עבור לתוכן

חוות דעת לפני רכישת טלוויזיה

Featured Replies

פורסם

שלום,

יש לי הזדמנות במסגרת מבצע עובדים לרכוש טלוויזית LCD תוצרת HAIER בגודל "32 בעלות של 2000 ש"ח (תשלומים, +200 ש"ח להתקנה בלה בלה בלה).

רציתי את חוות דעתכם לגבי הטלוויזיה הזו, האם היא שווה את ההשקעה והאם זהו מחיר סביר. רצוי לציין שאני מודע לכך שזה לא כולל HD (לא מפריע לי) ואני לא מעוניין לחבר לטלוויזיה פלייסטיישן או משהו אחר (אפילו לא קולנוע ביתי בשלב זה). אני מעוניין בטלוויזיה למטרת טלוויזיה שתהיה באיכות טובה.

מה דעתכם?

תודה מראש. :)

פורסם

1. האיר חברה סבירה, לא יותר ולא פחות. בעוד 500שח אתה יכול להשיג טלויזיה מקבילה מחברות יותר איכותיות (סמסונג, LG)

2. היא כן HD, רק לא FULL HD. לא שזה משנה בגודל הזה.

3. אם המטרה היא אך ורק צפיה בשידורי טלויזיה רגילים, יכול להיות שתהיה לך אכזבה כי בעצם תראה פחות טוב מטלויזית CRT רגילה. השידורים בארץ פשוט ברמה מאוד גרועה מה שבולט מאוד בטלויזיות HD. אז בכל מקרה לא משנה מה תקנה בסוף, תבדוק בחנות את הדגם בשידורי טלויזיה *רגילים* (כלומר, לא YES HD למשל).

פורסם
  • מחבר

אני בוודאי לא מומחה גדול, אבל גם כשעמדתי בחנות מול עשרות מסכים שונים, מלבד גווני צבעים (בהיר מול כהה יותר) לא שמתי לב להבדלים גדולים בין איכות המסכים. מה בעצם אני אמור להרגיש בין מסך של HAIER למסך של TOSHIBA או LG לצורך העניין?

אתה יכול בבקשה להסביר את ההבדל ביו FULL HD לבין HD? וכמה בכלל זה רלוונטי בארץ? למיטב ידיעתי כל נושא ה-HD בארץ הוא לא משהו ששווה להשקיע בו בשנים הקרובות.

פורסם

אני בוודאי לא מומחה גדול, אבל גם כשעמדתי בחנות מול עשרות מסכים שונים, מלבד גווני צבעים (בהיר מול כהה יותר) לא שמתי לב להבדלים גדולים בין איכות המסכים. מה בעצם אני אמור להרגיש בין מסך של HAIER למסך של TOSHIBA או LG לצורך העניין?

אתה יכול בבקשה להסביר את ההבדל ביו FULL HD לבין HD? וכמה בכלל זה רלוונטי בארץ? למיטב ידיעתי כל נושא ה-HD בארץ הוא לא משהו ששווה להשקיע בו בשנים הקרובות.

FHD ו HDR שניהם עקרונית HD, פשוט מדובר ברזולוציות שונות. בגדלים כמו 32" זה לא רלוונטי כי ההבדל לא ממש מורגש.

לדעתי כן שווה להשקיע בתחום HD, אבל תלוי למי. לסרטי DVD וHD יש יתרון למסכים גדולים. שדורי טלויזיה כאמור הם בעייתיים, אבל אני מניח שזה ישתפר בעתיד. כבר עכשיו יש ערוצים מסויימים שמשודרים בHD (למרות שהמצב בארץ כמובן רחוק מאוד ממה שיש בחול. אבל זו שאלה של זמן).

הבדלים באיכות תמיד קיימים בין דגמים שונים. זה שלא ראית לא אומר שהם לא קיימים. השאלה איזה מקור הוקרן (ערוצי טלויזיה יראו למשל גרוע על כמעט כל מסך), ובאיזה תנאים. למשל סצנות חשוכות בסרטים הם עקב האכילס של מסכי LCD ופלזמה כי כאן אתה רואה בבירור את ההבדל בין מסך עם ניגודיות טובה לבין אחד שלא (עד כמה השחור אכן שחור עמוק, או שהוא נראה יותר כמו אפור).

פורסם
  • מחבר
זה שלא ראית לא אומר שהם לא קיימים.

ההפך - אני בטוח שהם קיימים, לכן אני מנסה להבין עד כמה ההבדלים הללו משמעותיים עבורי ועד כמה שווה לי להשקיע בהם. האם הבדלי האיכות בין HAIER לאחרים כאלו משמעותיים? מה לגבי אמינות טכנית?

פורסם

ההפך - אני בטוח שהם קיימים, לכן אני מנסה להבין עד כמה ההבדלים הללו משמעותיים עבורי ועד כמה שווה לי להשקיע בהם. האם הבדלי האיכות בין HAIER לאחרים כאלו משמעותיים? מה לגבי אמינות טכנית?

לגבי אמינות טכנית, אני מניח שאין הבדל ממשי. תקלות יכולות להיות אצל כל אחד גם במותגים איכותיים, וכל עוד לא מדובר במוצר מדבקה זבל לא אמורות להיות יותר בעיות (ובמקרה הזה האיר זה לא מוצר מדבקה). אל תשכח שתמיד קיימת אחריות למקרים כאלה.

לגבי הבדלי איכות, אתה צריך לבדוק את זה בעצמך ולהחליט. אני מציע שוב שתבדוק בחנות את הדגם, תבקש לראות בתנאים שבהם אתה רואה (כלומר שידורים רגילים, ולא סרטי HD), ושים לב במיוחד לסצנות "קשות", כלומר סצנות חשוכות וסצנות מהירות (שלא יהיו "מריחות". למרות שהיום אני חושב שזה פחות קיים).

פורסם
  • מחבר

הבנתי.

בסופו של דבר 500 ש"ח נוספים לטלוויזיה איכותית זה תוספת של 25% במחיר ואם הבנתי נכון אז במחיר הזה מדובר בעיסקה לא רעה.

תודה רבה על כל העזרה. :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים