עבור לתוכן

מחפשת המלצה לקניית מצלמת DSLR

Featured Replies

פורסם

שלום,

ברצוני לקנות מצלמה חדשה ואמרו לי שכאן המקום הכי טוב למצוא עזרה :)

הנה השאלון שהתבקשתי למלא:

מה התקציב הכולל למצלמה, עדשה, סוללות וכרטיס זכרון? - התקציב הכולל שלי הוא 10,000 ש"ח.

האם אתה מתכוון לקנות עם אותו תקציב גם ציוד נוסף (עדשות נוספות, פלאש וכו')? - כן, עם אותו תקציב.

האם לאחר הקנייה הראשונית יש לך כוונה לרכוש בהמשך ציוד צילום נוסף (עבור מצלמת ה-DSLR)? אם כן, איזה סכום בשנה אתה מתכוון להקצות לכך?- סביר להניח שאני אקנה ציוד נוסף אבל אי אפשר לדעת מה יהיה.

האם יש לך נכונות לקנות מצלמה ו/או ציוד משלים בשוק היד שניה? - לא

האם יש לך ציוד קודם ממצלמת DSLR או ממצלמת SLR פילם? אם כן, פרט. - לא

אילו נושאים אתה מתכוון לצלם? באילו תנאי תאורה - בעיקר באור יום או גם בתנאי תאורה חלשים יותר? - אין לי נושאים מסויימים. אני מאוד אוהבת צילום ובקרוב גם יעשה קורס, אני מצלמת בעיקר בטיולים, חגים, טבע, אני אוהבת הרבה נושאי צילום ומניחה שהם ישתנו בעקבות הקורס.

האם אתה מתכוון לצלם בעלי חיים מרחוק? ציפורים במעוף? חרקים מקרוב? - כן, אני מתכוונת לצלם חרקים מקרוב, וחיות מרחוק.

האם אתה מתכוון לצלם ספורט? אם כן, איזה ענף ספורט ובאילו תנאי תאורה? - אני לא חובבת של צילום ספורט, אולי פעם ב.. כשצריך, תנאי התאורה הם טבעיים ואי אפשר לדעת מה יהיה מזג האוויר.

האם אתה מתכוון לצלם פורטרטים? כמה חשוב לך לקבל עומק שדה מצומצם? - מאוד אוהבת לצלם פרוטרטים ולכן כדאי גם עומק שדה מצומצם.

האם אתה מתכוון לצלם באור חלש ללא פלאש? - כן

האם יש לך נכונות לצלם באור חלש עם חצובה? - לא

האם יש לך נכונות לצלם עם פלאש חיצוני? - לא

האם חשוב לך לצלם באור חלש ללא חצובה וללא פלאש (כלומר בהחזקת המצלמה ביד)? - כן

האם אתה משתמש כיום במצלמה דיגיטלית אחרת? אם כן, מה חסר לך בה? - אני משתמשת במצלמה של אולימפוס UPZ550 , היא איטית, מאבדת פוקוס מהר מאוד, התמונות לא יוצאות מספיק איכותיות בעיקר בזום גבוה.

האם אתה מתכוון להדפיס את התמונות או לצפות בהן על גבי מסך?- אולי, אי אפשר לדעת לאן הצילום יוביל אותי.

מהו טווח העדשה (או העדשות) במ"מ שחשוב לך? - לא יודעת.

האם אתה נעול על יצרן מסויים? על ניקון ואני לא יודעת למה.

[size=10pt]אילו מן התכונות הבאות קריטיות לך, אילו חשובות ועל אילו אתה יכול לוותר:

b]קצב אש גבוה - ציין את כמות התמונות בשניה (בד"כ 3 עד 5) - 4

צילום רצפים ארוכים מ-5 תמונות מבלי שהמצלמה תעצור כדי לכתוב את התמונות לכרטיס - לא יודעת כ"כ מה זה

מייצב תנועה מובנה במצלמה (שעובד עם כל העדשות) מול מייצב תנועה בעדשות (שמייצב גם את התמונה בעינית)- העיקר שיהיה מייצב, לא קריטי אם הוא בעדשה או במצלמה.

עינית גדולה מהממוצע - לא חשוב

תצוגה חיה (צילום באמצעות מסך ה-LCD במקום) - רצוי

נקודות פוקוס מוצלבות נוספות למרכזית- לא יודעת

פנס עזר לפוקוס באור חלש (AF assist) - לא יודעת

עדשות עם מנוע פוקוס שקט - לא יודעת

אפשרות לגריפ- לא קריטי

מסך מסתובב - לא

מצב צילום ווידאו - כן

כמות פיקסלים - מעל 9

יצרן - ניקון

אחריות יבואן רשמי מול יבואן אפור - העיקר שתהיה אחריות

חשבתי לקנות את NIKON D90, מה דעתכם??

תודה רבה, גל

פורסם

את מוכנה להוציא 10,000 ש"ח על ציוד ואין לך נכונות להשתמש בחצובה או בפלאש חיצוני? לא ברור לי מה גורם לך לרצות להוציא כל כך הרבה כסף על מצלמה.

ה-D90 היא מצלמה מצויינת וה-DSLR היחידה בתקציב שמאפשרת לצלם ווידאו. עם זאת, הווידאו שלה לא תומך בפוקוס אוטומטי וכולל מגבלות אחרות, ולכן אני לא חושב שהוא צריך להיות פקטור משמעותי בקנייה.

לגבי המייצב, לניקון וקנון יש עדשות מיוצבות, אבל אינן כאלה ואלה שכן עולות יותר מאשר גירסאות לא מיוצבות. לעומת זאת, בחברות שמשתמשות במייצב בגוף (פנטקס, אולימפוס, סוני) כל העדשות מיוצבות וללא תוספת תשלום. כמה נושא הייצוב חשוב לך? האם חשוב לך למשל לקנות עדשת זום סטנדרטית עם צמצם פתוח (כלומר כזו שמתאימה במיוחד לצילומים באור חלש) אבל עם מייצב? לניקון למשל אין כזו. יש להם עדשת 17-55/2.8 (מצויינת) שעולה 6000 ש"ח אבל לא כוללת מייצב. העדשה המקבילה של קנון כן כוללת מייצב, ועולה 4500 ש"ח. בחברות אחרות (פנטקס, סוני) ניתן להשיג בפחות מ-2000 ש"ח עדשה צד שלישית מקבילה מיוצבת (בזכות המייצב שבגוף). חומר למחשבה.

פורסם
  • מחבר

אוקיי, אז על איזה מצלמה אתה כן ממליץ??

פורסם

D90 היא תשובה נהדרת (אני בעלים של D80 ולפני כן 50, סה"כ שנתיים וקצת ב DSLR, חובב ניקון).

סכום של 10K יספיק לך לעדשה 16-85VR כעדשה כללית (או 18-200VR עם טווח גדול יותר, שעולה יותר, שוקלת יותר וחדה קצת פחות)

בנוסף, תוכלי להוסיף 85/1.8 לצילומי פורטרטים ו 60 מקרו לצילומי חרקים.

מכאן תוכלי לצאת עם מעט עודף שאותו תוכלי להוציא לאחר שתלמדי לקחים ותרצי כיוונים חדשים עם המערכת הנ"ל.

מקומות נוספים שכדאי לקרוא, לפני קבלת החלטות:

www.kramery.com

www.d-spot.co.il

שיהיה במזל טוב.

פורסם

אוקיי, אז על איזה מצלמה אתה כן ממליץ??

אם אלה הנושאים שאת מתכוונת לצלם, ובהנחה שהווידאו לא קריטי אני ממליץ על פנטקס K200D:

פנטקס K200D + גריפ D-BG3 (נוח מאוד לצילום פורטרטים) + 4 סוללות AA סאניו Eneloop ‏- 3250 ש"ח

טמרון 17-50/2.8 - 1900 ש"ח

טמרון 70-300/4.0-5.6 - 1000 ש"ח

סה"כ: 6150 ש"ח למצלמה איכותית מאוד עם גריפ ושתי עדשות מיוצבות שמכסות את רוב הטווח שתצטרכי (כולל מקרו לא רע בכלל עם העדשה הארוכה).

לאחר מכן תוכלי להוסיף עדשה לצילום פורטרטים. הנה כמה אפשרויות:

פנטקס 50/1.4 - 1000 ש"ח (מעט קצרה, מתאימה יותר לצילום פורטרטים של חצי גוף)

פנטקס 70/2.4 - 2200 ש"ח (קומפקטית מאוד)

סיגמה 70/2.8 מקרו - 2700 ש"ח (מתאימה גם לצילומי מקרו)

בדומה ל-17-50 ול-70-300 גם שלוש העדשות האלה מיוצבות בפנטקס, בזכות המייצב שבגוף. לאף אחת מהן אין מקבילה מיוצבת לניקון או לקנון.

לניקון אין מצלמה מתחת ל-D90 שיש טעם לקנות בתקציב שלך. הנה הקיט הכי קרוב לזה שלמעלה, מבוסס-D90:

ניקון D90 + גריפ MB-D80 - ‏5050 ש"ח

טמרון 17-50/2.8 - 1900 ש"ח (לא מיוצבת על גוף של ניקון)

ניקון 70-300/4.5-5.6 - 2630 ש"ח (אין עדשת טלה לניקון שמגיעה ל-300 מ"מ, כוללת מייצב ועולה פחות מזו).

סה"כ: 9580 ש"ח. עכשיו אני מבין מאיפה הגעת ל-10,000 ש"ח....

יש מה לדבר על עדשות פורטרט? אולי ניקון 50/1.8, אחת העדשות המשתלמות ביותר לניקון. מחירה 550 ש"ח, זול משמעותית מעדשת 50/1.4 שלהם (שמקבילה לפנטקס שלמעלה) שעולה מעל 1500 ש"ח.

פורסם
  • מחבר

תודה לך!!!!

ובקשר לD80, לא הפריע לך שאין מייצב במצלמה??

פורסם

ה-D80 היא מצלמה בהחלט טובה שהוחלפה לפני מספר חודשים ע"י ה-D90. בהשוואה לדגמים הזולים של ניקון (כמו ה-D60 וה-D40) ה-D80 היא עולם אחר, אבל היא עדיין נופלת במספר דברים מה-K200D, כמו למשל בהעדר מייצב בגוף (חיסרון גדול בעיני), בבנייה פחות מסיבית ובכך שיש לה חיישן AF מוצלב אחד בלבד. מצד שני, יש לה באפר גדול יותר משל הפנטקס, עינית עדיפה, וגלגלת נוספת.

פורסם

תודה לך!!!!

ובקשר לD80, לא הפריע לך שאין מייצב במצלמה??

בניקון אין ב DSLR מייצב בגוף אלא רק בעדשה, כי הם הגיעו למסקנה שזה טוב יותר. ברור לי שלשלם פעם אחת על מייצב זול יותר מלקנות כל פעם ייצוב לעוד עדשה, אבל אין לי פתרון לזה...קניתי D80 משומשת מסיבות תקציביות, ללא שיקול תקציבי הייתי הולך ל D90.

בארץ אני ממליץ להישאר עם העדר לקנות קנון/ניקון מסיבות של שירות ויכולות שדרוג/החלפה בעתיד (יצרנים אחרים, טובים גם הם אך תתקשי יותר לקבל שירות ו/או למכור גוף אם תרצי להחליף).

סט העדשות שהצעתי, נראה לי מתאים יותר מהסט שהוצע לך, לפי התיאור שלך. איני רואה גם צורך בגריפ/בוסטר לצילום חובבני בעיקרו.

השוואת עדשת טמרון (70-300, 1000 ש"ח) לעדשה מקבילה ומיוצבת של ניקון אינה ממש השוואה של עדשות מקבילות... (גם אני חושב שהניקון חדה ואיכותית הרבה יותר).

פורסם
  • מחבר

אוקיי, אני באמת חושבת שאני ישאר עם הD90.

העדשה של ה18-200 זה מה שמקבלים בקיט, היא טובה? רשמת שהיא פחות חדה, זה קריטי?

ואיזה עשה נוספת יותר כדאי לי לקנות?

85 או 60?

תודה!

פורסם

בניקון אין ב DSLR מייצב בגוף אלא רק בעדשה, כי הם הגיעו למסקנה שזה טוב יותר.

ניקון לא הגיעו למסקנה שמייצב בעדשה טוב יותר, פשוט לא הייתה להם ברירה אחרת. ניקון הוציאו עדשות מיוצבות עוד בתקופת הפילם, כשלא ניתן היה לבצע את הייצוב במצלמה. מדובר באנרכרוניזם שמאז הם מנסים להצדיק בתירוצים מופרכים שונים, אבל הסיבה האמיתית שבגללה הם נשארים עם השיטה הזו היא כי היא משתלמת להם יותר. היא מאפשרת להם למכור ביוקר גירסאות מיוצבות לעדשות קיימות, וציבור הצרכנים שלהם חי עם הסיפור הזה במאין קשר של שתיקה של כאלה ששילמו ביוקר על עדשות מיוצבות, ויהיו מבואסים מאוד אם פתאום החברה תוציא גוף מיוצב שיוריד להם את ערך המכירה של העדשות האלה.

במייצב בגוף הסיפור הרבה יותר פשוט - הוא טוב מאוד לצרכנים, פחות ליצרנים. עוד על ההבדלים בין שני סוגי המייצבים תוכל לקרוא כאן.

בארץ אני ממליץ להישאר עם העדר לקנות קנון/ניקון מסיבות של שירות ויכולות שדרוג/החלפה בעתיד (יצרנים אחרים, טובים גם הם אך תתקשי יותר לקבל שירות ו/או למכור גוף אם תרצי להחליף).

הבעיה היא שבקנון וניקון אתה משלם מראש יותר, ולכן הנושא הזה מתקזז עם כל רווח כספי שאתה עשוי לקבל מקנייה של ציוד יד שניה. אגב, פותחת הדיון כתבה מפורשות שהיא לא מעוניינת לקנות ציוד יד שניה, כך שכל הנושא הזה לא רלוונטי עבורה.

לגבי השירות, היבואן של פנטקס ושל קנון הוא אותו יבואן - "קרט". ליבואן של אולימפוס ("אלודה"), יש מוניטין לא פחות טוב מזה של "הדר" יבואני ניקון. מעבר לכך, נראה לי שגוי לשלם מראש אלפי שקלים נוספים בתקווה שהציוד יתקלקל ושתוכל להנות משירות שעל הנייר אולי טוב יותר.

סט העדשות שהצעתי, נראה לי מתאים יותר מהסט שהוצע לך, לפי התיאור שלך.

הצעת קנייה של עדשת 16-85 שבפירוש לא מתאימה לצילום נושאים שמעניינים את פותחת הדיון - חרקים מקרוב, בעלי חיים מרחוק, פורטרטים עם עומק שדה מצומצם. לעומת זאת לטמרון 70-300 יש מקרו 1:2 שמאפשר לצלם חרקים, צד ארוך שמקביל ל-450 מ"מ שמאפשר לצלם בעלי חיים מרחוק, והתאמה לא רעה גם לצילום פורטרטים. ב-135/4.0 יש לה עומק שדה שמקביל לזה של עדשת 50 מ"מ בצמצם 1.4 או לזה של עדשת 85 מ"מ בצמצם 2.5. ב-210/4.5 יש לה עומק שדה שמקביל לזה של עדשת 85/1.8 פתוחה לרווחה (אבל כמובן פרספקטיבה שטוחה יותר).

בטווחים קרובים יותר ה-17-50/2.8 תאפשר לקבל עומק שדה מצומצם בזכות הצמצם המהיר שחסר ב-16-85 (שנגמרת בצמצם 5.6), ותהיה שימושית יותר בצילום באור חלש (שגם כן חשוב לפותחת הדיון).

ה-85/1.8 וה-60 מקרו שהצעת הן יופי של עדשות, אבל ביחד עם ה-16-85 ו-D90 מגיעים לסכום של מעל 12,000 ש"ח ועדיין לא מקבלים עדשת טלה (שדרושה לצילום טבע). תוסיף עדשה כזו (מיוצבת) והגעת ל-15,000 ש"ח. סכומים בלתי סבירים לחלוטין עבור מה שמקבלים. אגב, שתי העדשות לא מיוצבות, בניגוד לעדשות מקבילות בפנטקס.

ה-18-200 היא עדשה נחמדה לטיולים, לא יותר מזה. לצילום הנושאים שמעניינים את פותחת הדיון היא רחוקה מלהיות אופטימלית.

איני רואה גם צורך בגריפ/בוסטר לצילום חובבני בעיקרו.

גריפ בוודאי שאינו הכרחי, אבל הוא הופך צילום פורטרטים (ובכלל צילומים אנכיים) לנוח מאוד, ובמקרה של ה-K200D ניתן לרכוש אותו ועדיין להשאר עם מחיר נמוך משמעותית מהמחיר של גוף D90 ללא גריפ. בכל מקרה, אפילו אם תוריד את הגריפ מהסכום של שני הקיטים, עדיין תשאר עם הפרש גדול במחיר - 5500 ש"ח לקיט עם הפנטקס מול 8800 ש"ח לקיט עם הניקון.

השוואת עדשת טמרון (70-300, 1000 ש"ח) לעדשה מקבילה ומיוצבת של ניקון אינה ממש השוואה של עדשות מקבילות... (גם אני חושב שהניקון חדה ואיכותית הרבה יותר).

בוודאי שניתן להשוות. הטווח של שתי העדשות זהה, המשקל דומה, הצמצמים דומים (עם יתרון לטמרון בצד הקצר), שתיהן מיוצבות (אם כי הטמרון לא מיוצבת כשמחברים אותה לגוף של ניקון). מבחינת איכות אופטית, לניקון יש יתרון קל (ב-photozone.de נתנו לה חצי כוכב יותר מהטמרון), אבל לא כזה ששווה לשלם עבורו כמעט פי 3 ולאבד את המקרו השימושי שקיים בטמרון.

פורסם

תרשי לי להוסיף משהו לדיון, את נשמעת כאחת שלא

רק מתכוונת להכנס לצילום כתחביב, אלא כמקצוע, אז

תרשי לי להציע לך את הדברים הבאים:

את אומרת שאת הולכת להשתתף בקורס צילום, מה הן

הדרישות של אותו קורס צילום, האם צריך לבוא עם

עדשות מסויימות לקורס, או כל אחד יכול לבוא עם מה

שיש לו והצילום יתבצע עם הציוד של הקורס?

לדעתי עדשות הן החלק הכי יקר והכי חשוב בצילום. רוב

הסיכויים שלאורך חייך כצלמת את תגלי שאת נשארת

עם הסט עדשות שלך ומחליפה גוף-מצלמה כל 2-3 שנים.

לכן חשוב מאוד לבחור "בראנד" מנצח כ-ניקון או כ-קנון.

(בלי להעליב אף אחד...)

לתחילת הדרך תשקיע במצלמה טובה (שכן אני מצלם עם

קנון אני מכיר רק את הפורמט מודלים שלהם, אז משהו

מקביל ל-20D - 40D) ועדשה (לא EFs) איכותית כמו

Canon EF 16-35mm f/2.8L II USM

מחיר מצלמה 40D נע סביב ה-4 אלף שח.

מחיר העדשה נע סביב ה-6.5 אלף שח.

כמובן שתצרכי לקנות כרטיס זכרון שזה עוד כ-200 שח.

העדשה תאפשר לך להמשיך לצלם את מה שאת כרגע

אוהבת (טיולים, טבע = נוף, חגים = משפחה, אנשים)

ומה שתאהבי בעתיד, תתאימי את סט העדשות שלך

בהמשך.

אחד הדברים שאני מצטער עליו היום הוא שקניתי

בתחילת דרכי עדשות לא איכותיות שהיום אין לי

מה לעשות איתן... לכן אם זה הולך להיות מקצוע,

תשקיע בעדשות ובבראנד גדול (ניקון\קנון).

דעה בלבד, אני מקווה שאני לא מכעיס פה אף אחד.

פורסם

כרטיס זיכרון ב400 שקל?

מוזהב ומשובץ יהלומים?

פורסם

תרשי לי להוסיף משהו לדיון, את נשמעת כאחת שלא

רק מתכוונת להכנס לצילום כתחביב, אלא כמקצוע

איפה ראית את זה בדברים שהיא כתבה?

לדעתי עדשות הן החלק הכי יקר והכי חשוב בצילום. רוב

הסיכויים שלאורך חייך כצלמת את תגלי שאת נשארת

עם הסט עדשות שלך ומחליפה גוף-מצלמה כל 2-3 שנים.

לכן חשוב מאוד לבחור "בראנד" מנצח כ-ניקון או כ-קנון.

יש בעיה אחת עם ההצעה הזו. קנון וניקון הן אמנם חברות טובות, אבל תמורה לכסף היא (ברוב המקרים) לא הצד החזק שלהן. ולכן, אלא אם יש לקונה דרישות מאוד ספציפיות שמקבלות מענה רק אצל אחת מהחברות האלה, זה תהיה טעות לבחור בהן באופן אוטומטי. בכלל, להוציא כל כך הרבה כסף מבלי לבדוק בצורה רצינית את החלופות זאת דרך טובה מאוד לקבל תמורה גרועה לכסף.

לתחילת הדרך תשקיע במצלמה טובה (שכן אני מצלם עם

קנון אני מכיר רק את הפורמט מודלים שלהם, אז משהו

מקביל ל-20D - 40D)

אם אתה מכיר רק את קנון, אז איך יש לך אפשרות לחוות דיעה על מצלמות אחרות?

ועדשה (לא EFs) איכותית כמו

Canon EF 16-35mm f/2.8L II USM

מה ההיגיון לקנות עדשת FF יקרה ומוגבלת עבור מצלמה עם חיישן APS-C? אם כבר קנון, אז יש עדשה זולה יותר שנותנת איכות אופטית מאוד דומה, כוללות טווח שימושי בהרבה ולא פוסחת על המייצב - ה-17-55/2.8 IS.‏

מחיר מצלמה 40D נע סביב ה-4 אלף שח.

מחיר העדשה נע סביב ה-6.5 אלף שח.

כמובן שתצרכי לקנות כרטיס זכרון שזה עוד כ-400 שח.

האמת? קשה לי לחשוב על קיט ב-10,000 ש"ח שיהיה פחות מוצלח (לצרכים של פותחת הדיון) מאשר הקיט הזה.

העדשה תאפשר לך להמשיך לצלם את מה שאת כרגע

אוהבת (טיולים, טבע = נוף, חגים = משפחה, אנשים)

ומה שתאהבי בעתיד, תתאימי את סט העדשות שלך

בהמשך.

אז זהו שלא. העדשה הזו לא תתאים כלל לצילום פורטרטים, מקרו וטבע, ולכן היא אחת הבחירות הכי פחות מתאימות לצרכים של פותחת הדיון.

אחד הדברים שאני מצטער עליו היום הוא שקניתי

בתחילת דרכי עדשות לא איכותיות שהיום אין לי

מה לעשות איתן... לכן אם זה הולך להיות מקצוע,

תשקיע בעדשות ובבראנד גדול (ניקון\קנון).

מה יש להצטער? אם יש לך עדשות של קנון אתה יכול למכור אותן ברגע, לא? ;)

פורסם

כנס לזאפ ותמצא שם כרטיסי סכרון ביותר מ-400 שקל... אבל רובן בנפח 8-16GB או פשוט בחנויות ממש יקרות.

מה שאותי יותר מדאיג זה שעם כל הכסף שאת מתכוונת להשקיע במצלמה את לא רוצה פלאש חיצוני או חצובה שזה דברים חיוניים לצילומי לילה.

ממה שראיתי עד עכשיו התוצאה בין צילום עם פלאש חיצוני לפנימי הוא שמיים וארץ ואם את כבר מתכוונת להשקיע 10000 אז תדאגי לפלאש כדי לכסות את הפינה הזאת...

לגבי קנון גם אני ממש רציתי בהתחלה קנון אבל אחרי שהחזקתי אותה בידיים בחנות הלכתי על הסוני.

כמובן שהיו עוד הבה שיקולים אחרים...

פורסם

צודק, 200 ש"ח ל- CompactFlash Type II 8Gb.

תוקן בהודעה המקורית.[br]פורסם בתאריך: 17.03.2009 בשעה 16:41:35

דאבל פוסט :\ ...

בכל אופן לי היא נשמעת כמישהי שמתכוונת לעסוק

בזה כמקצוע... למה? היא נרשמה לקורס, והיא מתכוונת לצלם

הכל. היא מתכוונת להשקיע 10 אלף שח + קורס שהמחיר

לדעתי נע סביב ה-5 אלף ש"ח, זה לא מספיק?

כל מה שנאמר פה יצא מנקודת הנחה שהיא הולכת לעסוק בזה

כמקצוע לאורך שנים רבות (עשרות שנים).

לא יצא לי לצלם אף פעם במצלמות פנטקס, סוני או ניקון. אני

חובב קנון, אני מודה. לדעתי קנון עושה את העבודה. לא אמרתי

שהיא עושה את זה יותר טוב, על זה כבר אפשר להתווכח, לכן

אמרתי מצלמות מקבילות כאשר אני נותן את קנון כדוגמא.

למה אני שולל את פנטקס, סוני והאחרות? מקצוענים לא יקבלו

תמורה מלאה, פשוט מאוד, הרוחב יריעה שקנון וניקון יכולות

לספק למשתמשים המקצועיים שלהם הרבה יותר רחבה. אתה

לא רואה את קנון או ניקון מייצרות עדשות לסוני או לפנטקס,

אבל כולן רוצות לייצר בשביל הבראנד שלהם עדשות, וזאת

רק דוגמא אחת.

למה עדשת EF ולא EFs? המטרה של כל צלם מקצועי,

ופנטזיה של כל צלם חובב היא לעבור ל-Full Frame Sensor

בסופו של דבר מקצוענים מגיעים לזה והיא גם בהישג יד

של חובבנים עם הרבה כסף (5D MKII) וכמו שאמרתי

עדשות נשארות אחרי הרבה שהחלפת את הגוף של המצלמה

שלך.

קרופ של 1.6 לעדשת 35 מ"מ = 56 מ"מ שזה מספיק לתצלומי

portrait.

http://fiveprime.org/hivemind/Tags/50mm,portrait

תמונה אחת שווה אלף מילים, ויש שם יותר מתמונה אחת.

אל תתקוף דעות של אחרים, אלא אם כן מצאת במה שאמרתי

טעות, ואני אשמח לתקן. מתחילת האשכול תבחר את מה שמתאים

לה, אז בוא לא נהפוך את הדיון הזה לריב.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים