עבור לתוכן

עצות לצילום במזג אוויר אפור וגשום (פולין).

Featured Replies

פורסם

שלום,

בעוד שבוע אני יוצא למסע לפולין וקניתי מצלמה חדשה - Canon A590IS .

אומנם היא דיגיטלית קומפקטית אבל יש לה פשוט המון מצבים שאני לא יודע באיזה הכי טוב להשתמש בכל רגע נתון.

בעיקרון בפולין לפי מה שהבנתי המצב עכשיו לא הכי בהיר ורוב הזמן גשם\אוליי מעט שלג אבל בעיקר אפור .

על איזה מצב הייתם ממליצים לי להשתמש בצילומי חוץ?

נ.ב-אם כבר , ראיתי שיש מצב שנקרא InDoor ולפי מה שהבנתי הוא משמש לצילומי פנים בתוך בית וכו..האם כדאי להשתמש בו בכל פעם שאני נמצא בתוך מבנה בעל תאורה? או שעדיף להישאר על אוטומטי?

תודה רבה רבה מראש :xyxthumbs:

פורסם

כשמדובר על מצלמה קומפטית,

לא בטוח כמה תרגיש את כל המצבים האלה.

הדבר היחיד שאולי כן יוציא אותך מהמצב הזה זה כיוון ידני של ה-ISO.

עריכה: תכף יבוא boren יפתור לך את הבעיה בצורה יותר מעמיקה..

פורסם

תיהיה במצב P

ו

תעזר בפלאש

פורסם

‏WB על מצב Cloudy, מצב חשיפה P ו-ISO 80 הם ברירות מחדל טובות לצילום באור יום מעונן.

מיותר לציין שאם אתה לא יודע להשתמש נכון במצב הפוקוס האוטומטי של המצלמה אז זה הדבר הראשון להתחיל ממנו (חפש half-press בספר ההוראות של המצלמה). אנשים שלא מודעים לנושא הזה נוטים לצלם תמונות ממורכזות ומשעממות, או לחלופין תמונות עם קומפוזיציה טובה יותר, אבל עם בעיות פוקוס.

נקודה מאתגרת בצילום בשלג היא כיצד לקבל שלג עם מראה לבן, אבל מבלי לאבד פרטים ומבלי לשרוף חלקים בתמונה. בשביל זה תצטרך להכיר תכונות כגון היסטוגרמה ופיצוי חשיפה, וכמובן ללמוד כיצד להשתמש בהן במצלמה שלך. אני לא בטוח שבזמן שנותר לך עד לטיול תוכל ללמוד ולתרגל את השימוש בהן, אבל אם תצליח אז אחוז התמונות המוצלחות שלך בטיול ייגדל בצורה משמעותית.

פורסם

לא מסכים.

במצב חשיפה P ו ISO 80 הוא יצתרך חצובה. חבל שלא ציינת זאת.

פורסם

כנראה שפיספסת את החלק המודגש:

‏WB על מצב Cloudy, מצב חשיפה P ו-ISO 80 הם ברירות מחדל טובות לצילום באור יום מעונן.

בתנאים כאלה אין שום צורך בחצובה.

בצילומי פנים (של נושאים סטאטיים) ובצילומי נופים ליליים חצובה יכולה להיות מאוד שימושית, אבל אני לא חושב שהנושא הזה יהיה מעשי בשבילו בשלב הזה. גם הדברים שכתבתי למעלה יכולים להיות קשים ללימוד למי שרק קנה מצלמה, אבל הם די הכרחיים כדי לקבל אחוז הצלחה גבוה בצילומי יום.

פורסם

איך? כשאתה שם ISO נמוך, הצמצם ישאר פתוח ליותר זמן. לא?

פורסם

אתה מתכוון לתריס (ששולט על אורך החשיפה), לא לצמצם (ששולט על עוצמת האור). וכן, החשיפה תהיה ארוכה יותר, אבל היא עדיין תהיה קצרה מספיק כדי לא לדרוש חצובה. הצמצם הפתוח בצד הטלה של ה-A590 הוא f/5.5. ביחד עם ISO 80 צמצם כזה דורש מהירות תריס של בערך 1/750 שניה באור יום בהיר ובערך 1/125 ביום עם עננות כבדה. לכאורה מעט גבולי, אבל עם המייצב של ה-A590 המהירות הזו היא עדיין בטוחה למדי, גם בצד הטלה של העדשה. בצד הרחב של העדשה הצמצם הפתוח הוא f/2.8, וכאן מהירויות התריס המקבילות הן 1/3000 ו-1/500 (גבוהות בשני סטופים). אפילו לא קרוב לגבולי.

כמובן שאם מצב ה-P של המצלמה יחליט לסגור צמצם, המהירויות תהינה נמוכות יותר, אבל רוב המצלמות הקומפקטיות לא מכויילות לעשות זאת. אם ה-A590 כן תעשה זאת, ניתן לעבור ל-A ולבחור ידנית בצמצם הכי פתוח, אבל אני לא משוכנע שפותח הדיון יספיק ללמוד ולתרגל כיצד לעשות זאת בזמן שנותר לו עד לנסיעה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים