עבור לתוכן

האם יש איזושהי הוכחה ודאית שגלעד שליט עדיין חי כיום ?

Featured Replies

פורסם

עדיןן זה נופל בבקירות עצמית לגיטימית ולא בהגדרה גיזענית - ראה ערך "ניגר"

• תגובות 65
  • צפיות 4.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אני חולק עליך. גזענות לאו דווקא צריכה להיות מופנית כנגד חברה חיצונית. היא יכולה להיות מופנית כנגד תת-קבוצה בחברה שהחבוב שייך אליה.

לפעמים היא יכולה להיות מופנית כלפי החבוב עצמו. אך לא זה המקרה כאן, לא בעיקר, לפחות.

פורסם

זה בהחלט זכותך לחלוק עלי - העיניין אם זה חכם ו / או נבון ו/ או נכון כלומר האם אתה צודק ?

אז בשביל הסיפתח עד שנימצא את ההגדרה המוסכמת קרי המשפטית של גיזענות וכמו נמצא תקדים שבו יהודי הואשם ונשפט על גיזענות כנגד יהודים ו / או אפריקאי שהואשם בגזענות כלפי שחורים אנא הסבר לי את העיניין של המילה "ניגר" בתרבות האמריקאית - להגיד שבן גיזען כלפי עצמו ו / או כלפי בני עמו - את זה עדיין אני לא מכיר ואשמח מאוד לעמוד על טעותי וללמוד .

אני ממתין .

עריכה :

לאחר בחינה של החוק אני יכול להגיד כך , יש משהו בדברייך אבל יהיה לך קשה להוכיח מהסיבה שצריכה להיות מטרה בקריאה הזו ואם אני אלך על המטרה הקלה ביותר , להלן גרימת מדנים , אתה תהיה צריך להוכיח שהקריאה שלו יהודון הייתה לצורך גרימת מדנים , אני חושש שאינך יכול להוכיח זאת מסיבות רבות של הלך רוח של עברה וכו' , אבל , כן , גזענות לפי החוק איננה מוגבלת לגזע מסויים ולהישתיכות הגיזען אל הקבוצה , אבל כמו שאמרתי יש בעיה להוכיח הלך רוח כך שזו הסיבה שאי אפשר לתבוע על גזענות את האינדיבדואל , יחד עם זאת צריך לבדוק תקדימים .

פורסם

מה זאת אומרת למה? ככה נולדתי.. אין מה לעשות, אני אהיה שייך לנצח לתת-גזע הנחות הזה.

אתה פשוט עלוב. לא תאומן כמות השטויות שאתה פולט מהפה.

פורסם

נו , מה אתה מצפה מאדם ששיך לגזע כזה - חח

עריכה :

לאחר בחינה של החוק אני יכול להגיד כך , יש משהו בדברייך אבל יהיה לך קשה להוכיח מהסיבה שצריכה להיות מטרה בקריאה הזו ואם אני אלך על המטרה הקלה ביותר , להלן גרימת מדנים , אתה תהיה צריך להוכיח שהקריאה שלו יהודון הייתה לצורך גרימת מדנים , אני חושש שאינך יכול להוכיח זאת מסיבות רבות של הלך רוח של עברה וכו' , אבל , כן , גזענות לפי החוק איננה מוגבלת לגזע מסויים ולהישתיכות הגיזען אל הקבוצה , אבל כמו שאמרתי יש בעיה להוכיח הלך רוח כך שזו הסיבה שאי אפשר לתבוע על גזענות את האינדיבדואל , יחד עם זאת צריך לבדוק תקדימים .

פורסם

זה בהחלט זכותך לחלוק עלי - העיניין אם זה חכם ו / או נבון ו/ או נכון כלומר האם אתה צודק ?

אז בשביל הסיפתח עד שנימצא את ההגדרה המוסכמת קרי המשפטית של גיזענות וכמו נמצא תקדים שבו יהודי הואשם ונשפט על גיזענות כנגד יהודים ו / או אפריקאי שהואשם בגזענות כלפי שחורים אנא הסבר לי את העיניין של המילה "ניגר" בתרבות האמריקאית - להגיד שבן גיזען כלפי עצמו ו / או כלפי בני עמו - את זה עדיין אני לא מכיר ואשמח מאוד לעמוד על טעותי וללמוד .

אני ממתין .

אני חושב שיש הבדל בין כושי שאומר לחברו "my nigger" לבין יהודי שמדבר על "יהודונים שמאלניים גלותיים ארורים" ו"שכנים יהודיים שעסקו בלהציל את כספם ורכושם"' date=' אני לא רוצה להיכנס כאן לניתוח אופי כזה או אחר, בין השאר כי אין לי ידע בנושא אלא רק סקרנות וחוש היגיון בריא, אבל ישנה שנאה כאן לאב-טיפוס כזה או אחר של יהודי שהכותב מתייחס אליו. אם כושי אמריקאי מדבר בשנאה על אחיו ומוקיע אותם בהתבסס על סטריאוטיפ כזה או אחר, אז כן, זו גזענות. בין אם ההגדרה המשפטית הבלתי-קיימת קובעת זאת כך או לא, זו דעתי.

הוא לא מתייחס לכל היהודים כיהודונים, זו לא מילה השגורה בפיו. היא מתייחסת בלעדית לעיתונאים המדוברים, שניכר כי הוא סולד מהם. כך שכן, זו מילה שבהקשר הזה היא גזענית בהחלט.

תקדים "משפטי" כזה או אחר אינו רלוונטי וקשה לי להאמין שאתה בוחן את הכל רק אל מול החוק היבש. אם-כן, התשובה לשאלה האם הדעה שלי נבונה, חכמה או צודקת בעיניך אינה מעניינת אותי כלל וכלל :hi:

עריכה:

עריכה :

התייחסתי לכך בפסקה הקצרה והאחרונה, אני לא בוחן את הכל רק אל מול החוק היבש.

פורסם

זה בסדר אל תהיה מודאג מהערכתי אליך כחכם - אין לך מה לדאוג - חחח

לבד מזאת כמו שכתבתי - אני בחנתי את החוק ואלו הן המסקנות ( בעריכה )

תקדימים , עדיין אין מהסיבות שציינתי ( נכון למידע שברשותי כרגע ) .

אתה והיכולות של הן לא הנושא של הדיון ואפילו לא הנושא המשני - אז צא מיזה .

פורסם

אתה פשוט עלוב. לא תאומן כמות השטויות שאתה פולט מהפה.

מעולם לא היית הילד הכי מבריק בכיתה, הא...

נו , מה אתה מצפה מאדם ששיך לגזע כזה - חח

חחחח

+1

פורסם

עליך ללמוד להתנסח ביתר זהירות אם-כך, כי תהיה האם זה חכם, נבון וצודק לחלוק עליך בתוספת העובדה שאתה ממתין לעמוד על טעותך שלך וללמוד עלולות להוביל לכך שמישהו יחשוב שאתה מנסה לבטל את הלגיטימציה לדעה אחרת. אם תזרוק פנימה את ההתייחסות לחוק, אז זה בכלל נהיה משעשע.

זה לא משנה אם יש תקדים חוקי ליהודי ששפטו אותו על גזענות כלפי יהודים, או אפרו-אמריקאי ששפטו אותו על גזענות כלפי אפרו-אמריקאים. מה שמשנה זו העובדה שהחבוב מתייחס בשנאה ומגדיר פרטנית כיהודונים קבוצות אוכלוסיה שהוא סולד מהן.

אני ביקשתי להבדיל בין יהודון ככינוי כללי לבין יהודון ככינוי גנאי, אתה אמרת שהשימוש שלו לגיטימי. ציינתי שלדעתי הוא לא. תם ונשלם.

כל טוב :hi:

פורסם

לפי מה שאני הבנתי, הוא קרה רק לעיתונאים שמאלנים יהודונים.

אז הוא בטוח לא התכוון גם לעצמו. (אלא אם הוא שחקן ממש טוב, ובעל ביקורת עצמית מדהימה).

הוא השווה את העיתונאים השמאלנים ל"יהודונים" מתקופת השואה שנטבחו כיוון שלא ברחו והעדיפו להשאר ולשמור על כספם - לטענתו.

אני אישית די נבחלתי כשקראתי את זה.

המשפחה שלו שברחה וויתרה על הכסף - יהודים.

המשפחות האחרות שנשארו ונספו - יהודונים. = שמאלנים (?)

אם ההבנה שלי נכונה, אין לו מקום בפורום הזה. ולא בחברה האנושית.

פורסם

לא נכון

כי צריך להוכיח את המטרה שלו ואת זה אתה לא יכול מפני שאתה חייב ( וההוכחה היא על הצד המאשים ) להוכיח שהיה לו רצון לגרום לפגיעה שקשורה לאפליה על רקע גיזעי ואינך יכול לעשות זאת ,

הסיבה שאי אפשר לעשות זאת היא מפני שתמיד אדם השייך לאותו גזע יכול לטעון " שאין דנים אדם בשעת צערו " כלומר אולי באוזנייך להגיד מילת גנאי גיזענית זה גיזענות אבל נניח בעיניי האפריקאי זה הבעת צער , כלומר הוא אומר "ניגר" כי הוא זוכר את השיעבוד , או יהודי שזוכר את השואה ומביע את תיסכולו כיצד יהודים שעברו את השואה שמים את עצמם במצב של "יהודונים" כלומר נניח במצב מול החמאס ( שזה הנושא ) אנחנו שמים את נפשנו בידיי החמאס שהוא מסתכל עלינו כמו על "יהודונים" כלומר נופל בהגדרות של ביקורת לגיטימית , ממש כמו שאם אתה משתמש בצלב קרס נניח בעבודת אומנות - ( ראה ערך השגריר הישראלי בשבדיה שפגע במוצג אומנות שהוא פירש כגיזעני / אנטישמי ) זו תהיה הבעת ביקורת , כי שם לב , הגדרות החוק הן למעשה מוגדר ומסויים ,את זה אינך יכול להוכיח מפני שאתה צריך להוכיח כוונה .

ואני רואה שקשה לך להוציא את עצמך מהדיון - חחח

פורסם

אתה מסתכל על זה מנקודת מבט משפטית.

אני מסתכל על זה מנקודת מבט אנושית.

אתה הוא זה שגורר אותי לתוך דיון כאן, לא ההפך.

אמרתי לך כבר, אם אתה בוחן דברים רק אל מול החוק, לא מעניין אותי כל-כך אם אתה מסכים איתי או לא.

אם אתה רוצה להמשיך להתנצח וללגלג, עשה זאת בהודעה פרטית. אני לא רוצה לעבור על חוקי הפורום.

פורסם

לא מצאתי תקדימים מפני שלאחר עיון נוסף בחוק הוא תמיד יכול להגיד שהוא מדבר על עצמו - ראה ערך ערנב .

לכן אי אפשר לתבוע יהודי על אנטישמיות ואי אפשר לתבוע אפריקאי על שימוש במילה "ניגר" .

אותי מעניין במקרה הזה אך ורק החוק ותודה על שגרמת לי ללכת לספר החוקים וללמוד משהו - מי אתה תזכיר לי - חחח

זה מהסרט .

פורסם

אבל הפואנטה היא שהתפיסה שלפיה אם החוק היבש אומר שזה גזענות זו גזענות ואם הוא לא אז זה בסדר היא שגויה מיסודה. אם היום אתה אומר שזה בסדר, אבל מחר שופט יזרוק מישהו (יהודי כמובן) לכלא כי הוא קרא למישהו אחר יהודון, אז מחר תגיד שזה לא בסדר? לפי זה, מחר אתה יכול לצאת לרחוב ולצעוק "כל העיתונאים השמאלנים יהודונים". זה הרי חוקי, לך על זה.

רגע, מה עם אותה קבוצה של ניצולי שואה (וילדים רבים שלהם שהושפעו מהוריהם, וקבוצות אוכלוסיה רבות אחרות) שרק העלאת המונח גורמת להם להתקפי חרדה ופחד?

אגב, אתה כל הזמן עם הדוגמאות "ניגר ניגר". אם "ניגר", בארה"ב נניח, ילך לאפרו-אמריקאי אחר (שהוא לא מכיר) ויקרא לו "ניגר", במיוחד במקומות קשים, יש סיכוי לא רע שזה יגמר במכות (ומכות כולל בתוכו אשפוז במצב לא קל) במקרה הטוב. משפט כנראה לא יהיה, אבל את הלקח שלו הוא למד.

פורסם

לא נימאס לך לשמוע את ריטה ?

כי בראפ הם כל הזמר "מנגרים" אחד את השני וכמו כן ברחוב וכמו כן בין חברים .

דבר שני במשפט צריך יסוד נפשי - מה שאין במילה יהודון ע"י יהודי .

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים