עבור לתוכן

אוברקלוק קל ל e5200

Featured Replies

פורסם

אהלן,

התחדשתי במחשב חדש ואני רוצה לבצע עליו OC קל.

מפרט:

e5200

msi p43-neo

קישור לאתר http://global.msi.com.tw/index.php?func=proddesc&maincat_no=1&prod_no=1484

kingston 800mhz 6-6-6-18

מאוורר למעבד arctic cooling freezer pro 7

כרטיס מסך sapphire 4850 dual slot fansink @ 680/1090

ספק ezcool 450w ::)

מארז - silverstone ps02b עם שני מאווררים. סה"כ נראה מרווח ומאוורר טוב.

היום (טמפ' בחוץ 29 מעלות) המעבד שלי במנוחה 37 מעלות ובמאמץ (prime95) מגיע לטמפ' מקסימלית של 51 מעלות (realtemp).

קראתי הרבה בנושא כולל את הספרון של הלוח אם.

יש לי כמה שאלות:

1) ב bios אין אופציה לשנות את ה pci-e bus, כנראה כדי להגן עליו והוא נעול על 100 מראש. אני רק רוצה לוודא שזה נכון

ובאמת הוא נעול לפני שאני שורף את הכרטיס מסך :-\

2) לגבי pci יש אופציה לשנות ל 37.3 או להשאיר על default, שוב ממה שהבנתי אם אני משאיר על default בלוח אם הזה

הוא נועל על 33.3 - מה שרצוי. רק רוצה לוודא את זה.

3) אני רוצה OC קל בלבד להגיע ל 3.0ghz. חשבתי לשנות את ה bus בלבד מ 200 -> 240, להשאיר מכפלה על 12.5 ולשנות יחס

FSB:DRAM ל 1:1.66 (לעשות את העלייה הזאת בהדרגה תוך בדיקת יציבות בדרך). נשמע הגיוני או ששווה לנסות משהו אחר?

4) השאלה החשובה ביותר מבחינתי: אני רוצה לנסות לעשות את ה oc בלי לשנות מתחים. ב bios כל ההגדרות של המתחים הן על

"auto", השאלה אם ההגדרות האלה מקובעות על המתחים של ה stock או שהן ישתנו אם אני יעלה את ה bus.

5) הבנתי שצריך לשנות את ההגדרות ב bios ל disable של c1e ,EIST ,DOT, spectrum spread ולהכניס את התזמונים של הזכרון.

אם אני עושה oc קל, אפשר להשאיר את ה c1e כדי שיוריד את המכפלה בזמן שהמחשב לא מתאמץ או שזה יהיה לא יציב?

כמו כן האם יש צורך בשינויים נוספים ב bios?

תודה רבה

פורסם

1. לשרוף את הכרטיס מסך אתה לא תשרוף גם בתדר גבוה מ100..זה יגרום רק לחוסר יציבות..ואם אין לך את האופציה בביוס אז כנראה שהלוח נועל..

2. תשאיר DEFUALT..

3. הגיוני בהחלט..

4. המתחים לא יחרגו במצב של AUTO אין לך מה לדאוג..

5. מלבד SPREAD SPECTRUM אין צורך לבטל כלום..

6. למה קנית זיכרונות 800MHZ עם CL6..שיש מיליוני דגמים על CL5 במחיר זהה ? :-\

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על התגובה.

המחשב נקנה כ bundle וזה מה שקיבלתי... כשמחירי זכרונות 4gb ירדו אני אשדרג את זה אולי ל 2 * 4.

אני אנסה את האוברקלוק ואדווח על התוצאות :) שוב תודה.

עוד משהו - יש דרך לראות ב everest ultimate או תוכנה אחרת את הבאס של ה pci-e ו pci?

פורסם
  • מחבר

זה באמת זול, אבל התכוונתי שהמחיר של 4gb יירד.

פורסם

פותח התרד המחיר זול ..אבל לא נכנס לזה עכשיו..

לגבי תדר הPCI-E בEVEREST..עד כמה שידוע לי היא לא מראה אותו..

פורסם
  • מחבר

taotao, יש תוכנה שכן בודקת את ה pci-e bus ואת ה pci bus ותעבוד על הלוח אם שלי?

פורסם

אתה יכול לנסות לבדוק עם SET FSB או כל תוכנה אחרת שמיועדת לביצוע OC..שכן הם מזהות את תדרי הבסיס..

אבל במקומך לא הייתי חושש יותר מדי..תתחיל בOC.ותראה איך הולך..שכן 99.9% שלוח האם ינעל את התדר אוטומטי..

פורסם
  • מחבר

setfsb מציג גם את ה pci-e bus וגם את ה pci, תודה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים