עבור לתוכן

האם יש מחשב נייד עם פנל שאינו TN? צרכים: עריכת תמונות. תקציב: כרגע לא מוגבל.

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

אני שוקל קנייה של מחשב נייד. התקציב לא מוגבל כי כרגע אני רק בשלב הברורים. מה שכן, חשוב לי מסך טוב. מאד. אם לא אמצא כזה יתכן וארד לחלוטין מהרעיון הזה ופשוט אשדרג את הנייח שלי. לצערי, מצאתי לינק מדאיג מאד ובו מצאתי את המשפט הבא:

the best laptop LCD I've tested to date might be able to match the entry-level desktop LCDs

ואחר כך גם:

I still haven't managed to procure any laptops that use something other than a standard TN

http://www.anandtech.com/weblog/showpost.aspx?i=569

אם אכן האמור לעיל נכון, אז אני לא מעוניין וכל מה שכתוב למטה לא רלוונטי. אם לא, האם תוכלו לכתוב בבקשה את כל הניידים המצויידים בפנל שאינו TN? לפי האמור לעיל אני מבין שאם בכלל תהיה רשימה כזו, היא תהיה קצרה מאד :( כך שנראה לי שזו לא בקשה מוגזמת.

נ.ב. מה עם מק? להם יש ניידים עם פנלים שאינם TN?

* מטרות המחשב? עריכה גרפית דו מימדית (תמונות).

* גודל המסך? כמה שיותר גדול. עם זאת, האיכות חשובה לי יותר מהגודל.

* משקל רצוי? לא רלוונטי.

* האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא.

* האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו) לא יודע. מה שכן, אני ארצה לחבר עכבר אלחוטי.

* בלוטות? לא רלוונטי.

* גודל מינימלי של כונן קשיח? לא יודע מה יש. בעיקרון, כמה שיותר. מה שכן, אני רוצה 7200.

* צורב DVD? לא הכרחי. תמיד אפשר לחבר חיצוני.

* האם נדרשת אחריות בינלאומית? לא. רק בארץ.

* האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא.

* כרטיס מסך? משהו טוב. רצוי טוב מאד. לא מכיר מונחים.

* זיכרון? לפחות 1GB. רצוי יותר.

הערה: אני לא משתתף כאן הרבה אבל השתדלתי לעקוב אחרי החוקים. אם טעיתי, אנא האירו את עיני ואני אשנה את ההודעה.

תודה מראש.

פורסם

אני אנסה לעשות לך קצת סדר באופן כללי.

נתחיל מזה שאני לא שמעתי על ניידים עם מסך שאינו TN. מה שכתוב במאמר שהפנית אליו נראה לי הגיוני למדי, לפחות מהנסיון שלי עם ניידים. דברים כמו זויות צפייה, דיוק צבעים וניגודיות, גם בניידים טובים, אכן נופלים בד"כ מהתכונות הללו בקרב מסכי TN שולחניים מאיכות טובה.

עם זאת, פירוט הדרישות שלך מהמחשב מעלה כמה תהיות:

אם אתה צריך מסך גדול ככל האפשר, לא חשובים לך המשקל וזמן הסוללה - למה בכלל אתה מחפש מחשב נייד? הרי כל מחשב שיענה להגדרות הללו בהכרח יהיה "נייד" שהוא בעצם "DESKTOP REPLACEMENT". ישנם לא מעט מחשבים ניידים עם מסכים של "18 נקודה משהו. היה גם דגם אחד לפחות של HP עם מסך 20" - אבל הם לא באמת ניידים (הזה של HP שקל יותר מ7 קילו!). אלא אם בניידות אתה מתכוון העברה מהחדר לסלון, אני באמת שלא מבין את ההעדפות שלך.

ובכל זאת נמשיך:

- עכברים אלחוטיים (לא BLUETOOTH!) מגיעים עם מתאם משלהם, כל שאין דרישות מהמחשב מעבר לUSB פנוי.

- העדר צורב DVD הוא משהו שתמצא בניידי 12" ומטה, לא בניידים בגודל שאתה מדבר עליהם.

- בקשר לכוננים קשיחים, תקח בחשבון שהמהירות באה על חשבון הגודל (באותו המחיר). יתרה מזאת - הגודל המקסימלי של כונני 7200 לניידים, לפחות ממה שראיתי בינתיים, הוא 320GB, בעוד שכונני 5400 ישנם גם של 500GB.

- זכרון של 1GB? מעט מאוד. גם לא ממש תמצא מחשבים עם 1GB בלבד בטווח המחירים של בינוני- ומעלה. 2GB זה הסטנדרט, וניידים חזקים מגיעים כיום בד"כ עם 3-4GB.

- כרטיס מסך חזק? שתי נקודות למחשבה: האחת היא שכרטיס שכזה דרוש למשחקים, לא לעריכת תמונות (שמטילה את העומס על המעבד). אם אינך מתכוון לשחק משחקים על הנייד בכלל - אין סיבה להשקיע מעבר לכרטיס מסך מובנה סביר (כגון 4500HD). אם אתה מתכוון לשחק אבל רק במשחקים קלים, גם 9300M יעשה את העבודה. השנייה היא שכרטיס מסך שכזה מייקר מאוד את המחשב, בצורה שאינה פרופורציונלית כלל למחשבים נייחים. זוג מחשבים עם מפרט זהה בעקרון, האחד עם 9300M GS, השני עם 9600M GT - הפרש המחירים בינהם (בארץ לפחות) יכול בקלות להיות 1000 שקל ויותר.

פורסם
  • מחבר

זה נכון. אני באמת מחפש Desktop replacement אבל אם כל הניידים מגיעים רק עם TN אז אני אוותר על זה.

פורסם

חוץ ממה שכבר נאמר בנוגע לגודל ולשימושיות, לדעתי אתה לא תמצא את מה שאתה מחפש. יש מעט מאד ניידים עם פאנלים שאינם TN כיום. לנובו הובילו בעבר נישות של מחשבים עם מסכים הרבה יותר איכותיים אבל זה הופסק. ב-Tablets איכותיים יש מסכים שאינם TN אך מדובר כאן על מחשבים שכמעט כולם בטווח ה-12.1"-13.3".

אם אתה מחפש משהו שרק יעמוד על השולחן ללא ניוד, באמת אין סיבה לקנות לפטופ. אם אתה כן חייב ניידות כלשהי תמיד אפשר לקנות מחשב קטן ולחבר מסך חיצוני שיגיע לאיכות שאתה רוצה.

פורסם

אתה יכול לקנות מחשב נייד רגיל, ובונסף מסך איכותי.

ככה אתה גם תוכל להתנייד איתו, וגם לחבר אותו למסך ולערוך תמונות.

למרות שאם אתה לא באמת צריך מחשב נייד, עדיף לקנות מחשב רגיל.

הוא יהיה יותר חזק ויותר נוח ממחשב נייד.

פורסם
  • מחבר

לנובו הובילו בעבר נישות של מחשבים עם מסכים הרבה יותר איכותיים אבל זה הופסק.

ושווה לקנות אותם כמשומשים?

אם אתה כן חייב ניידות כלשהי תמיד אפשר לקנות מחשב קטן ולחבר מסך חיצוני שיגיע לאיכות שאתה רוצה.

כנראה שזה מה שאעשה.

פורסם

בנושא מסכים איכותיים בניידים, כפי שנאמר, כרגע יש כאלה רק בטאבלטים היקרים יותר. בעבר אכן היו דגמים של לנובו עם מסכי IPS. היה דיון לפני מספר חודשים אם זה מעניין אותך לידע כללי:

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=282918.0

באותו אשכול תמצא גם מידע לגבי אילו ניידים בדיוק של לנובו היו עם מסך IPS ואילו לא. הניידים האלה היו יחסית נדירים גם כשהם היו מיוצרים, ועכשיו כמעט ואין להשיג כאלה גם בשוק המשומשים, לפחות בארץ.

האם שווה לנסות? תלוי. בגדול מדובר במחשבים שהם 3 דורות אחורה מבחינת טכנולוגיה. אם יתמזל מזלך ותמצא איזה T60 עם T7200 ומעלה, במצב טוב ועדיין באחריות - יכול להיות אחלה דיל, ומחשב שעדיין מאוד חזק גם בהשוואה לנייד בסיסי של היום. אבל נייד מודרני באותה קטגוריית מחיר יעשה לו בית-ספר.

כמו כן, מסך TN של מחשבי workstation רבים הוא הוא בפירוש טוב מהממוצע בניידים, למרות שהוא TN. אם תשים לב, בסוף אותו אשכול יש קישור להשוואה בין מספר ניידים מנקודת מבט של עורכים גרפיים מקצועיים. ומי שניצח מבחינת דיוק צבעים הוא דווקא מסך TN ב-W700.

וכמובן האופציה של חיבור מסך חיצוני תמיד קיימת.

פורסם
  • מחבר

תודה על הפרוט. נראה לי שאני צריך לחזור להוד מעלתה ולדסקס שוב על הנושא.

ואגב, אני מכיר את "הפטיש" :) מפורום צילום. גם שם הוא קרציה לא קטנה אבל תמיד מעניין לשמוע את דעתו.

פורסם
  • מחבר

אגב, אני שומע שבחים רבים על המסך של ה-MacBook Pro. הוא גם כן TN?

פורסם

כן. קראתי כמה שמועות שה-Macbook Pro ב-17" אינו TN אבל אני ממש בספק שזה נכון.

פורסם

בהחלט לא חסרים דגמים עם IPS בחנויות שלא טורחות להסיר מוצרים שאין במלאי מהאתר שלהם גם אחרי שנתיים. :)

פורסם
  • מחבר

כן. קראתי כמה שמועות שה-Macbook Pro ב-17" אינו TN אבל אני ממש בספק שזה נכון.

למה?

פורסם

כי הוא לא נראה ככה. וכי אם זה היה נכון הם היו טורחים לפרסם כזו תכונה חריגה ויקרה. בנוסף, מישהו צריך לייצר כזה פאנל בשביל שהם יעשו בו שימוש, אני לא מתמצאת בגדלים של מסכים שולחניים נפוצים אבל אני די בטוחה ש-17" די מת. אפשרי אבל לא סביר.

פורסם
  • מחבר

בנתי. תודה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים