עבור לתוכן

נתב ישיר מהמודם, ללא צורך במחשב שרת

Featured Replies

פורסם

שלום,

יש לי ADSL ואני מעוניין שגם במחשב של אבי ואחותי ובנייד של אחותי יהיה ADSL.

שמעתי בינתיים על מספר שיטות...

א. מספר כרטיסי רשת במחשב אחד כאשר אחד מחובר לאינטרנט וכל השאר לשאר המחשבים. לא נראה לי יעיל במיוחד כשרוצה לחבר 3 מחשבים נוספים חוץ מהמחשב השרת.

ב. נתב... זאת אומרת שיש מחשב ראשי שתמיד דולק ויש בו כרטיס רשת אחד (המודם נכנס ב-USB) והכרטיס מתחבר לנתב וכל שאר המחשבים מתחברים לנתב ודרכו מגיעים למחשב השרת וכך לאינטרנט.

ג. אופציה מאוד נחמדה, שמעתי על משהו שמתחבר למודם רשת מאחורה וממנו מושכים לכל מחשב כבל רשת וכך לא צרךי ששאר המחשבים יהיו תלויים במחשב שרת כי המודם הוא למעשה השרת.

הבעיה היא שהבנתי שזה קיים ברשת, אבל לא הבנתי מה זה בדיוק וכמה זה עולה.

ואני מעוניין גם לדעת אם אפשר לעשות כזה דבר גם במודם USB... שיהיה מודם אחד ובו נשים מפצל ומהמפצל כל מחשב יקבל אינטרנט.

תודה רבה על הקריאה ומקווה שתוכלו לעזור לי,

בברכת לילה טוב,

אורן.

פורסם

יש פיתרון יותר קל לדעתי - USB HUB

מוצר זה בעצם יחלק לך את הרשת לכמה מחשבים (יש לציין שלא יעבוד מהר כמו ברשת 10BASE-T רגילה).

ואם גם תוסיף לרשת זו כרטיס רשת אל-חוטי ב USB רק תרוויח

פורסם
  • מחבר

תודה רבה אך אשמח לקבל מידע מפורט יותר על ה-USB HUB: מה מחירו, האם ישנן חברות שונות המייצרות אותו ואם כן איזו חברה הכי מומלצת?

כמו כן לא הבנתי למה אתה מתכוון שאתה אומר שהמהירות לא מהירה...

יש לי ADSL של חצי מגה, משמע 64 קיי בשניה, זה לא יתחלק שווה בשווה לפי מספר המחשבים?

פורסם

הביעה בUSB שרוחב הפס הקטן מאוד כ 4MB לשניה - יתחלק בין כמה מחשבים.

בUSB HUBS אין לדעתי חברות מומלצות - אבל מחירם בדרך כלל מגיע לכ 200 שח.

פורסם

יש פיתרון יותר קל לדעתי - USB HUB

מוצר זה בעצם יחלק לך את הרשת לכמה מחשבים (יש לציין שלא יעבוד מהר כמו ברשת 10BASE-T רגילה).

ואם גם תוסיף לרשת זו כרטיס רשת אל-חוטי ב USB רק תרוויח

זה חדש לי.

לא ניתן לעשות רשת על גבי USB HUB, אלה פשוט לחלק מספר משאבי USB בלבד.

כתובת IP לא מוכרת בUSB HUB כך שאני לא מכיר שיטה כזו של חיבור לרשת.

פורסם
  • מחבר

אהה 4 מגה לא אמור להוות בעיה ל-ADSL של 64K , הלא כן?

וזה באמת רק מתחבר למודם וממנו למחשבים, בלי להגדיר כלום?

רק להתקין את המודם בכל מחשב?

זה חדש לי.

לא ניתן לעשות רשת על גבי USB HUB, אלה פשוט לחלק מספר משאבי USB בלבד.

כתובת IP לא מוכרת בUSB HUB כך שאני לא מכיר שיטה כזו של חיבור לרשת.

אני לא צריך רשת... רק לחלק את המהירות של המודם בין מספר מחשבים ללא מחשב שרת... זה יהיה בסדר עם USB HUB?

פורסם

זה בדיוק הבעיה. לחלק את המהירות בן שלושה מחשבים זה בעצם מילה נרדפת ל-"רשת". הכיצד ידע על חבילת תקשורת Packet לאיזה מחשב להגיע ללא ניתוב מתאים למחשב ספציפי?

HUB USB מגדיר תקן תקשורת טורי תקני במהירויות שונות עם כתובת ID מאוד מוגדרות, וכמובן מאפיין את האלקטורניקה והחשמל.

אין ניתוב כתובת רשת ואין בכלל פרוטוקול TCP/IP.

פורסם

טוב אני אנסה לסדר פה קצת דברים ...

* אז ככה - ההמלצה שלי היא - יש לך מודם usb - תיפטר ממנו ותשיג מבזק או - samsung 300 אם אני זוכר נכון או תנסה להשיג את האלקטל המפורסם ... מה שקצת קשה לי להאמין .. :) , בנוסף לאחד מהנ"ל אתה צריך "switch" מכשיר קטן וחביב שכזה לא עולה יותר מ250 לאחד איכותי יחסית

* בכל אופן ... ברגע שהשגת את אחד מהנ"ל לא סיפור להפוך אותם לנתב (ראוטר) , אל אחד מהם אתה מחבר מה שנקרא "switch" - או "hub switch" קרא לזה איך שבא לך ...נקרא לזה רכזת בינתיים , קח בחשבון שאת המודם עצמו אתה לא מחבר בכבל רשת רגיל - אלא "מוצלב" - במידה ויש ברכזת כניסת רשת שמעליה רשום "uplink" אתה יכול לחבר את המודם אליה עם כבל רשת רגיל .

ונמשיך הלאה .... אל הרכזת אתה מחבר את המחשבים השונים בעזרת חיווט מתאים - דהינו מאיפה שהמחשב של אחותך תארגן לך שקעים או כל מה שנראה לך אסתטי ונכון לחיווט הרלוונטי בין המחשבים לרכזת ... כל עוד החיווט יהיה ברמה שנקראת "cat 5" לפחות ... החוטים עצמם הם 8 גידים מסוככים ...

... ישנה אפשרות לקנות מכשיר משולב שכולל בתוכו את המודם adsl וארבע יציאות רשת ... מה שמרכז לך קצת את הבלאגן ועושה לך חיים יותר נוחים ... לשיקולך ... בזק מוכרים כאלה מכשירים ... לא סיפור ... , גם לא סיפור להגדיר את הכל ...

אם תצטרך עוד הבהרות ... אני בסביבה

טל.

פורסם
  • מחבר
HUB USB מגדיר תקן תקשורת טורי תקני במהירויות שונות עם כתובת ID מאוד מוגדרות, וכמובן מאפיין את האלקטורניקה והחשמל.

אין לי מושג מה אמרת פה... אנא הסבר לי במילים פשוטות יותר מה זה אומר...

אין ניתוב כתובת רשת ואין בכלל פרוטוקול TCP/IP.

זאת אומרת שאי אפשר לחבר את זה למחשבים?

פורסם
  • מחבר

תודה רבה טל... יש לך מושג כמה עולה ה-hub switch הזה וכמה עולה המודם של בזק עם ה-4 יציאות?

פורסם

אין לי מושג מה אמרת פה... אנא הסבר לי במילים פשוטות יותר מה זה אומר...זאת אומרת שאי אפשר לחבר את זה למחשבים?

מחשב מורכב מרכיבים אלקטרוניים. למחשב יש התקני קלט/פלט (I/O) אשר בעזרת התקנים אילו מתחברים למחשבים ומוסרים פקודות ומקבלים פלטים שונים (מסכים מדפסות).כדי לקבוע סטנדרטיזציה עולמית ופלחי שוק (תחרות - שוק פתוח) מגדירים תקן ביןלאומי של ממשקי מעבר (צורות חיבור,כבלים, פרוטוקולים של תקשורת בין ציודים שונים וכ...). כאשר רצו להחליף את ממשק הטורי RS-232 הוותיק החליטו לקרא לו - USB- Universal Serial Bus- וכאשר מגדירים אותו, אז קובעים כי הוא יתקשר עם התקני קלט/פלט (עכברים, מקלדות, מדפסות וכ...) בעזרת כתובת ID (שים לב להבדל בין כתובת ID לבין כתובת TCP/IP). בין היתר התקן קובע את כמות החשמל המותרת בכבל ואת העקבה המותרת (שם נוסף להספק נצרך ע"י התקן וההתנגדות של הכבל).

כאשר אתה מחבר מודם USB למחשב, ההתקן (המודם) מתקשר עם המחשב ברמת כתובת ID מאוד ספציפית בשכבה הנמוכה ביותר.

חבילות המידע הספציפיות העוברות בין במודם למחשב אינם חבילות ידועות של מידע TCP/IP, ובכך לא ניתן לנתב מידע בין מחשבים המחוברים בעזרת USB HUB.

בנוגע להערה השנייה:

"זאת אומרת שאי אפשר לחבר את זה למחשבים? "

תקשורת בין מחשבים מעורב שילוב של פרוקטולי תקשורת מאוד מוגדרים. אתה לא יכול לדבר עם חתול או כלב בשפת בני האדם. סוג של קונטציה של פרוטוקול בין שני צצדדים. בדיוק כמו שמקלדת לא יכולה לדבר עם נתב.

כל ציוד תקשורת מכיל את השכבה הראשונה (Osi Level) שמתארת את ההתקנים הבססים ביותר לחיבור בין התקני תקשורת->שכבה פיזית.

כמו שיש שכבה ראשונה יש שכבה שנייה ושלישית (עד שכבה 7 - האחרונה המתארת את התוכנה). כל שכבה תלויה בשבכה הקודמת לה, וכל שכבה מכינה את המידע לשכבה הבאה.

לעינייננו- כדי לנתב מידע בתקן האינטרנט העולמי נדרש רשת Ethernet ותקינה בסיסית של חיבורי תקשורת ופרוטוקולי תקשורת.

פרוטוקול TCP/IP מגדיר תעבורה של תקשורת על קווי רשת מוגדרים מאוד (ובגלל זה לא ניתן למתג TCP/IP ב- USB HUB) - אפשר לקרא לזה מוגדרים היטב (מושגים של מתמטיקאים).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים