עבור לתוכן

מחשב נייד לסטודנט - תקציב עד 1200 דולר

Featured Replies

פורסם

אני יודע שחפשתי לא מזמן מחשב נייד זול לסטודנט.. בזמנו היה מדובר בחבר.

אני מחפש עכשיו לפטופ ללימודים בשבילי, והיתרון הגדול שאני נוסע עוד חודש וחצי לארה"ב ל-4 חודשים אז הקנייה תהיה שם.

בגדול הדברים שאני מחפש שיהיה במחשב הם:

1. מסך 13.3 אינצ' (נראה לי אידאלי ללפטופ..)

2. גודל כמה שיותר קטן.. הייתי הולך על מקבוק אייר אבל הוא קצת מעל התקציב

3. יכולת המחשב, כרטיס גרפי לא קריטי אבל יכול להיות נחמד אם זה לא יפגע בזמן סוללה

4. חיי סוללה (קצת פחות רלבנטי, אבל שלא יהיה פחות מ-3 וחצי שעות)

בינתיים חשבתי על 2 אופציות נחמדות:

1. מקבוק אלומיניום שעולה בסביבות 1200 דולר באיביי

הוא יחסית קטן (גובה 20 מ"מ) ושוקל פחות מ-2 ק"ג

2. E4300 של דל, שעולה גם בסביבות 1200 דולר באיביי (גרסת ה-SP9300)

לא יודע מה הגודל שלו - לא ראיתי אותו בחיים, אבל המשקל שלו זעיר

יש עוד המלצות למחשב שונה? איזה מאילו עדיף לצרכים ולמה?

פורסם

ה-Macbook שוקל קצת יותר מ-2 קילו.

ה-Macbook Air בכלל מחשב גרוע.

ה-E4300 עדיף. מדובר במחשב 13" איכותי במשקל נמוך.

פורסם
  • מחבר

אוקיי.. נשים לרגע את המשקל בצד (עד 2 ק"ג זה סביר מבחינתי)

מה שיותר חשוב לי זה שהמחשב עצמו לא יהיה עבה

המקבוק לא מחשב חזק יחסית ל-4300?

חוץ מהעובדה שאין אפשרות להוציא לו את הסוללה, איזה חסרונות יש בו?

פורסם

ה-SP9300 ב-E4300 הוא מעבד 2.26GHZ עם 6MB מטמון. ה-Macbook קיים בגרסאות 2.0 ו-2.4. די אותו דבר, לא?

כמו כן ה-Latitude ניתן לרכישה עם דיסק קשיח 7200RPM, ה-Macbook לא. ל-Macbook מסך מבריק, שזה מעצבן, אין תמיכה בתחנת עגינה, ואי-אפשר לחבר אותו לשום מסך חיצוני בשום דרך, ללא המתאם הייעודי, לא סטנדרטי והיקר של Apple.

רק בכרטיס המסך ה-Macbook עולה על ה-E4300.

כמו כן, המקלדת שלו בנויה ל-MacOS ולא ל-Windows. חלק גדול ממקשי Windows סטנדרטיים לא קיימים שם, וזה לא נוח.

Macbook קונים אם יש רצון מובהק להריץ MacOS. הוא בנוי לעבוד טוב עם MacOS ולא עם מערכות הפעלה אחרות. אם מריצים Windows, מגרעות הממשק של המחשב לעומת כל PC נורמלי עולות על כל יתרון של ה-Mac שאתה יכול לדמיין.

פורסם
  • מחבר

יש סיבה לא להשתמש במק OS?

העיצוב של המק מושך הרבה יותר מהעיצוב של הדל..

אני מודה שאני לא מכיר את השימוש בלאופולד, אבל כמה קשה זה כבר יכול להיות?

פורסם

בהצלחה. :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

אפשר התייחסות קצת יותר תורמת?

מהתרשמות שלי הליאופרד מערכת סבבה, לא? תקן אותי אם אני טועה..

פורסם

מצחיק שאתה מדבר על התרשמות ממערכת שאתה אפילו לא יודע את שמה המדויק. :)

חוסר הניסיון האישי שלי עם מערכות MAC לא מאפשר לי לא לתקן אותך ולא להסכים איתך. לא טענתי ולא אטען שמדובר במערכת גרועה. רק שתבין, שהמעבר מ-Windows ל-MAC הוא לא דבר של מה בכך. אם אתה נחוש שזו המערכת שבה אתה רוצה לעבוד, שום דבר לא יעצור אותך. אם לא, אולי תגלה בשלב מסוים שכל מיני קטעים של חוסר תאימות לסביבה המוכרת של ה-Windows מפריעים לך. וברגע שאתה מתקין Windows על Macbook אתה למעשה מודה שעשית טעות כשקנית אותו. אלא אם כן עשית את זה בגלל העיצוב, אבל אז זה עצוב. ;)

פורסם

ה-Macbook נחות מה-E4300 כמעט בכל צורה. כמו ש-Qttp אמר, הוא מתאים אם הסיבה העיקרית שלך לקניה היא לשתמש בליאופרד. אם אתה סתם מוכן או יכול להתרגל לליאופרד כחלק ממה שבא עם קניית המחשב אז פשוט אין סיבה לקנות אותו, ה-E4300 יותר טוב.

אם עיצוב כלכך חשוב לך ואתה חושב לכיוון ה-Macbook Air אתה יכול אולי לשקול את ה-X360 של סמסומג, הוא מגיע עם מעבד ULV אבל משקל ממש נמוך (1.35 ק"ג) וחיי סוללה מדהימים. ראיתי אותו באמזון בסביבות 1200-1300 דולר. כמובן שאחריות בארץ אין. הוא מתחרה של ה-Macbook Air ובהחלט עולה עליו.

פורסם
  • מחבר

..הוא מתאים אם הסיבה העיקרית שלך לקניה היא לשתמש בליאופרד..

תיקנתי את השם.. זה לא שאני לא מכיר, זה הכינוי שנוח לי :smile1:

אם עיצוב כלכך חשוב לך ואתה חושב לכיוון ה-Macbook Air אתה יכול אולי לשקול את ה-X360 של סמסומג, הוא מגיע עם מעבד ULV אבל משקל ממש נמוך (1.35 ק"ג) וחיי סוללה מדהימים. ראיתי אותו באמזון בסביבות 1200-1300 דולר. כמובן שאחריות בארץ אין.

יותר מפריע לי העובדה שאין שירות בכלל בארץ מזה שאין עליו אחריות..

אני לא מכיר מעבדה שתדע לעבוד איתו וזה בעיה

בגדול, אני אחד שלומד דיי מהר לחיות עם דברים חדשים, במיוחד כשזה במיחשוב..

אז נכון שאין לי נסיון עם מערכות הפעלה של מק אבל לא קבלתי תשובה אחת שיודעת להעריך את המערכת אובייקטיבית.

הבנתי שצריך לרצות מק כשקונים מק.. אצלי זה נייטרלי - אני לא רוצה דווקא מערכת מק, אבל מצד שני גם לא נדבק לווינדוס מסיבה מיוחדת

גודל ועיצוב כן משפיעים עלי, מה לעשות? חשוב לי יותר הגודל הפיסי מהעיצוב, כמו שהדגשתי בהתחלה..

אם יש תמונה שמראה את הגודל של השניים אחד ליד השני, זה יעשה את העבודה

פורסם

אז נכון שאין לי נסיון עם מערכות הפעלה של מק אבל לא קבלתי תשובה אחת שיודעת להעריך את המערכת אובייקטיבית.

אם מה שאתה מחפש זה מידע על מערכת ההפעלה ועד כמה היא תתאים לך, פנה לפורום מקינטוש.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים