עבור לתוכן

צריך עזרה עם סוללות ונגדים

Featured Replies

פורסם

והרי הפתרון:

לא כזה אלגנטי אבל בטוח יעבוד ויעבוד טוב 8)

פשוט תחבר דיודת סיליקון פשוטה בטור לבטריות

למה?

על דיודה שכזאת נופל מתח קבוע של 0.7V מתח זה כמעט ואינו משתנה עבור שינויים בזרם.

כלומר על המסוק ייפול מתח של 11-0.7=10.3V

למרות שהמטוס פועל על 9.6V גם 10.3V יעשו את העבודה - זהו שינוי זניח יחסית והאלקטרוניקה של המסוק כמעט ולא תרגיש בהבדל.

הערה: חשוב להשתמש בדיודה מתאימה מבחינת הזרם!!!

ויאללה תהנה לך מהמסוק... ;)

פורסם

והרי הפתרון:

לא כזה אלגנטי אבל בטוח יעבוד ויעבוד טוב 8)

פשוט תחבר דיודת סיליקון פשוטה בטור לבטריות

למה?

על דיודה שכזאת נופל מתח קבוע של 0.7V מתח זה כמעט ואינו משתנה עבור שינויים בזרם.

כלומר על המסוק ייפול מתח של 11-0.7=10.3V

למרות שהמטוס פועל על 9.6V גם 10.3V יעשו את העבודה - זהו שינוי זניח יחסית והאלקטרוניקה של המסוק כמעט ולא תרגיש בהבדל.

הערה: חשוב להשתמש בדיודה מתאימה מבחינת הזרם!!!

ויאללה תהנה לך מהמסוק... ;)

אז אפשר לחבר 2 דיודות בטור, ולקבל בדיוק 9.6 :)

זה פתרון חביב במקרים שאין חשיבות למתח מדוייק.

פורסם

אל תתעסק עם סוללות ליטיום ..

מתחממות, מתלקחות, מתפוצצות, מתות מהר, יקרות ..

מספיקה סוללה פצפונת ו10 דק' של טעינת יתר והיא תתפוצץ לך בחדר ולא נעים .. אם אתה מתעקש, תדע שזה עסק יקר (אם רוצים משהוא איכותי)

לדעתי תזמין פאק חדש מאיביי של פאק ניקל מאטל היידריד (NI-MH) או ניקל קדיום כמו שיש לך עכשיו (NI-CD)

זה לא כזה יקר .. אני הזמנתי לא מזמן פאק של 7.2 800MAH ב7.5 דולר עם משלוח בחינם ..

השאלה היא כמה מקום יש לך שם .. אני יכול להמליץ לך על פאקים מצוינים של אינטלקט אבל הם גדולים יחסית ..

ניסתי לשאול בחנויות טיסנים ?

פורסם

אז אפשר לחבר 2 דיודות בטור, ולקבל בדיוק 9.6 :)

זה פתרון חביב במקרים שאין חשיבות למתח מדוייק.

נכון אבל למען הדיוק מתח הפריצה של הדיודה יהיה קצת יותר גדול מ-0.7V כי צריך דיודת הספק ודיודות שכאלה מתאפיינות במתח פריצה גבוה יחסית.

אם נשים 2 כאלה יתקבל על המסוק מתח קצת יותר נמוך מ-9.6V.

חוץ מזה המתח של הבטריות ירד עם השימוש. המתח ההתחלתי שלהן בטעיה מלאה הוא 11V בתכלס המתח אחרי דקת שימוש יהיה קצת קטן יותר.

מה גם שהבטריות מתחממות בשימוש שכזה כי הרי בטריות של פלאפונים לא בנויות לכאלה זרמים. התחממות זו תביא להעלאת ההתנגדות הפנימית של הבטריות ובכך תגדיל את מפל המתח על אותה התנגדות = פחות מתח על המסוק.

חוץ מזה אני באופן אישי מעדיף לעבוד תמיד עם כמה עשיריות וולט עודפות כשמדובר במעגלים "פרמיטיביים" יחסית אני מעדיף קצת יותר מתח מאשר קצת פחות (במעגלים רגישים זה הפוך = עדיף טיפה פחות). ואני חותם לכולכם פה שהמסוק הזה יעבוד מעולה עם 10.3V והוא גם יעבוד אחלה אם הוא יחובר ישירות ל-11V מניסיון(אבל בכל זאת ניקח מרווח ביטחון).

רצוי גם להשתמש בכמה שפחות רכיבים על מנת לחסוף במשקל, בכל זאת זה כלי שאמור לעוף.

עוד דבר... דיודה אחת זולה יותר מ-2 נכון שזה זניח אבל זה עדיין שיקול.

בקיצור דיודה מתאימה אחת תעשה את העבודה :yelclap:

פורסם

נכון אבל למען הדיוק מתח הפריצה של הדיודה יהיה קצת יותר גדול מ-0.7V כי צריך דיודת הספק ודיודות שכאלה מתאפיינות במתח פריצה גבוה יחסית.

אם נשים 2 כאלה יתקבל על המסוק מתח קצת יותר נמוך מ-9.6V.

חוץ מזה המתח של הבטריות ירד עם השימוש. המתח ההתחלתי שלהן בטעיה מלאה הוא 11V בתכלס המתח אחרי דקת שימוש יהיה קצת קטן יותר.

מה גם שהבטריות מתחממות בשימוש שכזה כי הרי בטריות של פלאפונים לא בנויות לכאלה זרמים. התחממות זו תביא להעלאת ההתנגדות הפנימית של הבטריות ובכך תגדיל את מפל המתח על אותה התנגדות = פחות מתח על המסוק.

חוץ מזה אני באופן אישי מעדיף לעבוד תמיד עם כמה עשיריות וולט עודפות כשמדובר במעגלים "פרמיטיביים" יחסית אני מעדיף קצת יותר מתח מאשר קצת

קודם כל, בגלל מכלול הסיבות הזה לא הצעתי את הפתרון. שנית, גם במקור יש סוללות שנגמרות באותו קצב, ופותח האשכול טוען שאלו חזקות יותר. שלישית, אפשר לבצע שילובים בין דיודות רגילות ודיודות שוטקי (שהמתח עליהן נמוך יותר) כדי להגיע למתח הרצוי.
פורסם

קודם כל, בגלל מכלול הסיבות הזה לא הצעתי את הפתרון. שנית, גם במקור יש סוללות שנגמרות באותו קצב, ופותח האשכול טוען שאלו חזקות יותר. שלישית, אפשר לבצע שילובים בין דיודות רגילות ודיודות שוטקי (שהמתח עליהן נמוך יותר) כדי להגיע למתח הרצוי.

דבר ראשון לא הבנתי מה זה "סוללות שנגמרות באותו קצב", אני בכלל דיברתי על זה שהמתח של הבטריה הולך ויורד במהלך השימוש ולכן אם הבטריה היא 11V היא תהיה טיפה יותר חלשה תכלס בזמן השימוש.

חוץ מזה אני מסכים איתך לחלוטין שיש פתרונות טובים ואלגנטיים יותר ! :)

אבל במקרה הזה הפתרון הזה פשוט, זול, קל לביצוע ויעשה את העבודה.

תכלס שורה תחתונה המסוק יפעל :xyxthumbs:

פורסם

דבר ראשון לא הבנתי מה זה "סוללות שנגמרות באותו קצב", אני בכלל דיברתי על זה שהמתח של הבטריה הולך ויורד במהלך השימוש ולכן אם הבטריה היא 11V היא תהיה טיפה יותר חלשה תכלס בזמן השימוש.

התכוונתי שגם בתכנון המקורי של המסוק יש סוללות, וגם המתח שלהן יורד, כך שמקבלים אותו דבר בחישוב סופי.

פורסם

מי רוצה לטיום ?????

אני אמרתי את שלי .. לך על NICD/NIMH !

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים