עבור לתוכן

שאלה| האם אפשר לבנות מחשב בלי מארז

Featured Replies

פורסם

רציתי לדעת האם אי פעם מישהו ניסה פה לבנות מחשב שלם בלי מארז ושהוא יפעל כמו שצריך כי חשבתי שבעצם אולי לא חייבים את המארז הרי כול מה שהמארז עושה זה מחזיק את הכול בצורה מסודרת בתוך המחשב.

אבל אם אני רוצה אני לא צריך את המארז אני יכול להוציא את הכול ולחבר את הכול מחוץ למארז ואז אם אני שם את כול החלקים בצורה חכמה ומסודרת החלקים לא יתחממו בכלל כי הם יהיו בחוץ (אני ישים אותום במקום מאוורר בבית נגיד באזור חלון או משהו) וככה אני לא יצטרך איוורור בכלל.

אז רציתי לדעת אם מישהו מכם אי פעם עשה את זה או חשב אם זה אפשרי, ולדעת האם אתם חושבים שזה יכול לפעול ואם לא אז למה לא?

פורסם

בוודאי שזה יפעל, אבל לא תהייה תועלת גדולה מבחינת קירור. המאווררים במערז יוצרים סירקולציה סביב הרכיבים שמתחממים, ומקררים אותם. אני לא מדבר על רכיבים עם קירור אקטיבי כמו מעבד, אלא כמו זכרונות, דיסק קשיח וכו' שהם בעלי קירור פאסיבי. בלי מארז האוויר סביבם לא ינוע, ולא תהייה תועלת גדולה בחוסר המארז.

את המאווררים מהמעבד והספק אתה לא יכול להוריד בשום אופן. אתה תשרוף משהו בקלות כך.

חוץ מזה, אין דרך "חכמה" לבנות מחשב בלי מארז, כי תצטרך איכשהו להעמיד את הלוח על משהו, לחזק כרטיסים, לחבר דיסקים וספק ובעצם לבנות סוג של מארז בעצמך.

פורסם

בוודאי שזה יפעל, אבל לא תהייה תועלת גדולה מבחינת קירור. המאווררים במערז יוצרים סירקולציה סביב הרכיבים שמתחממים, ומקררים אותם. אני לא מדבר על רכיבים עם קירור אקטיבי כמו מעבד, אלא כמו זכרונות, דיסק קשיח וכו' שהם בעלי קירור פאסיבי. בלי מארז האוויר סביבם לא ינוע, ולא תהייה תועלת גדולה בחוסר המארז.

חוץ מזה, אין דרך "חכמה" לבנות מחשב בלי מארז, כי תצטרך איכשהו להעמיד את הלוח על משהו, לחזק כרטיסים, לחבר דיסקים וספק ובעצם לבנות סוג של מארז בעצמך.

שטויות, הטמפרטורה של הרכיבים בלי מארז יותר נמוכה...אני יחפש את הביקורת ויערוך את ההודעה

אתה פשוט צאיך לחבר את כל הרכיבים על השולחן או משהו והכל יעבדו לך רגיל...

פורסם

שטויות, הטמפרטורה של הרכיבים בלי מארז יותר נמוכה...אני יחפש את הביקורת ויערוך את ההודעה

אתה פשוט צאיך לחבר את כל הרכיבים על השולחן או משהו והכל יעבדו לך רגיל...

"שטויות"? תרשה גם לי לפטור את כל מה שאמרת במלה "שטויות". קל ופשוט.
פורסם

זה ברור שהטמפרטורה ללא מארז היא נמוכה יותר, אבל למה בעצם משמש המארז... להגנה של הרכיבים מפגיעות פיזיות. אם לדוגמא ייפול ספר מהמדף על לוח האם מגובה של 60 סנטימטר, הוא יכול לדפוק בקלות רכיבים חשובים...

פורסם

זה ברור שהטמפרטורה ללא מארז היא נמוכה יותר, אבל למה בעצם משמש המארז... להגנה של הרכיבים מפגיעות פיזיות. אם לדוגמא ייפול ספר מהמדף על לוח האם מגובה של 60 סנטימטר, הוא יכול לדפוק בקלות רכיבים חשובים...

בדיוק...

פורסם

אני ראיתי תמונה שבה רוסי לקח ושם כל חלק בקופסא המקורי שלו ופשוט חתך חורים במידה הנכונה וחיבר עם הכבלים ומה שצריך

פורסם

המארז מגן על החלקים , מחזיק אותם , מקרר אותם , ומקל על הנוחות .

מה המטרה שאתה רוצה לבנות מחשב בלי מארז?

פורסם

הנה מחשב ישן שלי ,אני משתמש בו עד היום , בלי מארז.עובד כך כבר המון זמן.

[attachment deleted by admin]

פורסם

לי היו כמה מחשבים בעבר הרחוק שהלוח ישב לו בנחת על ספר (כדי שהקצה של פנל הכרטיסים לא יפריע).

כל שאר החלקים מחוברים ויושבים ליד על שולחן גדול.

גם בעבודה הרכבתי כמה מחשבים לבדיקות כרטיסי מסך, הם גם היו ללא מארז.

לאורך זמן זה לא מומלץ, כי הכל יתמלא כמויות אדירות של אבק.

וכל מיני חרקים מעופפים יחליטו לנחות שם ולפזר גללים. :o

היה לי פעם סיפור מצחיק עם מחשב כזה.

טסתי לחול וכשחזרתי הכרטיס קול לא עבד.

שלפתי את הכרטיס וראיתי שחרק חירבן שם על המגעים והכרטיס כנראה נשרף בהדלקה הראשונה בגלל זה. :lol:

• 5 חודשים מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

המטרה לבנות מחשב בלי מארז היא מבחינת נוחות בעיקר... המחשב שלי ממוקם למטה בצורה לא נוחה בשולחן מחשב שלי ואני כל הזמן רוצה לפתוח אותו ולשדרג ואז כל פעם להילחם בלי לראות את המארז ואת החוטים וקשה לנתק את הכול וזה ממש מעיק וחשבתי על זה שאתה יכול לשים את הכול באיזה קופסת פלסטיק גדולה על איזה שולחן רגיל בצורה שיהיה מאוד מאוד פשוט לפרק ולשדרג ולא באמת תצטרך מערכת קירור כי אתה יכול לשים ליד זה מאוורר (יש מאווררים שגם יש להם מערכת קירור כזאת או שאפשר לשים את זה קרוב למזגן) וזה פשוט ישמור על הקירור לבד בצורה טובה וככה יהיה לי הרבה יותר נוח לסדר דברים במחשב אם אני צריך לנתק איזה חוט או משהו וככה יהיה לי נוח הרבה יותר ואני לא יצטרך להילחם כל פעם עם החוטים בלי לראות לאן הם הולכים וכו'.

זה הסיבה ששאלתי אם אפשר לעשות דבר כזה... ודרך אגב אם לפי הרעיון שלי אתה שם אתהמחשב בקופסת פלסטיק עטומה חרקים לא יבואו על המחשב כי הם לא יצליחו להגיע אליו וגם אם משהו יפול על המחשב בתנאי כמובן שהוא לא ממש כבד אז הפלסטיק יגן על המחשב ועל החלקים שלו.

ובכלל חשבתי שזה יהיה מעניין לעשות משהו כזה לראות אם זה פועל או לא.

פורסם

תחליף שולחן וזהו.

[attachment deleted by admin]

פורסם
  • מחבר

השולחן הזה עלה לי איזה 1500 שקל בזמנו הוא אחלה שולחן חוץ מזה המחשב לא ממוקם במקום טוב.

וגם לקנות שולחן נורמלי לא מהפשוטים ביותר יעלה איזה 1000 שקל גם ככה שזה יהיה קנייה מפגרת ביותר

פורסם

תסתכל על מישהו פה מהפורום בנה מחשב בתוך שידה בחדר שינה.

גם אני מתכנן על משהו כזה בסלון בלוך החור של המזנון שישמש בHTPC.

2 מאווררים עם קדיחה בתוך החור הזה במזנון ואני מסודר...

תחשבו אולי להכניס את המחשב בתוך מגירה(אם היא גדולה), שולחן משהו כזה...

פורסם

לאורך זמן זה לא מומלץ, כי הכל יתמלא כמויות אדירות של אבק.

וכל מיני חרקים מעופפים יחליטו לנחות שם ולפזר גללים. :o

גם עם מארז לפעמים יש תקלות...

יום אחד אני עובד על המחשב בסבבה (המחשב עובד המאוורר של הספק גם עובד)

פתאום בוווווווום מה זה חזק, הבזק כחול מאחורי המחשב, המחשב נכבה ולא עולה...

אני פותח את הספק מה אני מגלה? סממית נכנסה בפנים תוך כדי שהמאוורר עובד, הפכה לגוש פחם על הלוח המודפס של הספק וקיצרה אותו...

מה שכן הוצאתי את הגוש פחם הארור בצורת הסממית, ניקיתי קצת עם אלכוהול והופ... עובד כמו חדש...

חוץ מזה עבדתי עם טכנאי שפעם יצא לו עכבר מתוך מארז ופעם אחת פאקינג נחש צפע... מפחיד :o

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים