עבור לתוכן

שאלות לגבי אוברקלוקינג של I7

Featured Replies

פורסם

שלום,

יש לי כמה שאלות לגבי אוברקלוקינג של I7. אני קונה מחשב כזה בקרוב, וממאמרים ברשת הבנתי שאפשר להגיע איתו לאוברקלוקינג יציב של בערך 4 ג'יגההרץ.

1. האם לוחות ה X58 הבסיסיים של ג'יגהבייט (UD4P) או של אסוס (P6T SE) מספיקים או שצריך ללכת על הלוחות היותר יקרים?

2. לגבי זכרונות, הבנתי שבאוברקלוקינג של 4 ג'יגה הם עובדים בערך ב 1600 מגההרץ. האם זה אומר שצריך לקנות זכרונות של 1600 מגההרץ או שאפשר לקנות כאלה של 1333 ולעשות להם אוברקלוק? (הכוונה אם זה בטוח). בכל מקרה, אני מתכוון להביא את הזכרונות מארה"ב וההבדל שם הוא בערך 20 דולר בין 6 ג'יגה של 1333 לכזה של 1600, אז ההפרש במחיר לא קריטי.

3. מה לגבי המתח של הזכרון? חלק עובדים ב 1.5 וולט וחלק ב 1.65. האם זה משנה?

4. הבנתי שהקירור הרגיל לא מספיק. מה אתם ממליצים לקנות?

5. האם אפשר ובטוח לעשות OC גם לזמני הגישה של הזכרון (נניח להוריד את ה CL מ 9 ל 7, או מ 7 ל 5).

תודה,

חגי.

פורסם

א' : אל תאמין לכל מה שאתה קורא ברשת , כי אם כן תגמור בתור הומלס.

1: הלוחות הבסיסיים יספיקו ל-OC בינוני . ולא חייב ללכת על לוחות יקרים מכיוון שהמחיר שלהם הם בשל פיצ'רים בדרך כלל..

2: אל תבין , תלמד אם יש לך זכרון ב-1333 הם בחיים לא יגיעו ל-1600 כי אתה תעשה מהם טוסט.. שלא יהיה ממש טעים לכיס.

3: המתח של הזכרון לא חשוב לך אלא אם כן אתה עושה OC רציני ממש , ואתה לא יכול לקבוע להם את המתח חוץ מב-OC שלרוב לא נוגעים בזכרונות אז זה לא משנה

4: שוב .. אל תבין תלמד , תקרא ביקורות ותדע! הקירור הרגיל מספיק אבל שוב ל-OC רציני הוא לא מספיק, כמו כל קירור סטוק.

5: אפשר , וממש לא בטוח להוריד את ה-CL של הזכרון..

בכדי שצוות הפורום יוכל לעזור בצורה טובה יותר תן את המפרט המלא ואת אחוז ה-OC שאתה מתכוון לעשות. ( 50 אחוז = 1.2 GHZ בערך)

פורסם

1.ממש אין מספיק מידע כרגע ברשת - אך למשל ה ASUS P6T הרגיל לא משהו בשביל OC.

http://www.xbitlabs.com/articles/mainboards/display/asus-p6t.html

ואפילו ללוחות "היוקרתיים" לכל אחד שטיקים משלו - אם תעבור למשל על השירשורים ב XS תיראה את הבעיות האופיניות לכל לוח X58 נפוץ.

2. בהפרש של 20 דולר למה בכלל להסס קח את 1600 ותהיה בטוח.

3. זכרון שעובד על 1.5 תוכל לרוב למשוך יותר ב OC. לא מומלץ לתת מעל 1.65V לזכרונות במעבדי CORE I7 בגלל שבקר הזכרון מובנה ע"ג המעבד וע"פ אינטל יש סכנה למעבד במתח גבוה יותר.

4. ל OC של I7 קירור סטוק לא מספיק. מה צריך? משהוא כמו ה-Thermalright Ultra 120 Extreme המלצות תקבל מאחרים....(אני יותר עסוק במים) ;)

5. כן לא ידוע לי על סכנות עם הורדת תיזמוני זכרונות. אבל מומלץ לשמור על הפרש של עד 0.5V בין VDIMM ל UNCORE/CPU VTT במעבדי I7.

פורסם
  • מחבר

עוד אין לי מפרט מלא, אני פתוח להצעות. ה OC שאני מתכוון לעשות הוא 50 אחוז (מה 2.66 המקורי של I7 920 ל 4).

במפרט לא חשוב לי כרטיס המסך (כנראה שהמחשב יריץ בכלל לינוקס), את הזכרונות אני מביא מחו"ל, התקציב בלי זכרונות הוא בערך 6000 ש"ח.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים