורב לו ביוס ? או אולי יש איזה תוכנה ?

ובכל מיקרה איך אני ניכנס לביוס של הכרטיס הזה ?

פורסם

לפי חיפושים יש אפשרות לעשות..אבל כמו שציינתי תבדוק לפני הכל..

ופתיחת הצינורות זה עיניין של צריבת ביוס של כרטיס/דגם אחר..יש לא מעט תכונות..בחיפוש ברשת אתה תמצאו תדע..

פורסם
  • מחבר

אז כך ,לאחר קריאה (לא הכי מעמיקה יש לציין) מצאתי שלRadeon X800 XT PE יש את אותה ליבה בדיוק כמו לx800gt לכן חשבתי אולי לנסות לצרוב את הביוס שלו (למרות שלדעתי זה קצת קריאת תחת בשביל הכרטיס שגם כך לא מקורר הכי טוב בעולם ).

האמת אני חושב להתחיל אם הביוס של Radeon X800 GTO (הוא גם על אותה ליבה ).

בקיצר מה אתה חושב (או כל אדם אחר שקורא את זה )?

פורסם

תקרא עוד גם על חיתוכי הליזר למניעת פתיחת צינורות, אם הם קיימים אצלך, אז העניין מסתבך עוד ולא מסתיים רק בתוכנה.

פורסם
  • מחבר

תקרא עוד גם על חיתוכי הליזר למניעת פתיחת צינורות, אם הם קיימים אצלך, אז העניין מסתבך עוד ולא מסתיים רק בתוכנה.

אתה יכול להרחיב ?

ואגב אני לא יודע אם איזה ביוס להתחיל ? יש לי כמה מאותה ליבה אבל אני מפחד לסים ישר את הx800xt pe /

משהוא יכול לקרות אם אני שם ביוס והוא לא מתאים ? או שאני יכול לשחזר את זה (גם אם אני עושה את כל התבליך דרך וינדוס)?

(עוד משהוא, אפשר לעשות את הflash דרך הוינדוס כי אין לי floppy במחשב )

כדיי אולי להתחיל x800pro ?

עריכה :מה ההבדל בין x800pro שהוא עם vivo בין x800pro בלי ? כי אני לא מוצא ביוס של x800pro רגיל

עוד עריכה (סליחה שאני חופר):שמעתי איפה שהוא שאפשר אם riva tuner לפתוח צינורות ,זה נכון ?

פורסם

אם ביוס לא יתאים..אז מין הסתם שהכרטיס/מערכת לא יציגו/יעלו..ואז תאלץ :-X

אם הוא יעלה רק ויציג משהו..אז תהיה לך אפשרות לצרוב גירסה אחרת..

ותשכח מלעשות FLASH לכרטיסי מסך ממערכת ההפעלה..

VIVO זה הדגם עם הTV OUT..מין הסתם שיש הבדל..איפה כמה רק חיפוש ברשת יעזור לך..

עם RIVA אפשר לפתוח רק לכרטיסי מסך מסוימים..אבל כמו שציינתי זה תלוי בדגם וכו..

פורסם
  • מחבר

תודה taotao ,תקשיב גיליתי שלכרטיס הזה יש חיתוכי לייזר , אבל חשבתי אולי אפשר לעקוף את החיתוך ? נגיד לשם את החומר הזה של הריתוך על שתיי הנקודות שיש עליהן את החיתוך ?

אם כל זה אפשרי אז יש לי פרויקט עצבני ליום שבת :smile1:

אבל אני עדיין לא סגור איזה ביוס לצרוב על הכרטיס :nixweiss: .

אגב יש הבדל עם הכרטיס הוא אם שבב זיכרון samsung 2.0 ל samsung 1.6 ? כי ראיתי שרוב הx800xt הם עם שבב 1.6 ורוב x800gt הם עם ה2.0(למרות שמצאתי x800xt pe אחד שיש לו שבבי 2.0 ).

פורסם
  • מחבר

תקשיב קראתי ולפי הכתבה אי אפשר לעשות מוד לליבה של הx800gt בגלל חתיוך הליזר .

אבל ראיתי אנשים שעקפו את זה עם חומר ריתוח.

בקיצור אני לא יודעה מה לעשות ,אם אני ישיג כרטיס חלופי אני ינסה את כל העיניין של הלעקוף את החיתוך עם חומר ריתוח אם לא אז אני רק ינסה לעשות O.c ואני יחליף את המישחה הטרמית הזוועתית שיש שם (ואולי גם ינקה את הגוף קירור כי הוא מתחיל לקבל קורוזיה מלחות ואבק ).

פורסם

x800gt בגרסה 3.0.0.1 בלבד יכול לפתוח צינורות וזה על ידי נקודות ריתוך בין המספרים 48 ל-16 בצ'יפ של ה-16 רגלים לא שווה להתעסק עם זה יותר מדי תנסה לעשות אוברקלוקינג דרך תוכנה אל תתעסק עם צריבת ביוס,עם אתה לא בטוח שזה יעבוד ב-100% בהצלחה.

פורסם

אגב יש הבדל עם הכרטיס הוא אם שבב זיכרון samsung 2.0 ל samsung 1.6 ? כי ראיתי שרוב הx800xt הם עם שבב 1.6 ורוב x800gt הם עם ה2.0(למרות שמצאתי x800xt pe אחד שיש לו שבבי 2.0 ).

התאמה בין הביוס שהותאם לסוג זכרון מסויים הינה קריטית בהפעלת הכרטיס (אפילו יותר מאשר התאמה של ביוסים בין חברות שונות), אחרת או שהוא יעלה עם מלא ארטיפקטים שיתקעו את המערכת עוד בשלבי הPOST או שאינו יעלה בכלל.

אם באיזשהו שלב של היתעסקות עם הBIOS של הכ.מסך הוא לא עולה, ניתן לפתור את המצב ע"י הוספת כרטיס לחריץ הPCI (בנוסף לכרטיס הקיים) והגדרתו בBIOS כראשי ולאחר מכן לצרוב את הביוס מחדש (תחת דוס - ATIFLASH).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים