עבור לתוכן

רדאון 9500 פרו,9600 פרו או TI4800

Featured Replies

פורסם

אני מתלבט בין שלושה סוגי כרטיסים:

1 Asus Geforce 4 TI4800SE V9280S2 TVD 128MB DDR VIVO DVI Retail VideoCard

2 ATI Radeon 9500 PRO 128MB DVI Retail Video Card

3 Hercules 3D Prophet 9600 PRO Radeon 128MB

מי יתן ביצועים טובים יותר ואיך הכרטיסים של אסוס והכרטיס הזה בפרט?

פורסם

אם אתה הולך לעשות ככה OC ממש טוב לך על הרקולס 9600 אבל אם אתה לא אוהב את זה אז לך על ה9500 (במידה ואתה משתמש בAA וAF)

אבל אם אתה רוצה כרטיס מסך חזק בלי פילטרים אז כך את ה4800TI אני ממליץ עליו!! 8)

פורסם
  • מחבר

אומרים שה-TI4800 נחות בהשוואה לרדאון 9500 פרו,זה נכון? מה ההבדלים בניהם?

לפי הגרף הזה הוא טוב יותר,מה זה בדיוק ההשוואה הזו ולה ממליצים יותר על הרדאון 9500 פרו,ומה זה בלי פילטרים כמו שאמרת?

פורסם

נחות זאת לא המילה שהייתי משתמש לתאר אותו.

הוא כרטיס די חזק ובמבחן שהבאת הוא מראה ביצועים יותר טובים אבל במבחנים אחרים ה9500 יותר טוב.

הייתי אומר שה4800 מציג ביצועים יותר טובים ללא פילטרים (AA,AF)

פורסם

כן אבל אתם שוכחנים שRadeonים תומכים בDX9 והGF4 לא.

פורסם
  • מחבר

1 מה זה ללא פילטרים (AA,AF)

2 מה זה DX9 ומה זה נותן?

פורסם

א.

3)מהו Anisotropic filtering)AF)?

השיטה הסטנדרטית למיפוי טקסטורות מניחה שכל דגימה של טקסטורה תמופה למרובע בתמונה הסופית. אך הדבר בד"כ לא נכון. טקסטורות ממופות לגופים בצורות שונות, וההנחה הזו גורמת לעיוותים שונים בתמונה הסופית. על מנת לפתור את הבעיה, פיתחו אמצעי שדוגם פיקסלים נוספים מהטקסטורה על מנת לנסות להתגבר על הבעיה. הבעיה לא נפתרת, אבל מקבלים תוצאה קרובה יותר לפתרון האולטימטיבי. דגימת הפיקסלים הנוספים, כמובן, דורשת העברת יותר מידע מהזיכרון של הכרטיס מסך ומאיטה את הביצועים.

4)מהו AntiAliasing)AA)?

התצוגה על המסך מורכבת ממספר סופי של נקודות. כאשר מנסים לצייר קוים שהם לא מאונכים או מאוזנים באמצעות מספר סופי של נקודות מקבלים צורה של מדרגות. פותח אמצעי שנקרא AntiAliasing שתפקידו לנסות להחליק את המדרגות ולהפוך אותן למשהו יותר קרוב לקו. אמצעים אלה דורשים חישוב של יותר פיקסלים, דבר שדורש זמן רב יותר והעברה של יותר נתונים בזיכרון של הכרטיס מסך. כתוצאה מכך הביצועים קטנים.

ב. תמיכה בDirectX 9.0 נכון לעתה זה רק גימיק.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים