עבור לתוכן

מחפש שיר של ריצ'י בלקמור

Featured Replies

פורסם

מי שלא יודע מי זה- יש ויקיפדיה, ושלא יטרח לענות...

למי שכן יודע על מי מדובר- אני מחפש שיר שבו הוא מנגן מהר... קטע וירטואוזי שלו... ואם אתם נותנים קישורים ליוטיוב, אז שתהיה איכות שמע טובה (אם אין משהו נורמאלי- שם השיר\ קטע יספיק, ואני כבר אמצא אותו לבד ;))

תודה לעוזרים :)

פורסם

אם לחן או בלי?

אני מכיר כמה בלי אבל הוא לא מנגן מהר בהם.

פורסם
  • מחבר

לא ממש איכפת לי... פשוט אני כבר כמה חודשים מנסה להבין למה תופסים ממנו כל כך, ועדיין לא מצאתי קטע אחד שלו שהוא מנגן מהר מבלי "לבלוע" תווים או לשבור את הריף באמצע ולעבור לאיזה מנגינה לא קשורה שנועדה להחזיר את המנגינה למנגינה המקורית של השיר (ולהמשיך את השיר...)

פורסם

אני אתן לך כמה לינקים מיוטוב, ואלי זה יעזור לך להבין למה הוא כזה גדול!

הוא לא נגן מהיר, וגם לדעתי(ואני אוהד ענק שלו) הוא לא כזה נשמע טוב כשהוא מנגן מהיר, אבל הוא יוצר מדהים והמוזיקה שלו בכללי מצויינת וכיפית ואף פעם לא נמאס לשמוע אותה!

בקטעים האלה הוא מנגן יחסית לאט אבל זה נשמע מדהים!

http://www.youtube.com/watch?v=11dfUjRfZ-w קאבר של מישהו, ממש לא נשמע טוב כמו המקור, אבל עדיין סביר ונותן לך אינדקציה לגבי הקטע המקורי.

http://www.youtube.com/watch?v=BTjOU9k2bXY אחד מקטעי הסולו הכי יפים שאי פעם שמעתי.

היה עוד אחד ממש יפה אבל שכחתי את שמו וזה אומר לעבור על כל הדיסקוגרפיה שלו... אני אנסה למצוא מחר!

לילה טוב, ואני מקווה מאד שתהנה מהמוזיקה :)

פורסם

הוא מנגן מהר מאוד ויפה מאוד, אתם סתם מדברים שטויות או שלא שמעתם מוזיקה שלו..

פורסם
  • מחבר

דוגמאות...?

פורסם

כגיטריסט , אני יכול להגיד לך בבירור, מהירות לא עושה נגן לטוב או איכותי, היא בהחלט יכולה ליהיות קריטריון להשוואה בין נגנים

אני לא ממש מעריץ של הגיטריסט הנ"ל מה שכן, אני יודע שהוא יוצר ואמן, ובראש ובראשונה , זה הופך אותו למיוחד, במיוחד לאור ההצלחה שלו.

פורסם
  • מחבר

אני לא שופט אותו לפי המהירות של הנגינה שלו... אני מחבב+ את המוסיקה שלו גם בלי המהירות, אבל אני שומע הרבה שמשווים אותו לאריק קלפטון ולג'ימי פייג'- וממה שאני יודע, השניים האלה הם תותחי על בטכניקה לעומת בלקמור (נגיד ומבחינת יצירתיות\ חדשנות וכו' הם דומים...)

קח לדוגמא את speed king מin Rock... הוא מנסה לנגן שם מהר בהתחלה, וזה נשמע חרטא לחלוטין :nixweiss:

עוד דוגמא- highway star מmachin head, בסולו לקראת הסוף (אזור דקה 4 ומשהו), הוא מנגן לא רע, אבל אני שומע כמה תוים שנבלעים... עם אני זוכר נכון, אז בהופעה שלהם בארץ לפני כמה חודשים הם ניגנו את השיר הזה, ומורס עשה את הסולו יותר טוב :-X (אני בכלל סוגד למורס... communication lost פשוט שפך אותי...)

פורסם

אני לא שופט אותו לפי המהירות של הנגינה שלו... אני מחבב+ את המוסיקה שלו גם בלי המהירות, אבל אני שומע הרבה שמשווים אותו לאריק קלפטון ולג'ימי פייג'- וממה שאני יודע, השניים האלה הם תותחי על בטכניקה לעומת בלקמור (נגיד ומבחינת יצירתיות\ חדשנות וכו' הם דומים...)

קח לדוגמא את speed king מin Rock... הוא מנסה לנגן שם מהר בהתחלה, וזה נשמע חרטא לחלוטין :nixweiss:

עוד דוגמא- highway star מmachin head, בסולו לקראת הסוף (אזור דקה 4 ומשהו), הוא מנגן לא רע, אבל אני שומע כמה תוים שנבלעים... עם אני זוכר נכון, אז בהופעה שלהם בארץ לפני כמה חודשים הם ניגנו את השיר הזה, ומורס עשה את הסולו יותר טוב :-X (אני בכלל סוגד למורס... communication lost פשוט שפך אותי...)

חחחח תאמת גם ג'ימי ואריק לא התפרסמו בזכות הטכניקה,שאגב לא כל כך קיימת אצלהם, בסגנונות שלהם, הטכניקה שקיימת אצלהם לא מהווה צוואר בקבוק

ישנם אמני טכניקה אחרים , רבים מאוד, סטיב וואי, וואן ההיילן(אהוב עליי, תותח בהמצאת ריפים) , פטרוצי, מיכאלנג'לו, פול גילברט, באקטהד, ויש כל כךך הרבה, ריצ'י קוטזן, יש המוןןןן

בכלל, שלל הגיטריסטים האיכותיים הוא באמת מגוון ורחב, שלפעמים מצער שאי אפשר להאזין לכולם.

אבל עדיין ביבי קינג האגדי ישאר האמן, איתי סטיבי ריי ווהאן, שאגב לא טכנים בכלל

אני שוב אומר, ריצ'י זכה לאהדה בזכות היצירות שלו, האומנות שלו, בתור נגן לדעתי הוא לא מי יודע מה, על אף שזכה לשלל סיגנצ'רים של מגברים וגיטרות

פורסם
  • מחבר

פייג' וקלפטון לא טכניים?!

כנראה שאתה לא מכיר את היארדבירדז....

פורסם

תגידו קשה לכם להינות מהמוזיקה איך שהיא?

IG למה כל כך חשוב לך למצוא קטע שלו שהוא מנגן בו מהר?? זה לא מה שעשה את ריצ'י בלקמור לכזה גדול בעיני דורות שלמים!!

מה שעושה אותו לגיטריסט ענק זה היצירות שלו, שעד היום אנשים שומעים ונהנים מהם.. Smoke On the Water פופולרי כל כך(והריפ המרכזי שלו אולי הכי מפורסם בעולם הרוק בכלל) לא בגלל טכניקה מטורפת או סולו מפוצץ, אלה בגלל שהוא קליט קצבי וכפי! מה עוד צריך. זאת מוזיקה שצריך להנות ממנה!

ומה יעזור לך אם אם כן תמצא קטע סולו שלו שהוא מנגן בו מהר? זה יגיד לך משהו לגביו? יוריד מאיכותו או מגדולתו?? לפי דעתי ממש לא, וגם אין צורך לחפש את זה

אם אתה רוצה סולואים מהירים לך למלמסטין ושות'.. את המוזיקה המענינת תשאיר לבלקמור, פייג', וקלפטון. אגב שלושת אלו ואחרים מאותה תקופה להשוות ביניהם זה חסר שחר ומיותר, כל אחד נתן משהו מיוחד לעולם המוזיקה שרק הוא יכל!

נ.ב

כך סולו פשוט שלו כמו מהשיר Temple of the king, סולו שאפילו אני יכול לנגן :P כמה פשוט ככה יפה, מדהים אפילו הייתי אומר, ולך תמצא איזה וירטואוז שיעשה משהוא שישתווה לזה! לדעתי לא תמצא!

יום טוב לכם.

תהנו מהמוזיקה זה יותר חשוב.

חוץ מזה IG לא אמרת מה דעתך על הלינקים ששמתי.

פורסם

אני דוקא חושב שאני מבין למה הוא מחפש סולו טכני

בדיוק מאותה סיבה שלפני הרבה זמן, חיפשתי סולו טכני של jeff beck שלדעתי הוא אחד התותחים

הוא פשוט רוצה לראות טכניקה ביחד עם כל האמנות והרגש בנגינה

הבנתי את הנקודה, לצערי, לא מכיר קטע כזה

פורסם

ריצי' מנגן מהר מאוד, אני לא אומר הכי מהר וכמובן שאני מדבר בשביל התקופה שלו- ואני חושב שהיצירות שלו מדהימות.

יש הרבה גיטריסטים טובים כמו שצוינו לעיל ואני חושב שלחלק מהם יש טכניקת ניגון יחודית להם והיא מה שמבדילה אותם מן הנגנים האחרים.

ואני בכלל לא משווה לנגנים של היום כי עם התפתחות הטכנולוגיה בתחום המוזיקה ב-40 שנים האחרונות אין שום סיבה שריצ'י בלקמור היה פחות טוב מפול גילברט אם היה בגילו.

ריצ'י הוא נגן קלאסי ואוהב את העומק של הנגינה, לא רק את המהירות.. אבל לומר שהוא לא מנגן מהר ושהוא בולע תווים זה פשוט לא נכון.

פורסם
  • מחבר

תגידו קשה לכם להינות מהמוזיקה איך שהיא?

IG למה כל כך חשוב לך למצוא קטע שלו שהוא מנגן בו מהר?? זה לא מה שעשה את ריצ'י בלקמור לכזה גדול בעיני דורות שלמים!!

מה שעושה אותו לגיטריסט ענק זה היצירות שלו, שעד היום אנשים שומעים ונהנים מהם.. Smoke On the Water פופולרי כל כך(והריפ המרכזי שלו אולי הכי מפורסם בעולם הרוק בכלל) לא בגלל טכניקה מטורפת או סולו מפוצץ, אלה בגלל שהוא קליט קצבי וכפי! מה עוד צריך. זאת מוזיקה שצריך להנות ממנה!

ומה יעזור לך אם אם כן תמצא קטע סולו שלו שהוא מנגן בו מהר? זה יגיד לך משהו לגביו? יוריד מאיכותו או מגדולתו?? לפי דעתי ממש לא, וגם אין צורך לחפש את זה

אם אתה רוצה סולואים מהירים לך למלמסטין ושות'.. את המוזיקה המענינת תשאיר לבלקמור, פייג', וקלפטון. אגב שלושת אלו ואחרים מאותה תקופה להשוות ביניהם זה חסר שחר ומיותר, כל אחד נתן משהו מיוחד לעולם המוזיקה שרק הוא יכל!

נ.ב

כך סולו פשוט שלו כמו מהשיר Temple of the king, סולו שאפילו אני יכול לנגן :P כמה פשוט ככה יפה, מדהים אפילו הייתי אומר, ולך תמצא איזה וירטואוז שיעשה משהוא שישתווה לזה! לדעתי לא תמצא!

יום טוב לכם.

תהנו מהמוזיקה זה יותר חשוב.

חוץ מזה IG לא אמרת מה דעתך על הלינקים ששמתי.

אני רוצה לדעת אם אותם מקורות שבהם הייה רשום שהוא יודע לנגן מהר אמינים או לא... אני שומע דיפ פרפל וריינבו גם בלי הידיעה שהוא וירטואוז מדהים :)

וכשבא לי משהו מהיר- מגנום אופוס רולזזזז :smile1:

ומה רצית שאני ארשום על הלינקים? זה יפה, אני לא יכול ללהגיד משהו אחר...

ריצי' מנגן מהר מאוד, אני לא אומר הכי מהר וכמובן שאני מדבר בשביל התקופה שלו- ואני חושב שהיצירות שלו מדהימות.

יש הרבה גיטריסטים טובים כמו שצוינו לעיל ואני חושב שלחלק מהם יש טכניקת ניגון יחודית להם והיא מה שמבדילה אותם מן הנגנים האחרים.

ואני בכלל לא משווה לנגנים של היום כי עם התפתחות הטכנולוגיה בתחום המוזיקה ב-40 שנים האחרונות אין שום סיבה שריצ'י בלקמור היה פחות טוב מפול גילברט אם היה בגילו.

ריצ'י הוא נגן קלאסי ואוהב את העומק של הנגינה, לא רק את המהירות.. אבל לומר שהוא לא מנגן מהר ושהוא בולע תווים זה פשוט לא נכון.

שוב- תשמע את פייג', קלפטון, בי בי קינג וקית' ריצ'ארדס מאותן התקופות של בלקמור ותראה מה זה מהר... אני ממליץ לך לשמוע את white room של cream ואת paint it black של הסטונז...

עריכה- אפילו באדי הולי ניגן קטעים מהירים לא פחות מבלקמור...

פורסם

אבל עדיין ביבי קינג האגדי ישאר האמן, איתי סטיבי ריי ווהאן, שאגב לא טכנים בכלל

טכניקה לא נמדדת רק בנגינה מהירה, אלא גם בדרך שמנגנים את הקטעים האיטיים והפשוטים לכאורה.

ל SRV יש גם קטעים מהירים, למשל Rude Mood -

בקשר לבלאקמור - מה עם הסולו של Child In Time?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים