עבור לתוכן

מחשב נייד איכותי לעבודה עד 8000 ש"ח (עודכן בעקבות ההמלצות!)

Featured Replies

פורסם

שלום,

אני מחפש עדיין מחשב נייד איכותי, מסך 13-14 אינץ', מעבד סנטרינו P8400 ומעלה, כרטיס מסך נפרד יהווה בונוס, לא חובה.

המחשב לצורכי עבודה, וורד, אינטרנט - אך גם צפיה בסרטים תתקבל בברכה.

ראיתי דגם של LG- R410 שנראה קרוב במפרט - אך השאלה עד כמה טובה ההרכבה,

כמו כן ראיתי טושיבה פרוטג'ה m800 -10z שנראה טוב על הנייר והפער העיקרי שלו הוא כרטיס מסך ג'נרי. האם מומלץ כמחשב?

קיבלתי המלצה על לנובו, אני מניח שT400 יהיה המפרט המתאים, האם כדאי? היכן ניתן למצוא?

אגב, רצוי גם שיהיה אפשרות להפעיל עכבר עם ה"track ball" באמצע המקלדת מטעמי נוחות.

כמו כן מאוד חשוב לי היכן ניתן למצוא את המחשבים הנ"ל ע"מ לראותם בעיניים ולחוש אותם בחנות.. אני מקווה שאוכל לקבל המלצה לחנויות לדוגמא.

אודה מאוד על התייחסות מהירה היות ואני מחפש מחשב נייד זמן רב, ומוצא עצמי מבולבל מכל האפשרויות...

בתודה!

פורסם

אם אתה רוצה trackpoint שכח ממחשבים כמו R410 או M800, אתה מחפש מחשב ברמה עסקית (ותקציב כזה גם אוטומטית דורש כזה מחשב). ה-T400 אכן מחשב מוצלח, הוא נותן איכות טובה מאד, trackpoint, חיי סוללה מעולים ואחריות של שלוש שנים.

מבחינת מפרט, לא הבנתי לאיזה צורך אתה מייעד את כרטיס המסך הנפרד?

ה-E6400 של דל גם הוא טוב ובדר"כ זול קצת מה-T400 אם כי חיי הסוללה קצת פחות טובים.

פורסם
  • מחבר

M800 הוא לא מחשב עסקי?

כרטיס המסך הנפרד יכול לבוא לידי שימוש במשחקים מדי פעם - ובכך הנייד יוכל להוות מבחינתי תחליף-שולחני -מלא. כפי שציינתי, זו לא חובה.

E6400, אבדוק

היכן ניתן להשיג LENOVO t400, כמה אני צפוי לשלם עבורו?

האם יש מחשב דומה בקטגוריית 13" ?

מה היית ממליצה עבור מחשב נייד 13", קישוריות טובה, בנייה טובה, ו-(אפשרות לכרטיס מסך ברמת 9200/300 או 3450/3650 )?

פורסם

לא, הוא טכנית מסדרה עסקית אבל הוא לא באמת מרמה עסקית.

איפה אפשר להשיג T400? ערוך חיפוש בזאפ ותקבל מוכרים בשפע. כדאי לוודא מיהו נותן האחריות כי יש הרבה יבוא מקביל. עם כרטיס מסך נפרד זה יהיה 7000-8000 ש"ח, ללא כרטיס מסך נפרד יותר כמו 6500. בעבוא מקביל יכול לצאת גם פחות.

אין מחשב מסוג זה ב-13.3". יש מחשבים באיכות חצי עסקית כמו ה-Sl300 של לנובו שגם נותן Trackpoint אבל מגיע רק עם מסך מבריק.

פורסם
  • מחבר

אוקייייי

ישבתי שעתיים לקרוא ברשת, סופסוף קצת זמן

Dell e6400 לעומת T400

T400 באמת קוסם לי בכל הפאראמטרים, דיברתי עם מספר חנויות -

יש כמה דברים שמבלבלים מאוד בין החנויות השונות, ונשאלת השאלה על מה להקפיד -

מהירות דיסק משתנה 7200/5400

מגוון מעבדים, הבולטים - p8600 לעומת t9400 - מהירות שונה, זכרון מטמון שונה - אני מבין ששני הסוגים הם מונטוינה? או שזו טעות?

מעבד גרפי- לעיתים קיים intel בלבד, לעיתים 3470 ati בנוסף

מסך - 1280/800 WXGA לעומת WXGA+ 1440/900

ומסתבר שלא תמיד יש מסך LED

סוללה - יש 4 , 6 או 9 תאים, והצעות שונות באות עם סוללות שונות

לא תמיד המוכרנים מבינים או טורחים להסביר את ההבדל בין הדגמים, ולא תמיד מפורט בכיתוב האם המדובר בLED או לא בLED..

ואני שואל - עד כמה חשוב מסך LED? איזה מעבד כדאי לבקש? איזו סוללה? האם יש ניואנסים נוספים להם כדאי לשים לב?

במידה וסט הדרישות שלי מT400 ימצא במחיר שלא יעבור 8000 שקלים, ככל הנראה אקנה אותו. במידה ולא - אשקול באמת את D6400 שהצעת, רוב תודות על ההכוונות המדויקות עד כה!

פורסם

אכן יש מפרטים רבים ושונים ל-T400 (גם ל-E6400, אגב).

תצטרך פשוט לשים לב ספציפית למפרט של כל דגם נתון.

הפלטפורמה היא מונטבינה, ה-FSB הוא 1066MHZ והזכרון הוא DDR3 בכל המפרטים.

דיסק 7200RPM עשוי להוות הבדל מהותי בעבודה תכופה עם קבצים גדולים, מה שכנראה לא כ"כ רלוונטי עבורך.

מעבד גרפי גם לא חשוב לך, אבל משום שה-T400 תומך במצב היברידי, שבו אתה יכול להחליף בין הכרטיס המובנה לחיצוני, אתה לא ממש מפסיד פה חיי סוללה, אז שווה ללכת על ה-3470. מה גם שזו הדרך היחידה ברוב המקרים לקבל מסך 1440X900.

LED או לא פחות משנה מהרזולוציה. אולי קצת עוזר לחסוך בסוללה.

לא הייתי הולך בשום מצב על 4 תאים. 6 נראה לי אופטימלי, ו-9 יספק לך חיי סוללה מטורפים, אבל משקל של 2.5 קילו+, והסוללה גם קצת מסורבלת יותר.

פורסם
  • מחבר

מעבד P או T? מה כדאי להעדיף?

חלק מהמסכים מצויינים כCCFL, מה המשמעות?

הבנתי שLED נותן גם צבעים חיים יותר, עד כמה כדאי להתעקש?

האם נכון שהמעבר ממצב למצב בתצורה היברידית הוא רק עם VISTA ולא מתאפשר בXP?

פורסם

מעבד P או T? מה כדאי להעדיף?

ה-T יותר מהיר, ה-P יותר חסכוני.

חלק מהמסכים מצויינים כCCFL, מה המשמעות?

CCFL זה ההיפך מ-LED.

הבנתי שLED נותן גם צבעים חיים יותר, עד כמה כדאי להתעקש?

הוא לא באמת נותן צבעים חיים יותר. חלק שונאים את הצבעים ש-LED נותן. לדעתי לא כדאי להתעקש בכלל.

האם נכון שהמעבר ממצב למצב בתצורה היברידית הוא רק עם VISTA ולא מתאפשר בXP?

כן. רק Vista מאפשרת מעבר on-the-fly. במערכת הפעלה אחרת המעבר יכול להתבצע רק דרך ה-BIOS.

פורסם

בשביל לעשות לעצמך קצת סדר, אתה יכול לראות את רשימת הדגמים האפשריים באתר של לנובו במסמך שנקרא Tabook . לא כל הדגמים ב- Tabook זמינים תמיד בארץ אבל זה יתן לך סדר גודל של אילו צירופים אפשריים או קיימים. אתה יכול לבחור שם קונפיגורציה שמתאימה לך ולברר מול החנות מה מחירה. כמו כן, תוכל בצורה זו לבדוק את המפרט המדוייק של דגם שחנות מציעה לך (יעזור במקרים בהם לא מצויינת אינפורמציה מלאה וגם על מנת לברר סתירות אפשריות במפרט).

פורסם
  • מחבר

או, מצויין, איך אני מגיע לtabook?

האם יש דברים חשובים ללפטופ שהשמטתי?

לא התייחסתי לחיבורים, אני מבין שהוא מגיע עם כל מה שנדרש (אין HDMI, נחיה עם זה)

האם יש עוד משהו לשים לב אליו?

פורסם

בשביל לעשות לעצמך קצת סדר, אתה יכול לראות את רשימת הדגמים האפשריים באתר של לנובו במסמך שנקרא Tabook .

ה-Tabook נגיש פה:

http://www.lenovo.com/psref/pdf/tabook.pdf

כמו כן, בהינתן מספר דגם (שבעה תווים, כאשר ארבעת הראשונים הם ספרות ושלושת האחרונים הם צירופים של ספרות ואותיות), ניתן לקבל ברוב המקרים את המפרט המדויק שלו באתר לנובו:

http://www-307.ibm.com/pc/support/site.wss/document.do?lndocid=LOOK-WARNTY

והקשת המספר ב-quick path בצד ימין.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים