עבור לתוכן

זמן תגובה של המסך?

Featured Replies

פורסם

דבר ראשון, זוהי ההודעה הראשונה שלי בפורום זה, ואין לי הרבה מושג במחשבים.

==

כאשר אני משחק במשחקים ברזולוציה גבוהה, המקלדת והעכבר מגיבים מאוחר בצורה נוראית (אני מעריך בסביבות החצי שנייה-שנייה ב1024*768). אני לא בטוח אם זה מתרחש בכל המשחקים, אולם בהרבה מהם זה קורה (freelancer, blood rayne, enter the matrix). מיותר לציין כי הפריימים לשנייה שומרים על מספר סביר ברזולוציות הללו, ורק זמן התגובה הוא בעייתי.

כאשר אני מוריד את הרזולוציה זמן התגובה יורד, והמשחק נהיה סביר. כאשר אני לא משחק (כלומר, בדסקטופ, ברזולוציה של 1024*768) התגובה היא מיידית.

פירוט קצר של המחשב (למרות שאין לי הרבה מושג):

Pentium 4 1400

512 mb ram

Nvidia Geforce 2 mx/mx 400

המסך הוא של חברת Copam אם זה משנה (מסך רגיל, לא lcd)

קל לראות שהמאיץ מאוד חלש (מה גם שיש מספר בעיות בזיהוי שלו). חשבתי לקנות מאיץ חדש כדי לפתור את הבעייה, אולם רציתי לוודא קודם כי כאן באמת מונחת הבעייה במחשב שלי.

בנוגע לבעיות זיהוי - הכרטיס הוא של 64mb ומזוהה כ32mb, אולם בעיית התגובה הייתה קיימת גם לפני בעיית הזיהוי.

===

אם יש צורך בפרטים נוספים על המחשב, האם תוכלו לשלוח לי לינק לתוכנה שבעזרתה ניתן ללמוד פרטים כאלו?

~תודה מראש

פורסם

הבעייה היא לא דווקא זמן התגובה של המסך, אלא זמן התגובה של הכרטיס מסך!

ידוע שיש את הבעייה הזאת עםע GF2MX, גם לי זה קרה....אבל ייתכן שאם תגדיר את המשחקים לעבוד על OpenGL (ולא על D3D)

אז ייתכן שזה יפתור את הבעייה!

אם לא...אז הכי טוב זה לקנות כרטיס מסך חדש, אם אין לך הרבה כסף אז אתה יכול לקנות את ה GF4MX440, הוא זול ושווה יחסית למחיר הזול שלו והוא יספיק לרוב המשחקים של היום, אבל כמובן שזה לא יחזיק Doom3....

ומה שנראה לי ממש מוזר זאת "בעיית הזיהוי" כי בעייה כזאת בזכרונות רגילים זה יכול לקרות אבל בזכרונות של כרטיסי מסך זה אף פעם לא קורה!! האם ייתכן שהביאו לך אותו כ32 ואמרו לך שהוא 64? או שאתה כבר ראית אותו מזוהה כ64MB ופתאום זה הפך ל32MB?

מוזר...

תפרט קצת יותר על "בעיית הזיהוי", תצרף תמונה מחלונות שמזהה את זה כ32.....וכו'....

פורסם

אבל כמובן שזה לא יחזיק Doom3....

מאיפה אתה יודע שלא יחזיק? הדרישות מינימום לא יהיו גבוהות כמו שכולם חושבים, אחרת איך אנשים ישחקו במשחק? חברה לא יכולה לצפות שלכולם יהיה רדאון 9800 או ג'יפורס אפאיקס 5900... נמאס כבר שכולם אומרים "לא, זה לא יחזיק בדום3" ודברים כאלה.

אחרי שתקבל את תלוש המשכורת הראשון שלך מ-idsoftware נדבר

ובקשר לבעיה, הייתי מאוד ממליץ להחליף כרטיס מסך (בערך כל דבר שמוכרים היום יותר טוב מג'יפורס 2 mx), ביחוד שכנראה נדפק משהו בכרטיס (הוא מזהה רק חצי מהזיכרון).

פורסם
  • מחבר

תודה רבה!

בקשר לבעיית הזיהוי.... בעקבות המון (המון המון) אבק שנכנס למחשב התחיל כרטיס המסך לעשות רעשים מוזרים.... שלחתי אותו לתיקון והם אמרו שהם החליפו את המאוורר הדפוק. בביוס הכרטיס עדיין זכור כ-64 מגהבייט, אבל בתוך ווינדוס הוא כעת מזוהה כ32.

יתכן והחליפו את הכרטיס או שהסירו זיכרון (אם זה אפשרי)... בכל מקרה אני אקנה כרטיס חדש, כי אני מרגיש שאני צריך לעשות זאת בכל מקרה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים