עבור לתוכן

מאווררים מעניינים מבית אנרמקס

Featured Replies

פורסם

המחיר שלהם לא בשמים כ 7$ בEBay (ל12מ"מ) ואם מתיחסים לנתונים שלהם מ Enermax אז עד 19Db, אני בספק.

פורסם

אישית אני אוהד מושבע של Arctic Cooling אבל מזמן פרסמו פה על מאווררים של אנרמקס הם נראים לא רעים בכלל.

פורסם

נראה נחמד , 7 $ בEBAY , זה יהיה 15$ בארץ אז בסביבות ה60 ש"ח

עריכה וואו ראיתי את הDBA , מאוורר שמסתובב ב2000RPM אם 19 DBA יהיה יקר מאוד

פורסם

תודה על הלינק - אבל עד שנראה סקירה רצינית של SPCR למשל (או שיפול לידי אחד כזה) קשה להאמין למספרים האלה.

למיטב ידיעתי אין היום אף מאוורר זמין שנותן פחות מ-20dBA בפועל ביותר מ~800RPM וגם זה בסביבת בדיקה "מושלמת" ללא תלות במארז.

על פניו הנתונים אכן מרשימים ובמחיר שעוד מתקבל על הדעת.

פורסם
  • מחבר

לגבי המחיר, איביי אף פעם לא היו מייצגים. ב NEWEGG הם עולים 17 דולר. גם טבעת אלומיניום, גם מאוורר שליף לניקוי, לדים עם כפתור לכיבוי, מיסב מיוחד - אין סיכוי שיהיו זולים.

לפי הביקורת הזאת ב 12V הם שקטים כמו ה S-FLEX 21D (ה 800 RPM) וב 5V שקטים יותר. לעומת זאת לפי הביקורת הם דוחפים 63 CFM ב 12V לעומת ה 21D שדוחפים 40CFM.

מעניין אם תהיה ביקורת מ SPCR.

פורסם

נתוני דחיפה האוויר די חלשים...(50CFM למאוורר ההכי חזק).

איך הם לעומת המאוורר הזה למשל - http://www.glacialtech.com/products/dc-fan.htm (ה - 120MM שנמכר בארץ ב 40-45 ש"ח)

?

וכמעט שלא מייבאים מאווררי אנרמקס לארץ בכל מקרה.

פורסם
  • מחבר

נתוני דחיפה האוויר די חלשים...(50CFM למאוורר ההכיי חזק).

איך הם לעומת המאוורר הזה למשל - http://www.glacialtech.com/products/dc-fan.htm (ה - 120MM שנמכר בארץ ב 40-45 ש"ח)

?

וכמעט שלא מייבאים מאווררי אנרמקס לארץ בכל מקרה.

מאווררים שקטים לא דוחפים הרבה. התחרות פה היא על רמת הדחיפה בזמן ששומרים על שקט. פריקים של שקט (ראה למשל INTEGERAL ו TMPUSR), רוצים כלום DBA וכמה שיותר אוויר.

לפי הביקורת, הייתה דחיפה של 63 CFM שזה הרבה מאוד למאוורר שקט. המאוורר הסקסי עד היום בארץ היה ה SFLEX D21 שמסתובב ב 800 RPM ודוחף לפי הביקורת כ 40 CFM. הגלאשיאל שהבאת דוחפים רק 36 CFM לפי הנתונים ופחות שקטים אם כי כיום זה המאוורר שאני שם על רוב המערכות שלי כי יחס העלות תועלת שלו מעולה.

יש יבואן רשמי לאנרמקס, ולכן המאווררים האלו יגיעו לארץ.

אבל בבקורות של פורומים/אנשים פרטיים אישרו את העובדה של ~ 40CFM ורעש נמוך למדי למרות שבבקורת הנ"ל מצאו 40db

זה תלוי במרחק ממנו מודדים.

פורסם

אפשר להבחין בהבדל בין 19DBA ומטה ?

מאיזשהו תחום DBA כבר לא שומעים כלום הרי.

ויש גם את המאוורר הזה שנראה טוב - http://www.noacomp.co.il/Product.aspx?productid=4355

ב - 800RPM נותן 40CFM ב - 10DBA (זה מתחת לתחום ששומעים אותו, לא ? נראה לי מופרך למדי)

שאלה אחרת: עד כמה חשוב נתון ה - STATIC PRESSURE והאם הוא משפיע על ביצועי הקירור ? (אם כן אז CFM זה לא הדבר היחיד שצריך לקחת בחשבון)

אמנם יש יבואן רשמי לאנרמקס אבל הוא לא מביא מאווררים למארז.

מצאתי רק 2 חנויות שמוכרות מאוורר (אחד) של אנרמקס (פלונטר וזיגזג) ומדובר על דגם ישן מאד.

פורסם
  • מחבר

אפשר לשמוע הכל, במיוחד בלילה.

אני לא אוהב את ה SLIP STREAM כי הוא בא עם מיסב שרוול. הגאשיאל למשל באים עם מיסב הידרודינמי (בוורסיה שאני אוהב).

עזוב את הצהרות היצרנים כי כל אחד מודד זאת אחרת ולא תמיד המספרים המדווחים נכונים (ראה TT למשל). בשביל זה חשובה ביקורת של SPCR.

לא עשיתי על זה דוקטורט, אבל למיטב הבנתי הלחץ הסטטי מאפיין את יכולת ההתגברות של המאוורר על התנגדות לזרימת האוויר שהוא מזרים למשל התנגדות שיוצר סינק של קרור למעבד. רק לחדד את התמונה, אם תקח שני מאווררים, אחד 80 מ"מ ואחד 120, שמזרימים את אותו CFM אז היכולת של מאוורר ה 80 להתגבר על התנגדות תהיה גדולה יותר מאשר של ה 120 שכן כדי להזרים אותה כמות אוויר דרך חתך עם שטח יותר קטן, הוא ידחוף יותר אוויר ליחידת שטח. אם ניקח סכינים כאנלוגיה, אז לחץ סטטי גבוה יותר משמעותו סכין חד יותר. אם תשים את היד ביציאה של המאווורר תרגיש באותו CFM יותר לחץ על היד ממאוורר ה 80 מאשר מאוורר ה 120 כי הוא מזרים יותר אוויר ליחידת שטח. פרמטר רלוונטי בהשוואת שני מאווררים באותו גודל. תיאורטית, כמה שהלחץ גבוה יותר תקבל יותר אויר ביציאות של הסינק או זרימת אוויר טובה יותר. זו ההבנה שלי לגבי הסוגיה.

מבדיקה שעשיתי, המאווררים האלה בדרך לארץ.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים