עבור לתוכן

הדיווח הראשוני: חיל האוויר תקף שיירת נשק בסודן

Featured Replies

פורסם

בכירים בסודן מאשרים: הותקפה שיירת נשק

שני פוליטיקאים בכירים בסודן מאשרים ששיירת מבריחי נשק הותקפה בחודש ינואר במקום נידח במזרח המדינה. אחד מהם שמע עדות של ניצול: "שני מטוסים חלפו מעלינו, ואז תקפו". שבט ערבי ביקש לקבל חזרה את גופות ההרוגים

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3692700,00.html

==========================================================

לגבי יעד התקיפה, אני מנחש שהוא נבחר מכיוון שסודן היא לא מצרים שיש לנו איתה הסכם שלום

וזה מקום מעולה לפגוע בכל כלי הנשק במרוכז וגם כי לסודן אין צבא בגרוש.

השאלה שלי האם זה יתכן שניסינו להעביר גם מסר לאירן? הרי היה אפשר לפגוע בנשק בכמה דרכים הרבה יותר

מקוריות שלא יפנו אוטומטית אצבע מאשימה לישראל.

פשוט מהצצה מהירה במפה אני לא יכול שלא לשים לב שהמרחק לסודן ולכור באירן פחות או יותר זהה...

Untitled-1-copy_wa.jpg

פורסם

אני מאמין שאיזה אמריקאי הדליף את זה (הרי האמריקאים רואים הכל מלמעלה), וצריך לקחת לו את יכולת הדיבור. אסור היה בשום פנים ואופן לפרסם דבר כזה.

פורסם

השאלה שלי האם זה יתכן שניסינו להעביר גם מסר לאירן?

פשוט מהצצה מהירה במפה אני לא יכול שלא לשים לב שהמרחק לסודן ולכור באירן פחות או יותר זהה...

Untitled-1-copy_wa.jpg

שאלה מעניינת,לדעתי יש בזה משהו....

פורסם

לא, המרחק ממש לא זהה.

קח קו ישר מליד אילת למטה אל סודן מעל הים, ככה שלא תעבור מעל מצרים או ערב הסעודית, ועכשיו קח קו ישר ממרכז ישראל למיקום הכור באיראן, תעבור מעל כל המדינות שאין סיכוי לעבור מעליהן במצב אמיתי.

הדרך לכור ארוכה כמעט בשליש.

פורסם

מה אתם עושים כזה עניין? חחח...

כל הכבוד שפירסמו את זה עכשיו כל הערבים יפחדו לעשות כאלה דברים :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

או שהם יתביכינו לכולם על כך שהמדינה היחידה עם נשק גרעיני באזור

מבצעת אגרסיות כנגד שטחים ריבונים של מדינות האזור ללא סיבה והטובחת באזרחיה התמימים (או כל שקר אחר)

פורסם

זה אולי כן... (אבל מי אמר שתיהיה לזה השפעה על העולם).

וגם אני די בטוח שזאת לא הייתה סתם שיירה של משאיות עם תחמושת, אני חושב שזה היה יותר בכיוון של פצצות, או טילים, שהיעד שהיה אמור ליהיות להם הוא ישראל?. ???

אין לנו סיבה להשמיד סתם משאיות נשק (זה סתם סיכון).

פורסם

אני משער שזה סתם תעמולה אנטי ישראלית , אבל אם באמת תקפנו את המשעיות העלו אז זה אומר שהיה שם משהוא שבאמת דרש את ההתקפה הזו ואם היה שם משהוא כזה ותקפנו אז פשוט מגיע לנו ח"ח.

פורסם

המשעיות העלו?

פורסם

זאת לא פעם ראשונה שישראל מיירטת משלוח אמצעי לחימה לעזה.

גם בקארין A עשו את זה, ואז הנחיתו כוחות על הספינה - זה לא פחות מסובך.

השאלה היא כמה משלוחים כאלו לא תפסו - הרי גראדים לא צומחים בעזה.

מה שאותי מעצבן זה הציניות בתקשורת שלנו כלפי השלטון בארץ.

היום בלונדון את קירשנבאום, רונן ברגמן (או שצריך לכתוב ד"ר רונן ברגמן) אומר שלפי מה שהוא יודע לא אולמרט או מישהו מאצלנו הדליף את זה כמו שמנסים לרמוז, אלא איזה בכיר אמריקאי בפנטגון - אז הם אומרים לו... לך תעשה שיעורי בית, ברור שאולמרט הדליף את זה כדי לזכות בנקודות זכות פוליטיות.

אף אחד כבר לא מאמין כאן לשום פוליטיקאי...

פורסם

אף אחד כבר לא מאמין כאן לשום פוליטיקאי...

ובצדק

פורסם
  • מחבר

למה ציניות ?

מצד שני ממש אחרי ההתפארות במבצע צבאי של ממשל אולמרט

אולמרט באה עם ההצעה האחרונה שלו לאבו מאזן ...

פורסם

אמרו שמדובר על משלוח של טילים חדשים שיכולים להגיע עד גוש דן...

פורסם

למה ציניות ?

מצד שני ממש אחרי ההתפארות במבצע צבאי של ממשל אולמרט

אולמרט באה עם ההצעה האחרונה שלו לאבו מאזן ...

חחח צודק תיקנתי פשוט זה ניראה מתאים בעיין.

פורסם
  • מחבר

גורמי ביטחון בישראל ל"טיים": כך תקפנו בסודן

המודיעין המדויק, הגיחה, ההפצצה, התדלוק מעל הים האדום והשיבה הביתה: המגזין האמריקני מביא פרטים חדשים על התקיפה בתוככי אפריקה, לראשונה - מפי גורמים בארץ

המתקפה האווירית בסודן בוצעה תוך פחות משבוע ברגע קבלת המידע המודיעיני והשתתפו בה עשרות מטוסי קרב וכלי טייס בלתי מאויישים - כך אמרו אתמול (יום ב') שני גורמי ביטחון ישראלים למגזין האמריקני "טיים". לדברי המגזין, הפגנת יכולותיה המודיעיניות והמבצעיות של ישראל ונכונותה לפעול מעבר לגבולותיה כדי להגן על עצמה, נועדה לשלוח מסר ברור לאיראן.

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3694795,00.html

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים