עבור לתוכן

המלצה למצלמה קומפקטית - 600 שקל

Featured Replies

פורסם

היי. המצלמה היא לחברה שלי שרק צריכה מצלמה להסתובב איתה פה ושם ולצלם. היא לא צריכה איזה מצלמה איכותית כדי לצלם נופים או כל מיני דברים בסגנון.

היא ביקשה מצלמה קטנה,דקה. מאלו שמאחורה זה כמעט ורק מסך. כסכום התחלתי היא ביקשה 600 שקל. אך אם אין חיה כזאת ב600 שקל. אז אולי ניתן לשנות קצת את התקציב .

* מה התקציב הכולל למצלמה, סוללות וכרטיס זכרון? 600 שקל (אפשר להגדיל אותו גם טיפה אם יש משהו ממש מומלץ)

* אילו נושאים אתה מתכוון לצלם? באילו תנאי תאורה - בעיקר באור יום או גם בתנאי תאורה חלשים יותר? אור יום, נושאים כמו חברים,אולי פה שם קצת נוף.

* האם אתה מתכוון לצלם באור חלש ללא פלאש? לא בדרך כלל.

* האם יש לך נכונות לצלם באור חלש עם חצובה? אין צורך בחצובה

* האם יש לך נכונות לצלם עם פלאש חיצוני? לא

* האם חשוב לך לצלם באור חלש ללא חצובה וללא פלאש (כלומר בהחזקת המצלמה ביד)?

* האם אתה משתמש כיום במצלמה דיגיטלית אחרת? אם כן, מה חסר לך בה?

* האם אתה מתכוון להדפיס או לצפות בתמונות על גבי מסך? אם הראשון, מהו גודל הנייר המקסימלי שאתה מעריך שתרצה להדפיס? תמונות רגילות.

* מהו טווח העדשה במ"מ שחשוב לך? אין לי מושג.

* כמה מהותייים לך המשקל והגודל של המצלמה? האם תתפשר על תכונות או על איכות תמונה עבור מצלמה שנכנסת לכיס? האם מצלמה עם יכולות גבוהות יותר, אבל שדורשת נרתיק נפרד היא אופציה מבחינתך? הייתי רוצה שתיכנס לכיס. המצלמות האלו שהן דקות ושמאחורה זה הרוב מסך.

* האם אתה נעול על יצרן מסויים? אם כן, מדוע? לא.

* אילו מן התכונות הבאות קריטיות לך, אילו חשובות ועל אילו אתה יכול לוותר: אין לי מושג לגבי ההבאים.

o מהירות תגובה (השהייה בין תמונות, מהירות פוקוס)

o מקרו (הגדלה מוחלטת, הגדלה במצב טלה)

o תמיכה בפורמט RAW

o מצב M מלא

o אפשרות לפוקוס ידני

o היסטוגרמה (חיה, וב-post-view)

o תושבת לפלאש חיצוני

o מסך מסתובב

o עינית אופטית או אלקטרונית

o מצב צילום ווידאו מיוצב

o כמות פיקסלים

o יצרן

o האם מפריע לך אם המצלמה מבצעת ניקוי-רעשים גם על קובצי ה-RAW?

o כמה חשוב לך שהעדשה תהיה חדה גם בפינות? ומה לגבי purple-fringing?

o האם אתה מתכוון לצלם הרבה עם הפלאש הפנימי? כמה חשוב לך שהחשיפות עם הפלאש יהיו מדוייקות ללא שינויי הגדרות?

o אחריות יבואן רשמי מול יבואן אפור

o תכונות אחרות

תודה מראש!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים