עבור לתוכן

שאלה בקשר לזיכרונות KINGSTONE

Featured Replies

פורסם

1. מדוע התיזמונים משתנים עם שינוי המהירות לדוגמא 200MHZ 400MHZ 266MHZ

2.האם כאשר אני מבצע OC אני צריך לשנות את ההגדרות של התזמונים בביוס

[attachment deleted by admin]

פורסם

1. התזמונים לא משתנים אם אתה לא משנה אותם.. על גבי הזיכרון ישנו שבב זיכרון קטן שעליו מידע על המודול, זה נקרא SPD ושם יש מידע כמו תזמונים, מתחים, תאריכי יצור, שמות.. לא מעט מידע על הזיכרון. ה-SPD גם משמש לביוס לדעת באילו הגדרות להפעיל את הזיכרון בהפעלה ראשונה כדי שלא יהיו בעיות. לפי הטבלה של ה-SPD בתוכנה CPU-Z ניתן לראות שלכל מהירות יש תזמונים ומתח מתאימים.

2. אין צורך, אתה צריך לשנות רק את מה שאתה רוצה וצריך, אלא אם כן שינית הגדרה שמשפיעה על הגדרה אחרת. למשל: אם שינית את ה-FSB אז תדר הזיכרון יושפע ממנו ותצטרך לכוון אותו ידנית.

פורסם
  • מחבר

אם הבנתי נכון:

אם המחלק שלי הוא 1:1 ואני מעלה את ה FBS ל 400 אני צריך לשנות ידנית בביוס מתח ותזמונים וזיכרונות?

פורסם

מתח אתה קובע פעם אחת, אתה לא צריך לשנות שוב.. אלא אם כן התאפסו ההגדרות בביוס.

אמרת "מתח ותיזמונים וזיכרונות".. התכוונת למהירות?

אם המחלק 1:1 ואתה מעלה את ה-FSB ל-400 אז גם מהירות הזיכרון תעלה..

אם הזיכרון הוא 800Mhz אז המהירות תהיה בסדר- ככל הנראה שלפני שהעלת את ה-FSB הזיכרון לא עבד במהירות הזו.

פורסם
  • מחבר

אני יודע שDDR2 עובדים במהירות פי 2 ככה ש FSB= 400 זה בעצם מהירות זיכרון 800 בהנחה שהמחלק הוא 1:1

השאלה היא אם אני צריך להעלות מתח לזיכרונות באופן ידני בביוס כדי שזיכרונות יעמדו בקצב וכמו כן האם אני צריך לשנות תזמונים של הזכרונות באופן ידני בביוס

כי באופן רגיל התזמונים נקבעים אוטומטית

הכל בהנחה שאני עושה OC ומעלה את ה FSB

תודה :hi:

פורסם

אם המהירות שלהם היא 800 ואתה רוצה להפעיל אותם במהירות הזו.. אז תקבע את המתח המומלץ לזיכרון. אם אתה רוצה יותר אז תתן קצת יותר מתח ותבדוק יציבות.

כנ"ל לגבי תזמונים, אם אתה רוצה להוריד תזמונים.. לא שזה ישפר לך משהו.

פורסם
  • מחבר

תודה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים