עבור לתוכן

מחפשת המלצה לקניית מצלמת DSLR

Featured Replies

פורסם

Melkor, אני מסכים איתך לגבי הפלאש והחצובה. בתקציב הזה יש מקום בקיט עם הפנטקס להכניס גם אותם, וגם עדשת 50/1.4 ועדיין להשאר עם עודף:

פנטקס K200D + גריפ D-BG3 + סוללות AA סאניו Eneloop ‏- 3250 ש"ח

טמרון 17-50/2.8 - 1900 ש"ח

טמרון 70-300/4.0-5.6 - 1000 ש"ח

פנטקס 50/1.4 - ‏1000 ש"ח

פלאש סיגמה EF530DG-ST - ‏1000 ש"ח

חצובה מנפרוטו 055XPROB + ראש 484RC2 - ‏1200 ש"ח

סה"כ: 9350 ש"ח

מישהו חושב שקנון 40D עם 16-35 או שניקון D90 עם 17-50 ו-70-300 תהיה עדיפה על הקיט שלמעלה?

פורסם

בכל אופן לי היא נשמעת כמישהי שמתכוונת לעסוק

בזה כמקצוע... למה? היא נרשמה לקורס, והיא מתכוונת לצלם

הכל. היא מתכוונת להשקיע 10 אלף שח + קורס שהמחיר

לדעתי נע סביב ה-5 אלף ש"ח, זה לא מספיק?

לא בהכרח. קודם כל, רוב האנשים שהולכים לקורסים לא נכנסים בסופו של דבר לצילום מקצועי. ומעבר לכך לא חסרים חובבים שמוציאים סכומים גבוהים הרבה יותר על התחביב שלהם. אבל בוא ניתן לפותחת הדיון להגיב לנושא. היא יודעת יותר טוב מאיתנו מה הן התוכניות שלה.

כל מה שנאמר פה יצא מנקודת הנחה שהיא הולכת לעסוק בזה

כמקצוע לאורך שנים רבות (עשרות שנים).

קודם כל זאת טעות לנסות להסתכל עשרות שנים לעתיד בקנייה של ציוד צילום. רוב הציוד ממילא לא יהיה רלוונטי (בדיוק כמו שעדשות פוקוס ידני ומצלמות פילם אינן רלוונטיות כיום), ומה שכן יהיה רלוונטי יהיה ניתן למכירה גם במקרה של החלטה לעבור למערכת אחרת. מעבר לכך, דווקא במכירה של ציוד יקר מפסידים הכי הרבה כסף, ויעידו על כך בעלי ניקון D200 שקנו את המצלמה ב-9000 ש"ח אך לפני שנתיים~שלוש ויכולים לקבל עליה (במקרה הטוב) 3000 ש"ח. אם הם היו קונים מצלמה כמו פנטקס K10D באותה תקופה, הם היו מקבלים בחצי המחיר מצלמה עם יכולות דומות מאוד (ומספר יתרונות), והיו מפסידים בסה"כ עוד 1000 ש"ח במכירה. תעשה חשבון איפה ההפסד גדול יותר.

למה אני שולל את פנטקס, סוני והאחרות? מקצוענים לא יקבלו

תמורה מלאה, פשוט מאוד, הרוחב יריעה שקנון וניקון יכולות

לספק למשתמשים המקצועיים שלהם הרבה יותר רחבה.

היתרונות העקריים של קנון וניקון עבור השוק המקצועי הם מערך שירות כלל עולמי, ולא פחות חשוב עבורם - פחות הרמות גבה מצלמים מקצועיים אחרים שנתקלים במותג פחות "נחשב". מבחינת תכונות ואמינות המצלמות של סוני/פנטקס/אולימפוס לא נופלות ממקבילותיהן מתוצרת קנון/ניקון.

אגב, בעולם הרחב יש אחוז מסויים (לא גדול) של צלמים מקצועיים שמשתמשים בציוד של החברות הקטנות, אבל בישראל תופעת העדר חזקה מאוד, כך שהאחוז הזה אפסי. האם זה אומר שצלמת חובבת צריכה להוציא מראש אלפי שקלים נוספים עבור ציוד שיגרום לפחות גבות לו תחליט יום אחד להפוך את הצילום מתחביב למקצוע? לדעתי לא.

אתה לא רואה את קנון או ניקון מייצרות עדשות לסוני או לפנטקס,

אבל כולן רוצות לייצר בשביל הבראנד שלהם עדשות

אני גם לא רואה את סוני ופנטקס מייצרות עדשות לקנון וניקון, כך שהדוגמה הזו ממש לא מוצלחת.

למה עדשת EF ולא EFs? המטרה של כל צלם מקצועי,

ופנטזיה של כל צלם חובב היא לעבור ל-Full Frame Sensor

בסופו של דבר מקצוענים מגיעים לזה והיא גם בהישג יד

של חובבנים עם הרבה כסף (5D MKII) וכמו שאמרתי

עדשות נשארות אחרי הרבה שהחלפת את הגוף של המצלמה

שלך.

אז אתה מציע לה לקנות עדשה הרבה פחות שימושית (ועוד ב-6500 ש"ח) רק כדי ללכת עם הפנטזיה הלא-רציונלית של צלמים אחרים?

קרופ של 1.6 לעדשת 35 מ"מ = 56 מ"מ שזה מספיק לתצלומי

portrait.

http://fiveprime.org/hivemind/Tags/50mm,portrait

תמונה אחת שווה אלף מילים, ויש שם יותר מתמונה אחת.

אם תעשה קרופ מספיק חזק לצילומים תוכל לקבל גם זווית של 1000 מ"מ מעדשת 15 מ"מ, אבל כדי לקבל תוצאות איכותיות באמת (מעבר לגודל של תמונה ברשת) צריך לנצל את מרבית הפריים, ואם ממלאים את הפריים עם עדשת 56 מ"מ בצילום פורטרט עם קלוז-אפ על הפנים מקבלים עיוותים מאוד לא מחמיאים. זה לא מקרי שכל צלמי הפורטרט מעדיפים להשתמש בעדשות עם אורכי מוקד שמקבילים ל-85, 100 ו-135 מ"מ ולא 56 מ"מ. אפילו עדשות 50 מ"מ לפני קרופ (75~80 מ"מ לאחר קרופ) הן מעט מוגבלות לצילום פורטרטים ומתאימות יותר לצילומים של חצי גוף. על אחת כמה אם מדובר בעדשת 35 מ"מ (56 מ"מ אחרי קרופ).

אגב, עוד לא הסברת איך מצלמים מקרו ובעלי חיים מרחוק עם עדשת 16-35. אשמח לראות דוגמאות.

פורסם

פנטקס 50/1.4 - ‏1000 ש"ח

בלי להיות קטנוני , ואני לא

אבל איפה אפשר לקנות פנטקס 1.4 50 ב1000?

בזאפ יש רק באיזה 1300-1400 הכי זול

סתם לדעת כי יתכן מאוד שזו תהיה הקניה הבאה שלי

האמת להתלבטות בין טלפוטו או עדשת נורמל כעדשה שניה שווה לפתוח אשכול חדש כנראה...

פורסם

המחיר היה 1000 ש"ח עד לפני ימים אחדים, ו-900 ש"ח לפני כחודשיים. עכשיו אני רואה שהוא עלה ל-1190 ש"ח, כנראה כתוצאה מההכרזה של פנטקס יפן על העלאת המחיר של העדשה הזו בתחילת פברואר:

http://www.pentaxforums.com/forums/pentax-news-rumors/42301-pentax-fa-lens-price-rise.html

ב-B&H היא עדיין נמכרת ב-$200:‏

http://www.bhphotovideo.com/c/product/40755-USA/Pentax_20817_Normal_SMCP_FA_50mm_f_1_4.html

בכל מקרה, גם המחירים האלה עדיין זולים יותר מכל עדשות ה-50/1.4 של יצרנים אחרים.

פורסם

נכון , אני לא מקטר , פנטקס היא באמת חברה טובה לכיס הלחוץ

מה שחבל לי שאין עדשה 50 2.8 בנמצא כמו הניקון שעולה פחות מ500

זו כבר הוצאה שהייתי יכול לעשות מיידית...

אני לא עד כדי כך רודף אחרי צמצמים פתוחים

אני חובב לגמרי ובסך הכל מחפש משהו שיהיה חד בכמה רמות מהקיט לצרכים של פה ושם

מטלפוטו במחירי 1000+- אני לא מצפה לחדות מיוחדת....

פורסם

אם לא אכפת לך לבצע פוקוס ידני, אז תוכל להשיג יד שניה עדשות 50/2.0 ו-50/1.7 בזול מאוד (בערך 150 עד 250 ש"ח). גירסת AF של ה-50/1.7 נדירה יותר, אבל ראיתי שיש ב-yad2.co.il מישהו שמוכר את ה-50/1.4 AF. הוא רוצה עליה 800 ש"ח, אבל אולי תוכלו להפגש באמצע.

פורסם

לצערי אני בכל זאת אחכה ל10 לחודש הבא כדי לבצע רכישה...

אבל עם ההצעות שנתת אם יצוץ משהו בשוק היד שניה בחודש הבא , סיכוי טוב מאוד שאלך על זה

פורסם

שלום גל

אני חושב שהדבר הכי טוב שאת עושה זה ללכת לקורס צילום.

במילא בקורס תמצאי לא-מעט צלמים עם קנון/ניקון ואחרים ,ותהיה לך הזדמנות לבקש להתנסות בציוד בעצמך.

אז אם יש לך אומץ ,הכי טוב שתבואי עם מצלמה פושטית לקורס,תתנסי תוך-כדי ,ותראי.

ד"א - לגבי פנטקס:

שמעתי מספר סיפורים מוזרים לגבי בעיות פוקוס (BF FF ,והסרת אחריות של יבואנים לגבי כיול עדשות).

אמנם אפשר להגיד את זה על חברות אחרות,אבל בכ"ז

ואם יש לך אפשרות לבדוק גם ציודים אלה אצל חברים או חנויות - כך תוכלי לדעת בדיוק מה את עומדת לקנות.

פורסם

ד"א - לגבי פנטקס:

שמעתי מספר סיפורים מוזרים לגבי בעיות פוקוס (BF FF ,והסרת אחריות של יבואנים לגבי כיול עדשות).

אמנם אפשר להגיד את זה על חברות אחרות,אבל בכ"ז

בעיות FF/BF קיימות בכל המצלמות שמשתמשות בפוקוס מבוסס-זיהוי פאזה - וזה כולל את כל מצלמות ה-DSLR, ללא יוצא מן הכלל. כל החברות הכירו בבעיה הזו, ולכן לכולן יש כיום דגמים יקרים שמאפשרים למשתמש לכייל את העדשות בעצמו ולתקן בעיות FF/BF. המצלמה היחידה מתחת ל-4000 ש"ח שמאפשרת לעשות זאת היא הפנטקס K20D.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים