עבור לתוכן

ניסיון למזער רעש במחשב מבוסס Intel i7+9800GTX

Featured Replies

פורסם

שלום חברים,

אני מתכנן על המפרט הבא למחשב גיימינג ועריכת סאונד וגרפיקה, ללא OC, ורוצה מאוד שהוא יהיה שקט במיוחד.

Intel I7 2.66GHz 920 - מעבד

ThermalRight Ultra-120 cooling - קירור פאסיבי למעבד

Asus P6T X58 DDR3 - לוח אם

OCZ3G1333LV3GK 1GBX3 - זיכרונות

Gigabye FX9800GTX+ with Zalman Cooling - כרטיס מסך

המפרט יצטרף לרכיבים קיימים:

4 הרדיסקים

2 כוננים אופטיים

2 כרטיסי PCI

ספק Enermax 651p-ve

עד כאן הכל טוב ויפה, אך לאור ניסיון קודם עם רעשי מאווררים, רציתי להתייעץ איתכם בכמה שאלות:

1. האם המחשב יצליח להשמור על יחס קירור-רעש בקיץ (ללא מזגן), עם הקירור שכולל את ה-ThermalRight הפאסיבי, מאוורר הזלמן של כרטיס המסך, ומאוורר אחד או שניים של 120 מילימטר שישבו על מארז Enermax Uber Chakra (שיש לו בעצמו עוד מאוורר ב-RPM נמוך שניתן להדלקה, בקוטר 250) ?

2. האם רכישת או הכנת כל מיני "ריפודים" למארז, למניעת רעש, עושה את העבודה ולא גורמת לחימום יתר?

3. האם כדאי לרכוש או לחפש חבילת קירור פאסיבי לכרטיס המסך ועל מה הייתם ממליצים?

4. האם כדאי לקנות "שלט מאווררים" שישב בקדמת המארז על מנת לשלוט על יחס הקירור-רעש?

תודה רבה לכל מי שמתעניין ויכול לעזור:)

פורסם

כל העניין הזה דיי יקר... אז ככה:

* קירור לכרטיס מסך - http://tms.co.il/product/4821

* שני מאווררי למארז (אחד מאחור והשני בקדמת המארז) - http://www.noacomp.co.il/Product.aspx?productid=4355

תבחר ב-800RPM.

עריכה: קבל תיקון לגבי הקירור לכרטיס מסך... http://www.foxpc.co.il/Product.aspx?productid=1056 זה הרבה יותר עדיף (הביצועים מאוד קרובים אבל המחיר רחוק...)

פורסם
  • מחבר

היי, תודה!

האם הרכיבים שהצעת יספקו שיפור משמעותי לעומת המפרט הקיים (כלומר, האם אתה היית משקיע בהם לו היית במצבי)?

מה דעתך על המאווררים האלה? ThermalTake A2029

פורסם

המאווררים האלו לא משהו... לא ברמה שאני הצעתי לך...

כך הייתי פועל אבל שם עוד מאוורר כזה גם על TRUE....

עריכה: ובנוסף הייתי מחפש איזה משתיק לדיסקים הקשיחים... אבל זה כבר ממש לא התחום שאני מתמצא בו... חכה לעוד תשובות בעניין.

פורסם
  • מחבר

האם ה-Thermaltake, שבאים עם מחוג שליטה, לא יספקו לי את השקט ואת זרימת האוויר הראויים אם אשים אותם על מהירות איטית?

המחשבה האופטימית שלי היא שבחורף לא אפעיל אותם, ובקיץ אפעיל על מהירות נמוכה.

תכלס, לא חשבתי בכלל על הכוננים הקשיחים... כבר הרבה שנים שאני לא שומע טרטורים.

פורסם

שים לב שבמארז הזה יש לך רק מאוורר אחד מקדימה (שאין שליטה עליו) ועוד אחד בצד שהוא שקט ואין מה לדאוג לו...

בקיצור המאוורר מקדימה יעשה לך רעש ולכן תצטרך להחליף אותו באלו שהצעתי וגם להוסיף עוד מאוורר מאחור כדי שהחום שנפלט מהקירור יצא ישר החוצה.

פורסם

הTR בלי שום מאורר עליו וזרימת אוויר מזערית במארז לא יחזיק ברמה הפאסיבית..אתה חייב לצרף אליו מאוורר..אפילו על הRPM הכי נמוך (800)..

כמו כן למאווררים של TT אל תתקרב שכן הם רועשים בצורה בלתי נסבלת..

מעבר לזה אין צורך בשום משתיק לכוננים או כל מבודד אחר..סתם מיותר..

פורסם
  • מחבר

טאוטאו, תודה :)

אתה מתייחס ל-TT מנסיון?

הבעיה היא שאני מאוד רוצה שליטה ידנית במאווררים, ואם אפשר בלי פאנל שליטה קדמי - מה טוב. פעם היו מאווררים Enermax עם בורג RPM שהיה מחובר, אך לא מצאתי אותם ב-120mm בשום מקום. לכן אני הולך על ה-TT.

בנוסף הדאגת אותי טיפה עם ה-TR - אמרו לי שבלי OC הוא עובד באופן פסיבי בצורה מעולה, כל עוד יש לפחות מאוורר אחד במארז.

אם אשים את ה-TT, שניהם, על 800RPM, בקדמת ובאחורי המארז (תצורה קלאסית - קדמי מכניס, אחורי מוציא), + מאוורר ה-25cm ב-650RPM ישירות מול המעבד, זה שם אותי "במקום הבטוח"?

פורסם

המאוורר הענקי בצד הוא הסיבה היחידה שלא המלצתי לך להוסיף על הקירור עוד מאוורר אחד... מפני שהמאוורר בצד יעשה עבודה מצויינת ויצור סירקולציה נחמדה מאוד.

taotao אני לא יודע אם לקחת את המאוורר שבצד בחשבון, אבל אני יכול להגיד לך שלבחור אין מה לדאוג וה-TR יחזיק את המעבד בטמפ' סביר לחלוטין.

ובנוגע ל-TT... אל תתקרב למאווררים האלו. קח את מה שהצעתי וזהו. הם יהיו טובים יותר מכל מה שתמצא גם אם יהיה להם שליטה ידנית... מניסיון, השליטה לא מביאה לך כמעט כלום... 800RPM SLIP STREAM אתה פשוט לא תשמע!! אתה תצטרך לפתוח את המארז ולדחוף את הראש שלך לתוכו כדי לשמוע משהו.

פורסם

כן מנסיון רועש... ;D

ואין בעיה להסתמך על המאוורר שבמד המארז..אבל אני על כל מקרה הייתי מוסיף עוד מאוורר (800RPM) על הקירור..

אבל אתה מוזמן לנסות ולראות מה הטמפ' וכו.

פורסם
  • מחבר

אוקיי, אני מחליף לסליפסטרים, ויוצאים לדרך :)

תודה על הכל ושבוע טוב.

פורסם

אם אתה כבר הולך לקנות קנה את הSFELX עם ה800RPM..שכן הם מבוססים על מייסב חזק ובעל אורך חיים ארוך יותר..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים