עבור לתוכן

צריך המלצה למצלמה, מילאתי שאלון :P

Featured Replies

פורסם

* מה התקציב הכולל למצלמה, סוללות וכרטיס זכרון?

1500

* אילו נושאים אתה מתכוון לצלם? באילו תנאי תאורה - בעיקר באור יום או גם בתנאי תאורה חלשים יותר?

הרבה צילומים בתוך חדר

* האם אתה מתכוון לצלם באור חלש ללא פלאש? בדף הזה תוכל לקרוא על ההבדלים בין צילום ללא פלאש, צילום עם פלאש ישיר וצילום עם פלאש חיצוני (ישיר ומוקפץ).

כן

* האם יש לך נכונות לצלם באור חלש עם חצובה? לידיעתך, העלות של חצובה בסיסית נעה בין 200 ל-400 ש"ח, ושל חצובת שולחן בין 50 ל-150 ש"ח.

לא

* האם יש לך נכונות לצלם עם פלאש חיצוני? העלות של פלאש כזה יד שניה נעה בין 400 ל-600 ש"ח או 1000 עד 1200 ש"ח לפלאש חדש.

רק במידה וזו תהיה מצלמה שתומכת בפלאש חיצוני של פנטקס וקודם כל מתאימה לשאר הדרישות.

* האם חשוב לך לצלם באור חלש ללא חצובה וללא פלאש (כלומר בהחזקת המצלמה ביד)?

כן

* האם אתה משתמש כיום במצלמה דיגיטלית אחרת? אם כן, מה חסר לך בה?

יש לנו גם את הפוג'י F100FD שהיא טובה מאד אבל רוב הזמן היא במשרד של אבא שלי ומשמשת לצרכי עבודה

* האם אתה מתכוון להדפיס או לצפות בתמונות על גבי מסך? אם הראשון, מהו גודל הנייר המקסימלי שאתה מעריך שתרצה להדפיס?

גם 6 MP יספיקו

* מהו טווח העדשה במ"מ שחשוב לך? המאמר הזה ייתן לך מושג לגבי לגבי הטווחים השונים.

28 עד לפחות 135

* כמה מהותייים לך המשקל והגודל של המצלמה? האם תתפשר על תכונות או על איכות תמונה עבור מצלמה שנכנסת לכיס? האם מצלמה עם יכולות גבוהות יותר, אבל שדורשת נרתיק נפרד היא אופציה מבחינתך?

רק שלא תהיה קטנה מדי - לא רוצה אולטרא 'ומפקטית

* האם אתה נעול על יצרן מסויים? אם כן, מדוע?

יש לי נטיה לפוג'י, ופנסוניק, סתם כי יש לי נסיון טוב איתן בקומפקטיות. לא מהותי.

* אילו מן התכונות הבאות קריטיות לך, אילו חשובות ועל אילו אתה יכול לוותר - השארתי רק את החשובות.

o היסטוגרמה גם כן תכונה חשובה שתהיה היסטוגרמה חיה אבל לא חובה

o עינית אופטית, רצוי

o כמה חשוב לך שהעדשה תהיה חדה גם בפינות? ומה לגבי פרפל רינגינג - איכות אופטית חשובה מאד

o האם אתה מתכוון לצלם הרבה עם הפלאש הפנימי? כמה חשוב לך שהחשיפות עם הפלאש יהיו מדוייקות ללא שינויי הגדרות? כן חשוב

חשוב שתהיה נוחה לאחיזה ולשימוש (יכולה להיות אפילו דמוי אסלר)

האם הפוג'י S2000 תתאים?

תודה

פורסם

האם הפוג'י S2000 תתאים?

עם חיישן 1/2.3 וצמצם 3.5 בצד הרחב? לא ממש. מצלמה שתתאים יותר היא ה-S9600 שכוללת חיישן 1/1.6, צמצם 2.8 (וגם תושבת פלאש).

פורסם
  • מחבר

חשבתי עליה... הייתה לי פעם את הS9500 ורציתי להתנסות בעוד מצלמות...

טיפשות מצידי שלא שמתי לב לגודל החיישן.

סתם מתוך סקרנות, יש עוד מתחרות או שה9600 היא הטובה ביותר?

פורסם

ל-S6500 היה ISO גבוה טוב יותר, אבל כיום ניתן להשיג אותה רק יד שניה.

שאר המצלמות בקטגוריה (שנכנסות בתקציב) כוללות חיישנים קטנים יותר, והתוצאות ב-ISO גבוה בהתאם. מצד שני, יש להן מייצב שמפצה במידה מסויימת, לפחות בנושאים סטאטיים.

פורסם
  • מחבר

הבעיה עם הS9600 היא שאני לא מצליח למצוא אותה למכירה במספר תשלומים גבוה, אבל זה לא קשור למצלמה.

תודה על העזרה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים