עבור לתוכן

מחשב HTPC - תקציב 1,500 ש"ח.

Featured Replies

פורסם

:) שלום לכם,

אני צריך בבקשה ייעוץ לגבי מפרט לניגון סרטי HD.

הרכבתי את המפרט הבא על-פי ניסיוני:

CPU: Intel Pentium Dual Core 2.5GHz E5200

Motherboard: Asus P5KPL-CM

Graphic Card: Club3D Radeon HD4350 512MB DDR2 Silent Low-Profile

Memory: G.Skill 2048MB DDR2 800MHz CL4

Case + PSU: Antec NSK2480 380W

הסבר לבחירותי:

מעבד: זהו מעבד משתלם - גם חזק וגם זול.

לוח-אם: אני מעדיף את לוח-האם של Asus על-פני המקביל של Gigabyte, שכן חריץ ה-PCIe עובד ב-X16 לעומת X8 ב-Gigabyte, והוא גם זול יותר.

כרטיס מסך: הוספתי כרטיס מסך ייעודי על-אף העובדה כי ישנו כרטיס מסך משולב ב-G31, שכן ישחקו אולי משחקי 3D ברזולוציות נמוכות (עד 1024X768.) והכרטיס מציג ביצועים טובים ברזולוציות אלו, אך זה שולי באמת.

מארז: טוב, אין מה לומר - המארז הזול ביותר ל-HTPC, שהוא גם איכותי. (לעומת JSP-TECH ו-HEC, לדעתי.)

===============================

האם ניתן להרכיב מפרט זול יותר מהמפרט שהרכבתי, שישמור על רמת ביצועים זהה?

במקרה שלא, האם ניתן להרכיב מפרט טוב יותר ב-1,500 ש"ח?

אגב, אין צורך בכונן קשיח, כרטיס רשת, קירור, ציוד הקפי ועוד, אלא רק הרכיבים הנ"ל.

החנות הזולה ביותר, שהצלחתי להרכיב בה את המפרט הנ"ל, היא SkyPC - סכום של 1,543 ש"ח.

תודה. :)

פורסם

אני חושב שזה יהיה עדיף :

מעבד:

INTEL PENTIUM DUAL CORE 2.5GHz E5200 : "SLAY7" - BOX ¤367

לוח אם:

GIGABYTE GA-73PVM-S2H ¤383

זיכרון:

OCZ 2048MB (2048MBX1) DDR2 800 CL5-5-5-15 - GOLD : OCZ2G8002G ¤145

מארז:

ANTEC NSK2480 + 380W EARTHWATS PSU ¤549

מחיר סופי: ¤1444

להזמנות מעל 3,000 ש"ח - משלוח חינם

המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il

הHD4350 לצורך העניין מסתדר עם משחקים בידיוק כמו הGEFORCE 7100 שיש כאן בלוח הזה... ככה שהלוח הזה עדיף הוא גם בא עם יציאות HDMI+DVI..

פורסם
  • מחבר

האם תוכל להפנות אותי לביקורות של ה-GeForce 7100? מצאתי מספר ביקורות של השבב / לוח האם, אך באף אחת מהן לא התעמקו במשחקים, שכן

הם ציינו שזה שולי ממש עם השבב הזה. אמנם זה שולי גם בשבילי, אך עדיין ארצה לראות השוואת ביצועים. :)

אגב, ה-HD4350 מתקדם הרבה יותר - בעל האצת חומרה, Shader Model 4.1, DirectX 10.1 ועוד.

אני חושב שעדיף למעשה את ה-HD4350; גם אם בגלל הזיכרון הנפרד וגם אם בגלל התמיכה בטכנולוגיות וממשקים עדכניים יותר. :)

נוסף לכך, שבב ה-n630i הוא בעל תמיכת בערוץ זיכרון יחיד. אמנם בניגון סרטי HD אין לכך השפעה, אני משער, אך בשאר משימות עמוסות כתיבה / קריאה, אני חושש שזה ישפיע.

מה אתם אומרים? תודה. :)

פורסם

תאמין לי שאתה ממש אבל ממש לא תרגיש אם הדואל צ'אנל עובד או לא... רק אולי עם 3DMARK ואז תראה ירידה של 50 נקודות...

אבל לדעתי המפרט שלך יותר טוב.... בגלל הכרטיס מסך והלוח אם. קח את שלך... אך תחפש להוריד עוד 50 שקל כי אתה תתחרט על זה בסוף.

פורסם
  • מחבר

נכון, אתה צודק לגבי ה-DC וה-SC. חיפשתי אחר העניין הזה, ובאמת אין הבדל משמעותי. פעם זה טוב יותר ופעם השני ובהבדלים מזעריים - זה תלוי משימה והתאמת התכנה / המשחק, אני מנחש.

אם נעזוב לרגע את העניין הגרפי (כלומר, נניח שאשתמש ב-HD4350.), איזה שבב טוב יותר? ה-n630i והבקר הדרומי שלו או ה-P31 והבקר הדרומי שלו?

האם יש בכלל עניין בהשוואה כזאת כשזה נוגע למחשב HTPC?

למען האמת - אני כלל לא מכיר שבבים של nVidia, רק את התדמית שלהם כלא טובים כל-כך, ולכן הססני לגבי השבב הזה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים