עבור לתוכן

ספק ג'נרי 300W+4 מאווררים, יש מצב?

Featured Replies

פורסם

יש לי ספק ג'נרי 300W וברצוני להוסיף עוד 4 מאווררים (שניים להוציא אוויר מלמעלה ושנייים מכניסים אוויר, אחד מהצד ואחד מאחור או מלמטה), רציתי לדעת אם הספק לא ישרף לי אם אני יוסיף עוד 4 מאווררים ואולי גם שני לדים צבעוניים.

פורסם

יש מצב למחשב שרוף ... אבל תלוי איזה מחשב ... אם אתה רוצה לחבר את הספק רק ל4 המאוררים האלה ללא המחשב אז הוא כן יחזיק :P

היה לי ספק ג'נרי 350 והוא נשרף לי כשהוא הפעיל את המחשב שלי (מפרט במצד) ועוד 4 מאוררים . אבל אם יש לך איזה פנטיום 3 אז הוא כן יחזיק

פורסם

בטח שיש מצב שהוא יחזיק!!

אני מכיר כאלו שיש להם 17 מאווררים עם ספק של 300W.. (מקווה ששלך לפחות יציב)

*עד כמה שאני יודע , ספק לא אמור להישרף מעומס של מאווררים ג'נרים שצורכים פחות מ2W..

פורסם

לדעתי הוא יחזיק את זה בקלות כמו שלי :)

רוב בעיית הספקת המתחים בספקים ג'נריים היא ל5V ול 3.3V, ב12V כמעט ואין בעייה.

פורסם

בטח זהוא יחזיק!

יש לי 4 מאוררים וראדון 9500 ו4 התקנים בלה בלה...

עובד כמו שצריך.

דרך אגב, ספק לא ישרף אלא יעשה בעיות כמו ריסטים וכו'.

פורסם

ספק יכול בהחלט להשרף ולקחת איתו חלק נכבד מהמחשב, אבל מאווררים הם לא מקור עומס משמעותי.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על התגובות.

אני יחשוב על זה עוד קצת, אולי אני יקנה ספק חדש.

פורסם

גם אם נניח שכל המאווררים הם sf2 שדורש 2.4 - 8.4 וואט 4 מאווררים כאלה ידרשו 36וואט מקסימום - אין! בעיה לחבר גם 6 ו7 מאווררים ל300W גם אם הוא ג'נרי... וגם אם כולם sf2!

לך על זה ללא חששות...

פורסם

ספק יכול בהחלט להשרף ולקחת איתו חלק נכבד מהמחשב, אבל מאווררים הם לא מקור עומס משמעותי.

אמת לאמיתה !!!

אצלי הוא לקח ציוד בשווי של 3,000 שקל בלי לחשב את המחיר של הספק עצמו

פורסם

מה אתם מפחידים אותו סתם? נכון ספק יכול להשרף אבל אם הוא עושה את זה - זה לא יהיה קשור ל4 מאווררים המסכנים שהבחור רוצה לחבר בשביל לקבל קצת סירקולציה...

פורסם

אף אחד כאן לא מפחיד אף אחד.. רק מזהירים מה יכול לקרות אבל במקרה שלו הסיכוי הזה הוא 20:100..

פורסם
גם אם נניח שכל המאווררים הם sf2 שדורש 2.4 - 8.4 וואט 4 מאווררים כאלה ידרשו 36וואט מקסימום - אין! בעיה לחבר גם 6 ו7 מאווררים ל300W גם אם הוא ג'נרי... וגם אם כולם sf2!

לך על זה ללא חששות...

אבל לא כל הכוח של הספק מופנה ליציאת ה 12 V זה מחולק בין כולם ואם הספק שלו מביא רק 30 W ביציאת ה 12V מה אז?

פורסם
רק מזהירים מה יכול לקרות אבל במקרה שלו הסיכוי הזה הוא 20:100..

??? - 20% - מעניין עפ"י מה חישבת את הסיכוי הזה - אין שום ביסוס לטענה שלך או למס' שכתבת ואשמח לשמוע אם יש...

אבל לא כל הכוח של הספק מופנה ליציאת ה 12 V זה מחולק בין כולם ואם הספק שלו מביא רק 30 W ביציאת ה 12V מה אז?

<bug2000>

1. אין כזה דבר ספק שנותן רק 30W ב12V אפילו הג'נרים הכי ישנים של 200W נתנו 7A ב12V שזה נותן 84W - היום רובם נותנים בין 10A ל 12A (רובם אני מתכוון לג'נרים)

2. וגם כאן התייחסתי למצב הקיצוני ביותר של 4 sf2 פועלים בפול ווליום וגם זה אפשרי ואין סיכוי שיעשה נזק לספק - גם אם יעבדו 24X7...

3. מעולם! גם לא במארזים הישנים שהרכבתי - לא היו לי פחות מ4 מאווררים במארז גם לא עם ספקי 250W ומעולם לא קניתי ספק לא ג'נרי...

ספק ילך פייפן או מעומס יתר או ממשחקי אלקטרוניקה של מי שלא מבין או בגלל חברת חשמל - שזה רוב המקרים אצל ההורים שלי למשל חברת חשמל כבר שרפו לאבא שלי 3 ספקים - עד שתקנו את החשמל בבית... - אחד מהם אגב תיקנתי ועובד פיקס במחשב של האישה...

תנחשו... ג'נרי 300W- עם 5 מאווררים - 2 מקדימה, 2 מאחורה ואחד למעלה...

*** עריכה - יופי <shibby> להעביר בדיוק באמצע שאני כותב... :P :-*

פורסם

1. אין כזה דבר ספק שנותן רק 30W ב12V אפילו הג'נרים הכי ישנים של 200W נתנו 7A ב12V שזה נותן 84W - היום רובם נותנים בין 10A ל 12A (רובם אני מתכוון לג'נרים)

סתם הביאתי דוגמה קיצונית :P

ואני אומר לך היה לי ספק ג'נרי שהיו מחוברים אליו 4 מאוררים +המחשב שבמפרט המחשב והוא התחיל לעשות לי ריסטרטים ואחרי זה מת לגמרי. וזאת היתה הפעם ה3 שחלפתי ספק ג'נרי לספק ג'נרי אחר, עד שנמאס לי וקניתי אנרמקס 8).

פורסם

אתה בטח לא טוען שהוא הלך בגלל המאווררים?

היה לי פעם כלב שמת :'(- זה בטח לא היה בגלל שהוא אכל כל יום בונזו...

למה אתה לא טוען שהוא מת בגלל הצורב או הכרטיס מסך???

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים