עבור לתוכן

טמפ' מקסימלית

Featured Replies

פורסם

לגביי T-BIRD זה כבר שונה לגמריי, הוא יציב כמאט בכל טמפ' עד טמפ' המוות שלו (95-100) אבל בשימוש רגיל וללא OC עדיף לא לעבור את ה65 מעלות בFULL LOAD.

פורסם

אז שאלה נוספת,

הוא עובד על 69-70, אין OC ולא ממש אכפת לי מהמעלות, אבל השאלה אם זה משפיע על הביצועים באופן כלשהו?

פורסם

זה לא משפיע על הביצועים..

פורסם

זה לא משפיע על הביצועים..

אתה בטוח במה שאתה אומר כי לפי מה שאני יודע כשמגיעים לטמפרטורות כאלה אז יש ירידה בביצועים

פורסם

רק באינטל

הירידה בביצועים בטמפ' גבוהות נוצרות עקב שגיאות שקורות בגלל החום אז המעבד מוציא זבל...

70 זה לא ממש קריטי, 80 זה כבר יכול להשפיע...

פורסם

עוד שאלה קטנה

78 מעלות יכולות להרוג דורון 1200?

פורסם

המעבד הראשון שלי היה T-BIRD 1400MHZ והוא היה עובד גם על טמפ' של 88-90 מעלות ללא בעיות, תקלטו אני שיחקתי במשחקים יציב על המעלות האלה, המעבד הזה בעל סף סיבולת גבוהה מאוד לפני שקניתי מעבד אחר כיביתי לו את המאוורר ורציתי לראות עד כמה המעבד הזה "סובל" ו124 מעלות נראו במסך וב125 מעלות הלוח התחיל לצפצף ואז הריסט ואח"כ כיבוי, יש לציין שהמעבד יצא חי מכל הסיפור ונמכר כבר..

בכלל במעבדים של AMD אין מנגנון כמו של אינטל שמפחית את המהירות של המעבד ביחס לטמפ' שלו ובגלל זה אין שינוי בביצועים..

עריכה: 78 מעלות יכולות לפגום את הדורון, עדיף לא לעבור איתו את ה60 מעלות..

אז , זהו בקשר לשאלות בקשר למעבדים של AMD!!?

פורסם

חבר;ה זה לא כ"כ מדוייק - ככול שהמעלות גבוהות יותר השערים מתחממים יותר מה שיגרום ליותר טעויות חישוב וזה לא משנה באיזה מעבד משתמשים, כמובן שלכל מעסד סף שונה וכמובן שגם יש הבדל בין אינטל לamd.

בנוסף כל חום מעל 60C ייקצר את חיי המעבד ובטח לגבי 70C גם מעבדי thunderbird (ויש לי אחד כזה) אין שום סיבה בעולם שיעברו את ה50-55 מעלות (ולשלי יש אוברקלוק של כמעט פי 1.5)

ב70C הסיכוי לטעות בפתיחה/אי פתיחה של שער היא גבוהה שלא לדבר על שינויים פיסיים שייתכנו בשערים - ללא ספק מקצר את חיי המעבד.

המלצתי לך הילה - שפרי את הקירור למעבד...

אגב אם ב"ירידה בביצועים" התכוונת להאטת מהירות השעון של המעבד - כמובן שלא יקרה...

אם התכוונת ליציבות נמוכה יותר - בהחלט יקרה - עוד פעם - כל מעבד והסף שלו...

אם התכוונת לביצועים נמוכים יותר בתוכנות חישוב ובמשחקים - בהחלט ייתכן - תלוי בטמפ' - עקב טעויות חישוב שייגרמו ולכן המעבד ייצטרך לבצע את אותו חישוב יותר מפעם אחת...

פורסם

יש לציין שמדובר ספציפית על מעבד הT-BIRD 1400 שהיה המעבד הכי חם של AMD וגם עם הסיבולת הכי גבוהה.. (כל מעבד אחר פגיע יותר!)

פורסם

1. אם הוא שרד 124C אז משהו ללא ספק היה לא בסדר עם הבחון...

2. דווקא הדיורון רגישים פחות לחום עקב הcache המוקטן שיש להם - cache הוא החלק הכי רגיש לחום וטעויות ולכן גם בoc הוא בד"כ הגורם המגביל במעבד...

פורסם
  • מחבר

אם אפשר אז תן לי להוסיף את 3

3. גם התהתליך של הליתוגרפיה מאוד משפיע :גם על החום שפולט המעבד ,יכולות ה OC והטעויות שהמעבד יבצע בטמפ' קיצוניות (ככול שהתהליך יותר גס המעבד יהיה יותר עמיד לטמפ' קיצוניות (זה מה שאני חושב))

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים