עבור לתוכן

שאלה לגבי חשיבות המרווח בין מאוורר המעבד למאוורר שפולט אוויר

Featured Replies

פורסם

חברים שלום,

הקדמה קצרה ואז השאלה..

לאחי יש מחשב עם מעבד פנטיום 4, שהחל להיכבות אחרי עבודה קצרה ולא מאומצת..

כשבדקתי עם אוורסט את הטמפ' של המעבד ראיתי שהיא הגיע ל 70 מעלות, אחרי פתיחת המארז ראיתי שכל המאוורר של המעבד מלא באבק ושככל הנראה צריך להחליף את המאוורר.

בדקתי בכמה חנויות ואני כנראה אלך על מאוורר סטנדרטי ופשוט של ארקטיק קולינג:

http://www.arctic-cooling.com/catalog/product_info.php?cPath=1_42&mID=71&language=en

שעפ"י המפרט מתאים למעבד פנטיום 4 וגם מגיע עם שכבה של גריז ככה שאני חוסך את קניית הגריז.

עד כאן ההקדמה..

השאלה היא האם יש חשיבות למרחק בין המאוורר של המעבד למאוורר האחורי שפולט את האוויר.. כי הם ככל הנראה יהיו מקבילים.. ולא נראה לי שזה כל כך משנה אבל אני מעדיף להיות בטוח.. במידה ויש בעיה אשמח להמלצה על מאוור אחר קטן יותר שמתאים למעבד פנטיום 4 ושיהיה זול.

תודה מראש לעוזרים..

דב.

פורסם

הייתה לי בעיה דומה עם המחשב של אח שלי, שהגיע גם ל80 מעלות.

במקום ישר לרוץ ולקנות מאוורר חדש עדיף קודם להוציא אותו, לפרק לכמה שיותר חלקים שאפשר (בלי לשבור אותו מן הסתם, רק עם ברגים)

ולנקות אותו ניקוי ממש ממש יסודי, בעיקר של הצלעות קירור (שבטח יש עליהם כבר אבק קשה שצריך לגרד החוצה)

ואחרי שהכל נקי כמה שאפשר, לרענן משחה טרמית, ולראות אם יש שיפור בטמפ'.

וכמובן בלי קשר, לנקות אבק כללי במארז, לעשות סדר בכבלים ושכל המארז יהיה יפה ומאורגן מבפנים.

אחרי כל זה אמורה ליהיות צניחה בטמפ' לרמה שתוכל להחזיק את המחשב לתקופה לא קטנה...

בהצלחה :)

בקשר לשאלה שלך על המאווררים, זה לא כל כך משנה.. בעקרון זה גם תלוי במאוורר עצמו של המעבד, אם הוא דוחף אוויר או פולט אוויר,

ואם הוא אנכי ללוח או מקביל, אבל שוב.. זה לא איזה משהו שהוא בעייתי במיוחד...

פורסם
  • מחבר

קודם כל תודה על התגובה המהירה!

אני כמובן אנסה קודם לנקות את המארז ואת המאוורר.. ובמידה שלא יהיה ברירה אז אני החליף את המאוורר.. תודה על הטיפ!

חוץ מזה אני אשמח אם משהו יוכל לתת לי תשובה לגבי חשיבות המרווח.

עריכה: עכשיו ראיתי שהגבת על השאלה שלי.. תודה רבה!

פורסם

מה זה משנה המרווח?

פרק את הקירור מהתושבת של המעבד, את המאוורר מגוף הקירור ואת המעבד תוציא מהתושבת

נקה הכל עם מים/אלכוהול (מים לקירור- שיתייבש 110% לפני שאתה מרכיב מחדש, אלכוהול לניקוי המשחה מהמעבד).. את המאוורר תנקה עם מים וחתיכת נייר טישיו).. מקם את המעבד בתושבת, מרח מעט משחה תרמית, מקם את המאוורר על הקירור ואת הקירור על המעבד.

TADA, כמו חדש.. ואתה לא צריך לקנות שום דבר (אולי משחה תרמית אם אין לך)

פורסם
  • מחבר

תודה לעוזרים..

אחי העדיף לקנות את החלק.. החלפתי לו והכל עובד כמו שצריך..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים