עבור לתוכן

רוצה לקנות מצלמה [1000-2000 ש"ח]

Featured Replies

פורסם

מה התקציב הכולל למצלמה, סוללות וכרטיס זכרון? :) 1000-2000, אפשר לסטות קצת. כרטיס זיכרון כבר יש לי.

אילו נושאים אתה מתכוון לצלם? באילו תנאי תאורה - בעיקר באור יום או גם בתנאי תאורה חלשים יותר? :) אני לא כל כך בטוח, משהו שאפשר להשתמש גם לצילום יומיומי וגם לצילום "אומנותי" יותר.

האם אתה מתכוון לצלם באור חלש ללא פלאש? בדף הזה תוכל לקרוא על ההבדלים בין צילום ללא פלאש, צילום עם פלאש ישיר וצילום עם פלאש חיצוני (ישיר ומוקפץ). :) בלי פלאש חיצוני, רק מובנה.

האם יש לך נכונות לצלם באור חלש עם חצובה? :) גם חצובה אני לא מתכוון לקנות.

האם יש לך נכונות לצלם עם פלאש חיצוני? :-\ לא

האם אתה משתמש כיום במצלמה דיגיטלית אחרת? אם כן, מה חסר לך בה? :-\ הפריע לי במצלמה הקודמת מעט מדי זום ויותר מדי רעש.

האם אתה מתכוון להדפיס או לצפות בתמונות על גבי מסך? אם הראשון, מהו גודל הנייר המקסימלי שאתה מעריך שתרצה להדפיס? :) זו שאלה על מגהפיקסלים, נכון? לא חשוב לי שיהיו המון, אבל שיהיו מספיק. במיוחד אם אין הרבה זום.

מהו טווח העדשה במ"מ שחשוב לך? :) זה יהיה נחמד אם הוא יתחיל מ27, אבל גם 35 זה לא קריטי.

כמה מהותייים לך המשקל והגודל של המצלמה? האם תתפשר על תכונות או על איכות תמונה עבור מצלמה שנכנסת לכיס? :) היא לא צריכה להיכנס לכיס, אבל שלא תהיה גדולה מדי.

האם אתה נעול על יצרן מסויים? אם כן, מדוע? אמרו לי שניקון וקנון הם הכי טובים, אבל אני רואה כאן כל הזמן שממליצים גם על פנסוניק. הייתי שמח לשמוע מה ההבדלים.

אילו מן התכונות הבאות קריטיות לך, אילו חשובות ועל אילו אתה יכול לוותר:

מהירות תגובה (השהייה בין תמונות, מהירות פוקוס) מצלמה איטית מדי זה אחד הדברים הכי מתסכלים שקיימים.

מקרו (הגדלה מוחלטת, הגדלה במצב טלה) לא קריטי אבל זה נחמד

תמיכה בפורמט RAW יעזור מאוד!

מצב M מלא :) חובה.

אפשרות לפוקוס ידני יעזור מאוד גם!

תושבת לפלאש חיצוני

מסך מסתובב :) לא משנה

עינית אופטית או אלקטרונית :) לא משנה בכלל

מצב צילום ווידאו מיוצב :) זה נחמד אבל לא משנה

האם אתה מתכוון לצלם הרבה עם הפלאש הפנימי? כמה חשוב לך שהחשיפות עם הפלאש יהיו מדוייקות ללא שינויי הגדרות? :) לא אכפת לי לשנות את הwhite balance כשאני משתמש בפלאש.

אחריות יבואן רשמי מול יבואן אפור :) אממ זה טוב כל עוד אפשר באמת לסמוך עליו

אני אשמח לשמוע כמה שיותר הצעות... עם יתרונות וחסרונות וכל זה

תודה מראש!

פורסם

אם אתה רוצה מצלמה שמתאימה גם לצילום אומנותי, ויש לך כוונה לנצל תכונות כגון RAW ושליטות ידניות, אז אולי כדאי לך ללכת לכיוון של מצלמת DSLR. במצלמות DSLR שנכנסות לתקציב שלך (ניקון D40 או פנטקס K100D) אין אפשרות לצלם ווידאו ואין תצוגה חיה במסך ה-LCD, אבל הן יותר מתאימות לצילום אומנותי מאשר מצלמות חיישן-קטן (P&S), בעיקר בזכות האפשרות לשלוט על עומק שדה והאפשרות להחליף עדשות. DSLR זאת אופציה מבחינתך?

פורסם
  • מחבר

שקלתי לקנות DSLR אבל אני חושב שלא - אין לי מספיק תקציב, בטח שלא לעדשות ואביזרים נוספים.

פורסם

2000 ש"ח מספיקים ל-DSLR עם עדשת קיט.

פורסם
  • מחבר

מה היתרונות שיש לDSLR על פני מצלמות דמויות SLR?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים