עבור לתוכן

מחפש מצלמה במשהו כמו 1500-2000

Featured Replies

פורסם

אני מחפש מצלמה טובה ולא ייקרה לאבא שלי ליומולדת...

# מה התקציב הכולל למצלמה, סוללות וכרטיס זכרון?

אמרתי למעלה, משהו כמו 1500 עד 2000 כולל הכול, עדיף כמובן כמה שפחות

# אילו נושאים אתה מתכוון לצלם? באילו תנאי תאורה - בעיקר באור יום או גם בתנאי תאורה חלשים יותר?

המצלמה תשמש בעיקר לצילומי משפחה וקצת תמונות נוף, בד"כ בתוך בית או חצר עם תאורה סבירה אבל לפעמים יש מצבים יותר קשים וחשוב שתוכל להוציא תמונות טובות גם במקומות חשוכים.

# האם אתה מתכוון לצלם באור חלש ללא פלאש? בדף הזה תוכל לקרוא על ההבדלים בין צילום ללא פלאש, צילום עם פלאש ישיר וצילום עם פלאש חיצוני (ישיר ומוקפץ).

לפלאש יהיה שימוש עדיף שתיהיה שליטה עליו, ראיתי את זה במצלמה של דוד שלי וזה ניראה מאוד מוצלח...

# האם יש לך נכונות לצלם באור חלש עם חצובה? לידיעתך, העלות של חצובה בסיסית נעה בין 200 ל-400 ש"ח, ושל חצובת שולחן בין 50 ל-150 ש"ח.

ללא

# האם יש לך נכונות לצלם עם פלאש חיצוני? העלות של פלאש כזה יד שניה נעה בין 400 ל-600 ש"ח או 1000 עד 1200 ש"ח לפלאש חדש.

ללא

# האם חשוב לך לצלם באור חלש ללא חצובה וללא פלאש (כלומר בהחזקת המצלמה ביד)?

כן

# האם אתה משתמש כיום במצלמה דיגיטלית אחרת? אם כן, מה חסר לך בה?

משהו ממש פשוט שקנינו ביד שניה, אין לי כוח לפרט מה חסר בה - בערך הכול...

# האם אתה מתכוון להדפיס או לצפות בתמונות על גבי מסך? אם הראשון, מהו גודל הנייר המקסימלי שאתה מעריך שתרצה להדפיס?

התמונות הטובות יודפסו, גודל של תמונה רגילה לרוב (לא יודע גדלים מדוייקים, כמו באלבום)

# מהו טווח העדשה במ"מ שחשוב לך? המאמר הזה ייתן לך מושג לגבי לגבי הטווחים השונים.

לא מבין בזה...

# כמה מהותייים לך המשקל והגודל של המצלמה? האם תתפשר על תכונות או על איכות תמונה עבור מצלמה שנכנסת לכיס? האם מצלמה עם יכולות גבוהות יותר, אבל שדורשת נרתיק נפרד היא אופציה מבחינתך?

עדיף לי מצלמה רגילה שניראית כמו מצלמה פילים ולא קומפקטית כזאת, הוא אומר שיותר נוח לו...

# האם אתה נעול על יצרן מסויים? אם כן, מדוע?

הוא הראה לי לפני כמה זמן מצלמה של אולימפוס שהוא רצה, אני לא זוכר את הדגם אבל בזאפ היא עלתה משהו כמו 1800 אני זוכר...

# אילו מן התכונות הבאות קריטיות לך, אילו חשובות ועל אילו אתה יכול לוותר:

* מהירות תגובה (השהייה בין תמונות, מהירות פוקוס) - בינוני

* מקרו (הגדלה מוחלטת, הגדלה במצב טלה) - לא נחוץ

* תמיכה בפורמט RAW - לא יודע מה זה

* מצב M מלא - אם הכוונה למצב ידני אז כן, לפעמים אני אוהב להתעסק עם דברים כאלא...

* אפשרות לפוקוס ידני - לא יודע

* היסטוגרמה (חיה, וב-post-view) - לא יודע

* תושבת לפלאש חיצוני - לא נחוץ

* מסך מסתובב - חשוב מאוד !!!

* עינית אופטית או אלקטרונית - לא יודע

* מצב צילום ווידאו מיוצב - נשמע טוב...

* כמות פיקסלים - לא משהו מטורף, אני לא מתכוון להוציא מהתמונות פוסטרים

* יצרן - רשמתי למעלה שאם יש משהו טוב של אולימפוס אז עדיף

* אחריות יבואן רשמי מול יבואן אפור

רק יבוא רישמי.

התעייפתי מלרשום ולסדר..שאלון ארוך מידי...

תודה רבה לעוזרים ! אם אפשר מהר היומולדת שלו עוד מעט ...

פורסם

אם חשוב לך מסך מסתובב וצילום טוב ככל האפשר באור חלש וללא פלאש, אז המצלמה שעונה בצורה הטובה ביותר לדרישות היא S9600 של פוג'י. מלבדה, ה-SX10 של קנון מתקרבת, אבל היא עולה יותר.

מבחינת המימוש של המסך המסתובב, זה של פוג'י נוח במיוחד לצילום מהמותן או מעל הראש, אבל לא מתאים לצילום עצמי (שממילא יהיה בעייתי אם אין לך נכונות להשתמש בחצובה). המסך המסתובב בקנון כן מתאים לצילום עצמי, אבל פחות נוח לצילומים מזוויות מיוחדות.

הבדלים נוספים - לקנון יש מייצב, מסך גדול יותר, טווח עדשה גדול יותר בצד הטלה, ומימדים מעט יותר קומפקטיים; הפוג'י כוללת חיישן גדול יותר, גלגל זום מכאני (כמו במצלמות DSLR), אפשרות לחיבור פילטרים ותמיכה מובנית בפורמט RAW (פרטים על היתרונות של פורמט הזה ועל מושגים אחרים תוכל לקרוא באתר cliki.site.co.il).

לגבי השאלון, הוא אמנם ארוך, אבל בסופו של דבר הוא חוסך הרבה זמן, כי אין צורך בפינג-פונג ארוך של הודעות כדי לקבל את כל המידע הדרוש.

פורסם
  • מחבר

המצלמה לא תשמש לצילום עצמי.

משהו חשוב שניראה לי שלא הדגשתי בהתחלה זה הזום, צריך זום רציני.

הפוג'י ניראית ממש טובה, ראיתי עליה ביקורת של טיגר-דירקט, משהו שקצת הפריע לי זה שאין איזכור על מייצב תמונה

ראיתי גם ביקורות על ה SX10, הזום שלה ניראה ממש יעיל, זה דבר מאוד חשוב מבחינתו, בנוסף לייתרון הזה המסך שלה קצת יותר גדול, אבל חוץ מזה שני המצלמות ניראות פחות או יותר באותה רמה, יש אולי משהו עם זום גדול מה S9600 בפחות מחיר מה SX10 ?

עוד משהו, מה לגבי אולימפוס ? יש מצלמה דומה לתיאור שרשמתי בטווח מחירים הזה ?

אולי הדגם SP570 UZ ?

תודה על העזרה...

פורסם

ל-S9600 אין מייצב. ל-SP570 ולדמויות SLR אחרות בתקציב אין מסך מפרקי.

היתרון של הזום ב-SX10, בהשוואה ל-S9600, הוא בעיקר גימיק שיווקי. מלבד צלמי טבע, כמעט ולא מצלמים בטווחים שמעל ל-300 מ"מ, וצלמי טבע לא משתמשים במצלמות כגון ה-SX10 אלא במצלמות DSLR עם עדשות מתאימות. בקיצור, ה-SX10 היא מצלמה מצויינת, אבל אל תיפול בפח של מכפלת הזום הגבוהה שלה. לא זו הסיבה לקנות אותה.

פורסם
  • מחבר

קראתי את המאמר הזה שלך כבר מזמן, ולא נדהמתי מהכפול 20, בביקורת מראים שם את הזום בפעולה,

ניתן לראות שמדובר בזום רציני הרבה יותר משל רוב המצלמות.

אתה ממליץ על ה SX10 בסופו של דבר ?

פורסם

אם הזום הגבוה והמייצב קוסמים לך, ויש תקציב - לך על ה-SX10. אם הדברים האלה לא קריטיים לך, הפוג'י היא אלטרנטיווה נהדרת, עם יתרונות משלה.

פורסם
  • מחבר

הבנתי שיש דגם חדש של אולימפוס, ה 590 - מה אתה אומר עליו ? עדיף ?

ראיתי שהמסך שלו קצת יותר גדול, דבר טוב..

אני קצת חוזר בי בקטע של החשיבות של המסך המפרקי, עכשיו ניראה לי שזה פחות חשוב, אז מי עדיף ה SX10 או ה 590 של אולימפוס ?

פורסם

SX10

פורסם

סתם לידע כללי כי עוד לא יצא לי ליראות את האולימפוס, למה היא פחות טובה לעומת הקנון?

אגב, SX10 עם אחריות של יבואן רשמי עולה קצת יותר מ-2000 שקל, מה שאומר שמבחינת התקציב לא ישאר מקום לשאר האביזרים הנלווים (כ.זיכרון, נרתיק וכ'ו כ'ו) אלא אם כן יש לך כבר אז זה לא רלוונטי.

פורסם

אגב, SX10 עם אחריות של יבואן רשמי עולה קצת יותר מ-2000 שקל,

אתה חי בתוך בועה!

http://www.ynet-shops.co.il/shop/Template/enterpricesalesproduct.aspx?came=322&AuctionId=7719315

http://www.wallashops.co.il/ws/a/ap.aspx?pi=MF232E0436

אני קניתי את הSX10 מYNET ב1700 לפני כחצי שנה, רק כשהמצלמה יצאה לשוק, עם אחריות יבואן רשמי.

אם מציעים עליה 1700 מקבלים אותה עם ערכה של כרטיס זכרון ותיק. משתלם בהחלט.

פורסם

סתם לידע כללי כי עוד לא יצא לי ליראות את האולימפוס, למה היא פחות טובה לעומת הקנון?

1. מסך מפרקי. בעצמך כתבת שזה "חשוב מאוד !!!", לא?

2. תושבת פלאש. כרגע זה לא נראה לך חשוב, אבל עדיף להשאיר את האופציה הזו פתוחה למקרה שהאסימון יירד אצלך בעתיד ותבין שאין שום דרך אחרת לצלם אנשים תחת תאורת חדר ולקבל תוצאות איכותיות (עם מצלמת חיישן-קטן).

3. תמיכה בכרטיסי SD (בהשוואה ל-xD המיושן, היקר והמוגבל באולימפוס)

4. מצלמה מוכחת. על ה-SP590 אין עדיין ביקורות, ולכן לא מומלץ לדעתי להמר, במיוחד כשהמצלמה הזו כוללת עדשה כל כך מאתגרת לתכנון. חובת ההוכחה על אולימפוס (ועל קודאק ששחררו מצלמה עם עדשה דומה).

אגב, SX10 עם אחריות של יבואן רשמי עולה קצת יותר מ-2000 שקל, מה שאומר שמבחינת התקציב לא ישאר מקום לשאר האביזרים הנלווים (כ.זיכרון, נרתיק וכ'ו כ'ו) אלא אם כן יש לך כבר אז זה לא רלוונטי.

גם לאחר עליית המחירים האחרונה עדיין ניתן לקנות את ה-SX10 בסביבות 1800 ש"ח (במכרזים, ועם יבוא רשמי).

פורסם

אתה חי בתוך בועה!

http://www.ynet-shops.co.il/shop/Template/enterpricesalesproduct.aspx?came=322&AuctionId=7719315

http://www.wallashops.co.il/ws/a/ap.aspx?pi=MF232E0436

אני קניתי את הSX10 מYNET ב1700 לפני כחצי שנה, רק כשהמצלמה יצאה לשוק, עם אחריות יבואן רשמי.

אם מציעים עליה 1700 מקבלים אותה עם ערכה של כרטיס זכרון ותיק. משתלם בהחלט.

ואיפה בדיוק כתובים המחירים של המצלמה בקישורים שהבאת? :s07:

חוץ מזה שזה מכרז ואישית אני חושב שזה דיי מפוקפק כל המכרזים האלה, תציע מחיר זול מדי יאמרו לך ש"בדיוק בדיוק נגמר מהמלאי! אבל יש לנו דגם אחר לא פחות טוב להציע לך..." אבל מצד שני מי שמצליח להוציא את המצלמות במחירים נמוכרים יותר ממחיר השוק אז זה טוב מאוד!

אני אישית מסתכל באתר זאפ בשביל לקבל מושג כמה באמת מוצר מסוים אמור להימכר, ופה המחירים לא ממש קרובים למה שרשמת לצערי:

http://zap.co.il/model.aspx?modelid=715849

1. מסך מפרקי. בעצמך כתבת שזה "חשוב מאוד !!!", לא?

2. תושבת פלאש. כרגע זה לא נראה לך חשוב, אבל עדיף להשאיר את האופציה הזו פתוחה למקרה שהאסימון יירד אצלך בעתיד ותבין שאין שום דרך אחרת לצלם אנשים תחת תאורת חדר ולקבל תוצאות איכותיות (עם מצלמת חיישן-קטן).

3. תמיכה בכרטיסי SD (בהשוואה ל-xD המיושן, היקר והמוגבל באולימפוס)

4. מצלמה מוכחת. על ה-SP590 אין עדיין ביקורות, ולכן לא מומלץ לדעתי להמר, במיוחד כשהמצלמה הזו כוללת עדשה כל כך מאתגרת לתכנון. חובת ההוכחה על אולימפוס (ועל קודאק ששחררו מצלמה עם עדשה דומה).

התבלבלת ביני לבין פותח הנושא.

סוף סוף הם החליטו לעבור גם לSD.

פורסם

ניסית בכלל שאתה אומר כאלה דברים? או שאתה מחרטט על סמך שמועות?

אני כבר קניתי אופני כושר, מצלמה, וLCD מYNET . תמיד זול משמעותית מהמחיר בחנויות, ובלי שום בעיות.

פורסם

אני "מחרטט" על סמך נסיוני האישי בלבד.

פורסם

אין צורך לריב. כל אחד והניסיון שלו. אני קניתי מוואלה-שופס מספר פעמים, ובכולן קיבלתי מחיר טוב ולא נתקלתי בבעיות כלשהן. אתמול קיבלתי את הקנייה האחרונה - קנון SX10. לא, לא בשבילי. בשביל גיסי. 1809 ש"ח למצלמה מיבוא רשמי של קרט + כרטיס זכרון 4GB של סאנדיסק (מהדגם הפשוט ביותר) ותיק. האכזבה היחידה היא מזמן המשלוח. כמעט שלושה שבועות.

המצלמה עצמה נהדרת. אין לי ספק שמחיר הזה, וביחד עם פלאש חיצוני, מקבלים "מצלמת משפחה" שימושית יותר מכל DSLR.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים