עבור לתוכן

בקשר לקרינה המסוכנת של רשת אלחוטית

Featured Replies

פורסם

מישהו אמר פה שיש קרינה מסוכנת אולי, אבל זה לא בטוח בדיוק כמו נורא הפלאפונים.

בכל מקרה, אם הכרטיס רשת האלחוטי רחוק ממני באיזה מטר, זה כבר לא מסוכן?

כי כעקרון גם פלאפון זה לא מסוכן עם לא מקרבים אותו ממש לגוף, אז אני לא חושב שצריך להיות הבדל עם כרטיס רשת אלחוטי.

פורסם
1.המוצר פולט קרינה מסוכנת/ לא מסוכנת בדיוק כפי שיש עדיין יש ויכוח האם הקרינה של הטלפונים הסלולרים מסוכנת לבריאות. כל קרינה בתדרים גבוהים -

2.4Ghz-5Ghz, גובל באורך גל כזה שיכול לגרום לרטט מולקולרי בתאים החיים שנמצאים בגוף. רטט כזה גובל בחום ואף בויברציות שגורמות לשינויים קיצוניים יותר.(עד כאן, כיוון שהנושא נמצא במחקר מתמיד וארוך).

2.הפרעות בקליטה נגרמות כתוצאה ממכשיר שפולט/משדר בקרינה "קרובה" לתדרים של רשת אלחוטית. השיטות היום נוטות לתיקון הבעיה בעזרת שידור כמות ספציפית של ערוצים אורתוגונליים (ניצבים), ובכך להיות כמה שפחות תלויים בתדרים שגורמים לרעש.

תקן 802.11b משדר בתדרים של 2.4Ghz אשר נפוצים במכשירי מיקרו גל, כך שזה שיקול עבור שימוש אינטנסיבי בסביבות בעתיות.

3.אם אני מבין אותך אתה זקוק להגנה. ובכן בנושא הגנה יש ללמוד מקרוב על האספקטים של שימוש לרעה של רשתות אלחוטיות והזמינות של מוצרי סריקה אשר מסוגלים לגלו הכל על הרשת המקומית ומכשיר ה- Access Point.

כיום כשאתם קונים מכשיר אלחוטי, יש לשנות את כל ערכי ברירת המחדל , ליצור ולהפעיל את הפונקציונליות של הצפנה ואבטחה בין התקנים אלחוטיים.

לכל כרטיס רשת "רגיל" יש כתובת Mac Address - כתובת ייחודית לכרטיס. לרשת אלחוטית מתווסף התוסף של מספר מזהה רשת:

Essid- Extended Service-Set Identifier, כאשר המספר מופיע בכל תחילת תשדורת ובעזרתו המשדר מזוהה על ידי המקלטים.

כיוון שהמספרים האלו נתנים לשינוי והם ממוספרים כברירת מחדל, עליך לשנות אותם ולקבוע מספרים שונים.

אמצעי זהירות ואבטחה נוסף, הוא ביטול הזמנת חברים, והגבל מספרי זהות אשר נקודת חישה Access point ייקבל כעובדים קבועים.

יש צורך בהפעלת מנגנון הצפנה WEP כמינימום לאבטחת סודיות, וכמובן הפעלת מפתח הצפנה ברמת 128Bit.

רמה נוספת של אבטחה הוא הגבלת כתובת מורשות Mac, כך נקודת ה- Access point תתעלם מאורחים בלתי רצויים.

מכאן והלאה הרשת ב- WindowsXP/2000 היא זהה לחלוטים כמו ברשתות מחווטות.

4. בשביל חיבור מספר מחשבים (גדול מ-1) צריכים ראוטר, וזה כבר נדון בפורום הזה. תוכל לעיין במדריכים ע"מ לקבל מושג בנושא.

כבר כתבתי ואוסיף מעט.

קרינה מסוכנת היא קרינה אשר ההספק ליחידת שטח גבוה יחסית לתקנים שנקבעו במשרד לאיכות הסביבה.

היום מכשירי טלפון מגיעים עם סוללות חזקות יותר והספקים גבוהים יותר. הקירבה למוח, ולתאים עדינים כמו המוח מסוכנת כשם כל קרינה ממכשיר תעשייתי אחר הפועל בסביבה.

רשת אלחוטית ביתית לא מצריכה את השארותך הקבוע צמוד לתחנת Access Point קרובה, כך שהנזק שיגרם לתאים רגישים יהיה חלש יחסית לטלפון שנמצא צמוד לראש במשך דקות אחרות.

פורסם

אם אני זוכר נכון...התקן האזרחי לקרינה מסוכנת היא חשיפה של 1mW לסנטימטר בשלישית במשך 6 דקות

פורסם
  • מחבר

על השאלה שלי, לא עניתם.

פשוט אני מנסה להחליט אם לקנות כרטיס PCI ואז הכרטיס יהיה ממש במרחק 30 ס"מ ממני או לקנות USB ואז אני אוכל להרחיק את הכרטיס.

מה המרחק שאתם ממליצים?

פורסם

על השאלה שלי, לא עניתם.

פשוט אני מנסה להחליט אם לקנות כרטיס PCI ואז הכרטיס יהיה ממש במרחק 30 ס"מ ממני או לקנות USB ואז אני אוכל להרחיק את הכרטיס.

מה המרחק שאתם ממליצים?

חבל שאתה לא קורא ומנסה להבין את התגובה שלי.

אין לי ולאף אחד בעולם תשובה חד משמעית. הקרינה מסוכנת או לא מסוכנת. אם אתה באמת רוצה להזהר ולא לקחת שום סיכון, תקח לך כרטיס רשת חיצוני ביזר USB ותרחיק אותו מספר מטרים ממך.

אם אתה לא חושש ואתה מאמין שעדיין לא יצאו סקרים ומחקרים המוכיחים אחרת, אז תשתמש בכרטיס PCI פנימי.

אין תשובה חד משמעית.

פורסם
  • מחבר

USB זה 11MBps (או משהו דומה לMBps, לא זוכר בדיוק את הקיצור) וPCI זה 22 בגלל זה שאלתי.

לוותר על מהירות......

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים