עבור לתוכן

מבקש הדרכה בקשר לפירמוט המחשב

Featured Replies

פורסם

שלומות!

יש לי WIN 98SE על הארד דיסק פיזי אחד בגודל 15GB, המחולק לשתי מחיצות (C,D) בגדלים שווים, והווינדוס מותקנת ב- C.

מערכת הקבצים היא FAT32.

אני מעוניין לפרמט את כולו, להשאיר את המחיצות בדרך שבה הן מחולקות כיום (חצי-חצי), להעביר את ההארד דיסק ל NTFS, ולהתקין עליו (ב- C) את WIN XP Home Edition.

יש לי דיסקט איתחול של ווינדוס 98, ואת הדיסקים המקוריים של שתי מערכות ההפעלה הנ''ל.

אתם יכולים לתת לי הוראות כיצד לבצע את זה?

תודה רבה מראש!

פורסם

צור דיסקט איתחול של windows 98. הכנס את הדיסקט לכונן, עשרה ריסט, חכה שהדוס יטען, הקש

format c:

אשר את הפעולה, ולאחר שהמחשב מסיים הקש גם

format d:

וכשהפירמוט יסתיים תכניס את הדיסק של ה-XP ותקיש f:\i386\winnt (לא, זו לא עות, כונן הסידירום שלך יוזז באופן זמני אות אחת קדימה). אם אני לא טועה תוכל לבחור שם להפוך לפחות את המחיצה הראשית © ל-NTFS. אם לא הפכת את המחיצות בשלב זה, תוכל לעשות את זה אח"כ מ-windows בעזרת התוכנה Partition magic (או אולי גם בעזת ה-windows עצמו, אני לא זוכר).

פורסם

יש דרך קצת קלה יותר.

כנס לביוס שלך (בד"כ מקש הDEL כשהמחשב נפתח) וחפש תפריט אשר בוחרים בו את סדר הBOOT וודא שם שהCD הוא לפני ההארדיסק. לאחר מכן הכנס את הXP והוא אמור להעלות התקנה שלו במקום את ה98 כרגיל. בתפריטים שם אתה יכול לפרמט את C וגם להפוך אותו לNTFS ואחר כך להמשיך להתקנה רגילה של XP...

האפשרות הזאת לא תמיד פועלת, לא יודע אם זה בעיה מסויימת בדיסק אחד שניסיתי או שזה קשור לכאלה שהם רק לשדרוג וחלק גם להתקנה חלקה, אם אתה לא מצליח לבצע זאת תעשה כמו שקומפוננט אמר.

פורסם
  • מחבר

תודה לשניכם, אבל עדיין לא הבנתי איך אני משאיר את המחיצות בדרך שבה הן מחולקות כיום (חצי-חצי), מעביר את ההארד דיסק כולו ל NTFS, ומתקין עליו (ב- C) את WIN XP Home Edition.

דרך אגב, יש לי דיסק של XP מלא, ולא שידרוג.

ההתקנה של הווינדוס בשיטה של שימוש בדיסק של ה- XP מפרמטת את כל ההארד דיסק, לא?

אז איך אני משאיר את המחיצות בגדלים שהן כיום, מפרמט אותן ומעביר את שתיהן ל NTFS?

ובבקשה מכם/ן - תדריכו אותי צעד אחרי צעד כיצד לעשות את זה, כי אני ממש לא מבין בפירמוט...

פורסם

שאתה מתקין את הXP יש אפשרות שנקראת CONVERT TO NTFS. אם אתה בוחר את האפשרות הזאת אז הכונן שבחרת לעשות עליו את הפעולה יהפוך לNTFS (כל המידע ימחק) וישאר בגודלו המקורי.

אם ברצונך להפוך את שתי המחיצות לאחת אז תשתמש בFDISK אן בPARTITION MAGIC

פורסם

^^^

what he said :)

דרך ההתקנה של ווינדואז אתה מפרמט עם תפריטים, הם אומנם תפריטי דוס אבל עדיין תפריטים פשוטים. אני חושב שהדרך הכי קלה תהיה לפרמט ולהפוך לNTFS את כונן C בהתקנה ולהמשיך עם ההתקנה ואחר כך כשהXP מותקן תוכל לפרמט אפילו דרך הווינדואז את המחיצה הנוספת דרך הCommand Prompt (הכאילו דוס של XP) ע"י פקודת format d: וגם להפוך לNTFS (את זה שכחתי :( ).

אף אחת מהאפשרויות לא תדרוש ממך להחזיר את המחיצות לכונן אחד גדול כך שזה לא בעיה ואת החלק של הפרמוט ושינוי מחיצה אני סומך עליך שתבין מהתקנת הווינדואז כי זה ממש פשוט

פורסם
  • מחבר

שאתה מתקין את הXP יש אפשרות שנקראת CONVERT TO NTFS. אם אתה בוחר את האפשרות הזאת אז הכונן שבחרת לעשות עליו את הפעולה יהפוך לNTFS (כל המידע ימחק) וישאר בגודלו המקורי.

אם ברצונך להפוך את שתי המחיצות לאחת אז תשתמש בFDISK אן בPARTITION MAGIC

הבנת אותי לא נכון - אני לא רוצה להפוך את שתי המחיצות למחיצה אחת, אלא לשמור שכל אחת תהיה כמו שהיא היום, אבל מפורמטת ועם NTFS. הווינדוס תהיה מותקנת ב- C...

פורסם
  • מחבר

^^^

what he said :)

דרך ההתקנה של ווינדואז אתה מפרמט עם תפריטים, הם אומנם תפריטי דוס אבל עדיין תפריטים פשוטים. אני חושב שהדרך הכי קלה תהיה לפרמט ולהפוך לNTFS את כונן C בהתקנה ולהמשיך עם ההתקנה ואחר כך כשהXP מותקן תוכל לפרמט אפילו דרך הווינדואז את המחיצה הנוספת דרך הCommand Prompt (הכאילו דוס של XP) ע"י פקודת format d: וגם להפוך לNTFS (את זה שכחתי :( ).אף אחת מהאפשרויות לא תדרוש ממך להחזיר את המחיצות לכונן אחד גדול כך שזה לא בעיה ואת החלק של הפרמוט ושינוי מחיצה אני סומך עליך שתבין מהתקנת הווינדואז כי זה ממש פשוט

אתה יכול לחפש לי בבקשה איך עושים את זה?

והאם זה יתן את אותה תוצאה סופית שביקשתי בהודעה העליונה (הראשונה) של הדיון הזה?

פורסם

יוצר דיסקט אתחול של ווינדוז.

נכנס לביוס מוודא שהבוט דיוייס הראשון הוא על כונן הדיסקטים.

מכניס את הדיסקט המחשב עולה למצב הדוס דרך הדיסקט.

רושם Format c:

אחרי שמסיים עושה אותו דבר עם d.

אחר כךחוזר לביוס שם את הסידי רום על הבוט דיוייס הראשון.

מכניס את דיסק ההתקנה של אקס פי.

מעלה את ההתקנה ובה אתה תגיע לשלב של convert file system to NTFS

תעשה את זה כשאתה מסיים להתקין תשתמש ב Partition magic 8 בכדי להפוך את הכונן השני ל NTFS.

זהו

:)

פורסם
  • מחבר

שתי שאלות כלליות לכל אלה שמציעים לי להשתמש ב Partition Magic:

1. אחרי שאני מקנפג את המחיצות בדרך שבה אני רוצה שהן יהיו, האם אני חייב להשאיר אותה מותקנת במחשב, או שאפשר להסיר אותה (לעשות לה Uninstall)?

2. מה עוד ניתן לעשות איתה חוץ משינוי שיטת הקבצים והגדרת הכמות/גודל של מחיצות בהארד דיסק?

פורסם

1. לא אתה יכול למחוק אותה אבל למה שלא תשאיר אותה אם תרצה להשתמש בעתיד

זה לא תופס הרבה מקום

2.אני לא ממש יודע לא השתמשתי בה אף פעם :פ

פורסם

שתי שאלות כלליות לכל אלה שמציעים לי להשתמש ב Partition Magic:

1. אחרי שאני מקנפג את המחיצות בדרך שבה אני רוצה שהן יהיו, האם אני חייב להשאיר אותה מותקנת במחשב, או שאפשר להסיר אותה (לעשות לה Uninstall)?

2. מה עוד ניתן לעשות איתה חוץ משינוי שיטת הקבצים והגדרת הכמות/גודל של מחיצות בהארד דיסק?

בעקרון אתה לא יכול לעשות דברים עם גירסאת הדמו שיש באתר הרשמי לכן אתה צריך או לקנות אותה או "להשיג" בצורות לא חוקיות פאצ'ים וכו'

ניתן לעשות עם התוכנה הרבה דברים כמו להחזיר מחיצות לFAT32, פיצול שונה של ההארדיסק לצורות אחרות ועוד.

הערה: אתה לא חייב להשתמש בזה מצאתי איך להפוך לNTFS בדרך הפשוטה של ווינדואז - http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;en-us;214579

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים