עבור לתוכן

שימוש בפלאש אלחוטי

Featured Replies

פורסם

היום הגיע אלי הפלאש שקניתי -SONY F42AM, אין לי יותר מדי ידע בצילום עם פלאש חיצוני, אז רציתי לשאול:

בחוברת ראיתי שיש אפשרות לצלם עם הפלאש בצורה אלחוטית, הם כותבים שצריך לכוון את המצלמה למצב אלחוטי, ולא מצאתי אפשרות כזאת בתפריטים.

אני עם SONY A350, מישהו יודע?

אגב, יכול להיות שצריך מתאם כלשהו?

תודה מראש.

פורסם

תלחץ על הכפתור Fn ותחת Flash mode בחר במצב WL

פורסם
  • מחבר

ניסיתי וזה עובד, תודה!

אבל הפלאש המובנה עובד בכל מקרה.

יש אפשרות לבטל אותו ושרק החיצוני יעבוד?

פורסם

בשביל זה צריך משדר

פורסם

בוודאי שהפלאש הפנימי עובד. מה לדעתך מפעיל את הפלאש החיצוני? בכל מקרה, ההשפעה של הפלאש הפנימי על התאורה קטנה עד זניחה, כך שאל תתן לזה להטריד אותך.

פורסם

הבעיה העיקרית היא שבתנאי תאורה גרועים (מתי שבד"כ משתמשים בפלאש) המצלמה משתמשת בפלאש הפנימי כדי לפקס, מה שמפעיל את החיצוני.

פורסם

למיטב ידיעתי זה לא יכול לקרות בסוני, ולא אמור לקרות גם בפנטקס. יכול להיות שהפלאש שלך מוגדר למצב סלייב פשוט ולא לפלאש P-TTL אלחוטי?

פורסם

עשיתי עכשיו ניסוי - מה שתיארת בהחלט לא קורה... הבזקי הפלאש של הפוקוס לא מפעילים את הפלאש האלחוטי.

איך זה באמת יכול להיות בכלל? הרי אם הפלאש הוא "טיפש" ויודע רק לפעול ברגע שהוא מזהה הבזק פלאש אחר, מאיפה לו לדעת שזה לא הפלאש של הצילום?

פורסם

אבל אתה לא משתמש בסלייב טיפש, אלא ב-AF540FGZ. במצב P-TTL אלחוטי הפלאש הזה יודע להבחין בין הבזקות סתם (או AF Assist), לבין ההבזקות המקודדות שהמצלמה מבצעת באמצעות הפלאש הפנימי (ע"י פולסים של אור כמעט רציף) כדי להפעיל את הפלאש החיצוני.

פורסם

אה, אז אתה אומר שהמצלמה שולחת פלאש בצורת קוד כלשהו שהפלאש יודע לזהות?

אם כך, זה אומר שפלאשים אחרים (נניח שאני נמצא עם עוד צלמים באולם) לא יצליחו להפעיל אותו? כי היו כל מיני אנשים פה שטענו שזה קרה להם..

פורסם

^ תנסה לשים את הפלאש שלך על CH2 ותראה איך הפלאש לא מפעיל אותו, זאת היתרון מסלייב טיפש.

ניסיתי עכשיו שוב והפלאש לפיקוס אכן מפעיל את הפלאש החיצוני.

וזה לא בסלייב טיפש, כי אני על CH1, ושמעבירים לCH2 לדוגמא הפלאש לא משפיע.

זזתי לצלם טיפות ;D

אוקי משהו מוזר...

כשהזום על ידני הוא כן מבזיק (כשאני מנסה לפקס) ושהזום על "דרך העדשה" (למרות שהוא לא יכול לעשות את זה באלחוטי) הוא לא מבזיק

פורסם

אה, אז אתה אומר שהמצלמה שולחת פלאש בצורת קוד כלשהו שהפלאש יודע לזהות?

בדיוק.

אם כך, זה אומר שפלאשים אחרים (נניח שאני נמצא עם עוד צלמים באולם) לא יצליחו להפעיל אותו? כי היו כל מיני אנשים פה שטענו שזה קרה להם..

כנראה שהפלאשים שלהם היו מאותו יצרן ומכוונים לאותו ערוץ.

ניסיתי עכשיו שוב והפלאש לפיקוס אכן מפעיל את הפלאש החיצוני.

זה נשמע לי כמו באג של סיגמה. זה מה שקורה כשחברה מסתמכת על reverse engineering...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים