עבור לתוכן

האם יש איזושהי הוכחה ודאית שגלעד שליט עדיין חי כיום ?

Featured Replies

פורסם

אז ככה זה הולך - לא ידוע שהוא חי ולא ידוע שהוא מת .

האינטרס של החמאס שלא לידע ( העובדה אם הוא חי או מת איננה רלוונטית לחמאס - וסליחה על איך שזה נשמע - מפני שהם עוסקים במלחמה פסיכולוגית והמילחמה שלהם היא עם עצמם , כלומר לא לספק מידע ולהשאיר את הישראלים במצב של אי ודאות - שהוא הגיהינום והעינוי הגדול ביותר - ועובדה תראו איך ישראל איבדה את השפיות לכן את החמאס מעניין רק דבר אחד והוא לא לספק מידע . )

ישראל יכולה לעשות שיחרור בשלבים כלומר לוודא שהחייל אכן חי כלומר ישראל תשחרר מספר מצומצם של מחבלים "קלים" החמאס יספק הוכחות לקיומו בחיים של החייל , ישראל תשחרר עוד קבוצה "מתקדמת" יותר של רוצחים , החמאס יעביר את החייל לידיי המתווכים - נניח המיצרים - ישראל תשחרר את הצוררים המתווך יעביר את החייל לידיי ישראל .

לידעתכם היה ידוע מספר רב של ימים שהחיילים החטופים גולדוסר ורגב הי"ד לא היו בין החיים .

אם יתברר שהחייל מת - ישראל תואשם ( ע"י החמאס ) בהריגתו בזמן "עופרת יצוקה "

• תגובות 65
  • צפיות 4.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

ישראל יכולה לעשות שיחרור בשלבים כלומר לוודא שהחייל אכן חי כלומר ישראל תשחרר מספר מצומצם של מחבלים "קלים" החמאס יספק הוכחות לקיומו בחיים של החייל ' date=' ישראל תשחרר עוד קבוצה "מתקדמת" יותר של רוצחים , החמאס יעביר את החייל לידיי המתווכים - נניח המיצרים - ישראל תשחרר את הצוררים המתווך יעביר את החייל לידיי ישראל .

[/quote']

ישראל יכולה לעשות (ובמידה מסוימת, בשקט בשקט כן יש שחרור איטי של מחבלים), זה לא אומר שחמאס יסכים, ואני די בטוח שהצעה כזאת כבר הועלתה יותר מפעם (מה גם שזה תהליך שדי חוזר על עצמו). בסופו של דבר שחרור של מידע או של החייל זה פחות או יותר באחריות החמאס והוא מחזיק את ישראל בביצים. אם הניה יתעורר בבוקר ויחליט שהוא רוצה 5000 מחבלים, אז עם פחות מ-5000 מחבלים גלעד לא ישוחרר.

אם יתברר שהחייל מת - ישראל תואשם ( ע"י החמאס ) בהריגתו בזמן "עופרת יצוקה "

גם אם תתפוצץ מעבדה לייצור קסאמים (ודי קל לפוצץ מעבדה כזאת בטעות)' date=' ישראל תואשם. גם אם חמאסניק ירה באיש פת"ח ועובר אורח יהרג, ישראל אשמה. ישראל תמיד אשמה. הבעיה היא לא בהצהרות, אלא שהציבור הפלסטינאי קונה את זה. אבל מאחר ואין ידיעה ודאית כזאת, לחמאס לא אכפת אם הוא חי או מת.

שבוי מת שאנחנו מאמינים שהוא חי ומשלמים עליו מחיר כאילו הוא חי=יש לנו אפשרות אחרי עסקה כזאת להתחיל במלחמה בהיקף אפילו יותר רחב מעופרת יצוקה, ומבצע שימשך לאורך זמן(עד שיהרגו לחמאס הרבה יותר ממה ששחררנו)...בלי שהעולם יתנגד יותר מדי.

ככה שלא ממש סביר שחמאס ירצו להרוג אותו...

לגיטימציה הייתה במהלך המבצע הראשון, ואיפשהו בסוף היא נגמרה. אם החמאס דורשים מחיר כאילו הוא חי (ואין שום אפשרות ודאית לדעת אם הוא מת, וההנחה שאם אדם לא מת בוודאות אז הוא חי), ואנחנו מסכימים, זה בעיה שלנו, לא של אף אחד אחר.

פורסם
  • מחבר

שבוי מת שאנחנו מאמינים שהוא חי ומשלמים עליו מחיר כאילו הוא חי=יש לנו אפשרות אחרי עסקה כזאת להתחיל במלחמה בהיקף אפילו יותר רחב מעופרת יצוקה, ומבצע שימשך לאורך זמן(עד שיהרגו לחמאס הרבה יותר ממה ששחררנו)...בלי שהעולם יתנגד יותר מדי.

ככה שלא ממש סביר שחמאס ירצו להרוג אותו...

ולגבי הכתבה של מרדכי קידר: חלק ממה שהוא כתב זה פשוט שטויות, שאם היינו עושים המצב של ישראל היה גרוע בהרבה...חוץ מזה שזה לא היה משיג את המטרותצריך להבין, שהם שונים מאיתנו.

האזרחים בעזה זה לא כמו במדינות מפותחות נורמליות, שאם אין חשמל אז אי אפשר לעשות כלום, ושרגילים תמיד שיש מים בברז ושמקלחת זה מינימום פעם ביום...הם רגילים יותר למצב של מחסור בתנאי מחייה בסיסיים, יודעים איך להסתדר בלי חשמל, וזה יפריע להם הרבה פחות ממה שזה נראה...

מה שכן, מזון יהווה בעיה רצינית ולאחר תקופה מסויימת גם מים. אבל כמובן, לא לחמאס - חמאס דואגים למצבים האלה, ויש להם כסף, ככה שבעצם המצב שיהיה זה משבר הומניטרי קשה מאוד אצל האזרחים, וחמאס שמחזיקים שכמויות גדולות של כל מה שהאזרחים צריכים.

ככה שאחרי שחמאס ידאגו לפרסם לעולם על מה שאנחנו עושים לאזרחים(מה שכמובן יגרור שנאה עולמית גדולה מאוד כלפינו), הם יוכלו לגייס אנשים הרבה יותר בקלות...שילחמו בישראל תמורת כסף.

וד"א, דוגמאות לזה אפשר לראות בשואה...בדרך כלל בגטאות כשהמצב של הגטו הפך לממש גרוע פתאום הרבה רצו להיות ביודהנרט...ופה מדובר על משהו הרבה יותר גרוע: להיות בהרבה מקרים נגד העם שלך, ולשתף פעולה עם האויב שרוצה להשמיד אותך.

ובמחינת האזרחים בעזה רק ישראל תמיד אשמה...חמאס דואגים לפרסם להם את זה טוב טוב.

הדרך היחידה להחזיר את גלעד שליט בלי לשחרר את כל האסירים האלה היא להתחיל במבצע צבאי בסגנון עופרת יצוקה ולהכריז שהמבצע לא יגמר עד שגלעד שליט יחזור.

כמובן שגם אז נצטרך לשחרר רוצחים(כי שיחרור של גלעד שליט תמורת רק הפסקת לחימה זה לא משהו שחמאס יוכלו להציג כניצחון שלהם, ככה שהם לא יסכימו), אבל אז זה כבר יוכל להיות בודדים...שיהיה אפשר לחסל בקלות כמה שעות אחרי.

נושא השרשור אינו שחרור שליט אלא דיון על מצבו הפיזי של גילעד.

האם הוא חי או לא??

יש כאן מספיק שרשורים פתוחים לגבי סוגיית שחרורו ובהם אתה יכול להביע את דעתך.

אם אין לך מה לתרום לדיון,אודה לך מאוד אם תימנע מלהגיב בצורה לא עניינית.

אישית ,ערכתי חיפוש מקיף מאוד באינטרנט והקדשתי לכך מאמץ וזמן רב.

העלתי חרס בידי.

כל מה שמצאתי אלו חומרים ישנים ולא רלבנטיים, שקרוב לוודאי נלקחו לפני שלוש שנים כאשר הוא היה עדיין בחיים.

(שמורים אצלי על הדיסק הקשיח, עשרות קטעי וידיאו של עריפות ראשים שביצעו ארגונים אסלאמיים קיצוניים שחטפו בני ערובה מערביים בעירק,

אפגניסטן,פקיסטן וכיוצא באלו, כך שלחפש ברשת בעזרת מנועי חיפוש מתמחים,אני יודע היטב).

אם אני לא מצאתי אחרי חיפוש כל-כך ארוך,אני די בטוח שאף אחד אחר כאן, לא יצליח.

אגב,בכל מקרי החטיפה שבדקתי של ארגונים אסלאמיים קרה אחד מהשניים:

או הוצאה להורג תוך זמן קצר של חטופים חסרי ערך תקשורתי (כמו עובדי סיוע מקומיים או חיילים ושוטרים עיראקיים\אפגאניים\פקיסטניים )

או הצבת אולטימאטום ודרישות ביחד עם קליפ שהועלה לרשת ובו מופיעים בדרך כלל החוטפים כשהם רעולי פנים והשבוי כורע ברך ומתחנן על חייו

כאשר מוצמד לראשו קנה של אקדח\רובה קלאצ'ניקוב או סתם סכין מונח על צווארו.

כל מה שאני אגיד על גורלו יהיה בגדר ניחוש טהור.

יחד עם זאת ,בהתבסס על ניסיוני האישי עם "פציעה קלה" מלבנון ,אשר הזדהמה וכמעט הרגה אותי לולא הייתי עובר ניתוח

ומקבל טיפול רפואי תומך חיים במחלקה לטיפול נמרץ (הרדמה,הכנסת טובוס,מתן חמצן ועירוי תוך ורידי של אנטיביוטיקה ,הכנסת קטטר לאיבר המין

וכיוצא בזה הליכים רפואיים ממש לא נעימים),יש לי הערכה מה קרה באותו מרתף שגילעד שליט הפצוע הוסתר בו ,ללא טיפול רפואי הולם

(הם הרי לא יכלו לקחת אותו לאיזו שהוא בית חולים ציבורי.....כמו "שיפא").

ברור לחלוטין שבתנאים שכאלו אפילו לפציעה קלה יש נטייה להסתבך,במיוחד אם תוך כדי כך גם עינו אותו על מנת להוציא ממנו מידע צבאי מסווג.

אם הצירוף הקטלני של פציעה+העדר טיפול רפואי +עינויים לא הביאה למותו אז קרוב לודאי

שגלעד איבד תיקווה ונטל את חייו במו ידיו.

בסיטואציה הרבה פחות קשה מזו ,אני בעצמי לא הייתי רחוק מכך.

(בבית החולים אחרי הניתוח שבו כרתו חלק גדול מהרקמות מסביב לאזור שהזדהם,קיבלתי זריקות מורפין על מנת להקל על כאבי התופת

וכדי למנוע התמכרות שילבו את הזריקות עם טיפול תרופתי ,ובהדרגה הקטינו את מינון הזריקות .

"בחלון" שבין הזריקות הכאבים היו כל-כך איומים שהדמעות אצלי זלגו מעצמן בצורה בלתי נשלטת,ודי הרבה פעמים עברו לי מחשבות בראש

לקפוץ מחלון ולגמור עם זה ,אלא שפיזית ,פשוט לא הייתי מסוגל אפילו להסתובב לבד במיטה, שלא לדבר על לרדת ממנה) .

פורסם

אני לא מבין על מה כל החפירה הנ"ל - כבר עניתי לך תשובה מאוד ברורה.

השאלה שלך היתה: האם יש איזושהי הוכחה ודאית שגלעד שליט עדיין חי כיום ?

והתשובה החד משמעית היא: לא.

אז אני לא מבין על מה החפירה ולמה הקדשת כלכך הרבה זמן בחיפוש באינטרנט (?) לתשובה שכבר קיימת...

אם היתה הוכחה ודאית שהוא בחיים, היית שומע על זה ב-YNET ובערוץ 2 ובערוץ 10 ובכל מדיה תקשורתית שקיימת בערך, לא היית צריך לחפור יומיים בגוגל.

פורסם

אנשים חיים פה בסרטים וחושבים שהם מבינים אבל הם לא..

נראה לכם שכאשר ישראל תלך לסגור עסקה היא לא תדע אם הוא חי או מת ..בלי הפרט הזה העסקה לא תאושר...מה חשבתם שמדובר במכירת נגן מקולקל שהמוכר אומר לכם שהוא פועל ואז בסוף נדפקתם עם מקולל..ישראל ידעה טוב מאוד שהם מתים.

פורסם
  • מחבר

אנשים חיים פה בסרטים וחושבים שהם מבינים אבל הם לא..

נראה לכם שכאשר ישראל תלך לסגור עסקה היא לא תדע אם הוא חי או מת ..בלי הפרט הזה העסקה לא תאושר...מה חשבתם שמדובר במכירת נגן מקולקל שהמוכר אומר לכם שהוא פועל ואז בסוף נדפקתם עם מקולל..ישראל ידעה טוב מאוד שהם מתים.

לא נכון.

לא היה ידוע מה מצבם ,עד הרגע האחרון שבו אנשי החיזבאללה הוציאו את הארונות מהרכב.

זכור לי משפט מסויים שאמר איש חיבבאללה ,שניה אחת לפני פתיחת דלתות הרכב:

"עוד שני דקות הם יוצאים ויגיעו לכאן".

הוא אמר זאת בנוסח ובטון כאילו שהם חיים ומייד יוצאים בכוחות עצמם.

אני מאמין שאפשר למצוא את קטע הוידיאו הרלבנטי ברשת.

אני לא מבין על מה כל החפירה הנ"ל - כבר עניתי לך תשובה מאוד ברורה.

השאלה שלך היתה: האם יש איזושהי הוכחה ודאית שגלעד שליט עדיין חי כיום ?

והתשובה החד משמעית היא: לא.

אז אני לא מבין על מה החפירה ולמה הקדשת כלכך הרבה זמן בחיפוש באינטרנט (?) לתשובה שכבר קיימת...

אם היתה הוכחה ודאית שהוא בחיים, היית שומע על זה ב-YNET ובערוץ 2 ובערוץ 10 ובכל מדיה תקשורתית שקיימת בערך, לא היית צריך לחפור יומיים בגוגל.

אל תסחף, לא הקדשתי לכך יומיים.

ידעתי זאת מהתחלה ובכל זאת הרגשתי צורך לבדוק זאת בעצמי...

פורסם

לא נכון.

לא היה ידוע מה מצבם ,עד הרגע האחרון שבו אנשי החיזבאללה הוציאו את הארונות מהרכב.

לך ולי אולי לא. למקבלי ההחלטות ולדרגים הבכירים בצבא, בהחלט כן.

פורסם

לך ולי אולי לא. למקבלי ההחלטות ולדרגים הבכירים בצבא, בהחלט כן.

גם לעם עצמו היה די ברור שרוב הסיכויים שהם מתים.

ומן הסתם שחיזבאללה היו דורשים הרבה יותר מכמה מחבלים בעבור שני חיילים חיים, ככה שאי אפשר לומר שזה הפתיע מישהו.

פורסם

בקשר לשאלת הת'רד, אז כן הוא בחיים ואל תשאלו מאיפה אני יודע... ;)

פורסם

טוב

אבל עדיין זה ממש לא שאלה רלוונטית אם הוא חיי או מת .

פורסם

ואוו אפשר לגעת בך?

פורסם

ההוכחה היחידה זה רק קטע וידיאו שבו הוא מצולם מחזיק עיתון יומי או שהוא מצולם כאשר ברקע

פועלת טלוויזיה שמראה שידור חי של ערוץ שמשודר ב-LIVE כך שאפשר לוודא את התאריך.

כל דבר אחר הוא חסר ערך ומשמעות או שניתן לזיוף בקלות.

כל דבר אפשר לזייף. בעיה לצלם אותו עם נייר עיתון ולתת לכמה אומנים טובים לשפץ את זה עם פוטושופ, ועם עיתון של היום? אם הם מספיק טובים ומשקיעים מספיק - יהיה קשה מאוד, אם בכלל אפשרי, לדעת שזה מזויף...

מרדכי קידר ידוע כבעל אשכים.

למי שלא יצא לראות את הראיון שלו באלג'זירה

זה לא רק ביצים. יש שני דברים שמייחדים את האיש הזה:

1. ידע מעמיק בתרבות הערבים. הוא יודע איך צריך להתנהג כדי לקבל כבוד ולהעביר את המסר שאתה רוצה להעביר.

2. ביטחון עצמי ויכולת "משחק" - כך הוא מסוגל להתנהג בהתאם למה שמגדיר הידע מ-1.

השילוב הזה בין שתי התכונות האלה הוא קטלני. תראו את שפת הגוף של הכתב - הוא מתחיל בזלזול ברור ועובר לסוג של כניעה וכבוד...

לצערנו אין לנו הרבה אנשים כאלה...

לא, אתה מתבלבל.

לחמאס יש אינטרס מובהק להוכיח שגלעד שליט בחיים.

מבחינת תורת המשחקים, זה נכון באופן עקרוני, כשמדובר ב"עסקה חד פעמית".

אבל לצערנו, החמאס מתכנן להמשיך עם עסקאות ריווחיות כאלו (כן, גם 500 אסירים זה מאוד ריווחי).

מכיוון שכך, במחשבה כלפי העתיד - אם הם מחזיקים עכשיו אסיר חי, והם יתנהגו ככה, בפעם הבאה, כשהם כן יהרגו את האסיר, אתה לא תוכל להגיד את מה שאתה אומר עכשיו - וקיבלת ערפול, מה שמעלה את מחיר העיסקה העתידית גם עבור חייל מת - דבר שמשתלם בטווח הארוך.

אם לדבר פרקטית - עזה היא לא לבנון - אם גלעד שליט חי או לא - קשה לי להאמין שבצה"ל לא יודעים בוודאות.

השאלה היא, אם השליחים נשלחו כדי להסוות את זה שאנחנו יודעים שהוא מת (איזה אינטרנט יש לישראל לעשות את זה? אין לי מושג אבל אני רחוק מלהיות מומחה) או באמת בגלל שיודעים שהוא חי...

או - הנה ההוכחה שחיפשת!

פורסם

ואוו אפשר לגעת בך?

תלוי איפה, אני רגיש לדיגדוגים... ;D

פורסם

כדאי לך הוא ערנב - חחח

כמו שכבר כתבתי

לחמאס יש אינטרס ברור להיות עמומים - נקודה .

ואני בטוח ב ixslashix אם הוא אומר זה בטוח שאולי זה יכול להיות באמת - חח

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים