עבור לתוכן

פלאש חיצוני

Featured Replies

פורסם

אני צריך המלצה לפלאש חיצוני לחבר למצלמה שלי (קאנון 400D) כי הפלאש שיש לי לוקח לו זמן להטעין את הפלאש ואני צריך לחכות כ -5 או 10 שניות עד שזה נרגע ובגלל זה אני מחמיץ המון תמונות טובות

תודה לכל העוזרים

פורסם

איזה פלאש ברשותך עכשיו?

פורסם
  • מחבר

הפלאש של המצלמה רק (שקופץ)

פורסם

עם אילו סוללות אתה עובד?

אצלי לוקח לו בערך שניה שתיים להטען, לא קרה שבאתי לצלם והוא טען לי

פורסם
  • מחבר

יש לי 2 סוללות של המצלמה -ליתיום NB-2LH

פורסם

בשביל לקצר את זמן הטעינה לא צריך פלאש חיצוני. מספיק להעלות ISO ו/או להשתמש בצמצם פתוח יותר.

פורסם
  • מחבר

אני משתמש באופצית p ואני בiso 800

פורסם

אז עבור למצב Av וצמצם 3.5 (בצד הרחב של העדשה). אם אתה עדיין נתקל בזמני טעינה ארוכים (ועוד ב-ISO 800), אז משהו לא בסדר - או שאתה מנסה לצלם נושאים מאוד רחוקים (לא הדבר הכי הגיוני לעשות עם פלאש פנימי), או שמשהו בציוד לא תקין (אולי הסוללה?).

פורסם

אם התקציב מאפשר לך, אז Canon 430EX יעשה את העבודה מצויין.

פורסם

תקנה את ה430EX

פלאש מצוין

(יש לי אותו)

בשביל לקצר את זמן הטעינה לא צריך פלאש חיצוני. מספיק להעלות ISO ו/או להשתמש בצמצם פתוח יותר.

לא תמיד נכון

א. לא תמיד אתה רוצה אסא גבוה

ב.צמצם פתוח לא תמיד יתן עומק שדה מספק

ג.נסה לצלם כמה תמונות ברצף בחדר חשוך יחסית עם הפלאש הפנימי...אחרי שלוש תמונות הפלאש יתחיל לקרטע

ד.פלאש פנימי וישיר זה איכסה...

אז עבור למצב Av וצמצם 3.5 (בצד הרחב של העדשה). אם אתה עדיין נתקל בזמני טעינה ארוכים (ועוד ב-ISO 800), אז משהו לא בסדר - או שאתה מנסה לצלם נושאים מאוד רחוקים (לא הדבר הכי הגיוני לעשות עם פלאש פנימי), או שמשהו בציוד לא תקין (אולי הסוללה?).

בד"כ לא מומלץ לצלם בAV עם פלאש

במצב הזה המצלמה כמעט ולא מתחשבת בפלאש כשהיא קובעת את המהירות תריס אלא קובעת את זה לפי האור הקיים - כדי שגם הרקע יהיה גם חשוף טוב

זה בד"כ יגרום לתמונות שהנושא חד והרקע מטושטש

חוץ מזה, פלאש חיצוני זה עולם אחר מפלאש פנימי

הוא הרבה יותר חזק, טעינה יותר מהירה, והכי חשוב - אפשר להקפיץ את הפלאש...

ערב טוב

יצחק

פורסם

לא תמיד נכון

א. לא תמיד אתה רוצה אסא גבוה

אני לא מכיר מישהו שרוצה ברגע כלשהו להשתמש ב-ISO גבוה אם ניתן להשתמש ב-ISO נמוך יותר. מדובר תמיד בפשרה, אבל בהרבה מקרים בפשרה מספקת.

לעניין הפלאש, ברוב המקרים אפשר להשתמש ב-ISO 400 ולקבל זמני טעינה קצרים מאוד, והאיכות של מצלמות DSLR ב-ISO הזה דומה מאוד לאיכות שלהן ב-ISO נמוך יותר. השד ממש לא נורא.

ב.צמצם פתוח לא תמיד יתן עומק שדה מספק

אז אתה מציע לו ללכת ולהוציא 1000 ומשהו ש"ח מראש בשביל אותו מקרים נדירים שבהם הוא ייצטרך עומק שדה גדול בצילום עם פלאש ישיר + זמן טעינה קצר? אני חושב שעדיף קודם שיתעורר אצלו הצורך הזה. צילום בצמצם 5.6 מספק עומק שדה סביר לצילומי פנים, חדות טובה (ברוב העדשות), וביחד עם ISO 400 ניתן לקבל עם פלאש פנימי זמני טעינה קצרים בהרבה ממה שפותח הדיון תיאר.

ג.נסה לצלם כמה תמונות ברצף בחדר חשוך יחסית עם הפלאש הפנימי...אחרי שלוש תמונות הפלאש יתחיל לקרטע

ניסיתי. אין שום קרטועים. נסה את ההגדרות שלמעלה. אם אתה נתקל בקרטועים, נסה לפתוח חצי צמצם ולעלות חצי סטופ ב-ISO.‏

ד.פלאש פנימי וישיר זה איכסה...

אני מסכים (אפילו כתבתי על זה מאמר או שניים), אבל זאת לא הבעיה שפותח הדיון מנסה לפתור. את הבעיה שהוא העלה אפשר לפתור בקלות עם הגדרות ספציפיות במצלמה, וללא הוצאה כספית כלשהי.

במצב הזה המצלמה כמעט ולא מתחשבת בפלאש כשהיא קובעת את המהירות תריס אלא קובעת את זה לפי האור הקיים

עשיתי עכשיו בדיקה עם שתי מצלמות DSLR - מינולטה 7D ואולימפוס E330. שתיהן התנהגו בדיוק באותה צורה, ברגע שהרמתי את הפלאש הפנימי (במצב עדיפות צמצם) מהירות התריס השתנתה מ-1/4 שניה ל-1/60. בקנון זה שונה?

- כדי שגם הרקע יהיה גם חשוף טוב

זה בד"כ יגרום לתמונות שהנושא חד והרקע מטושטש

מה שאתה מתאר נקרא סנכרון איטי, ובד"כ הוא עוזר לקבל פרטים ברקע בצילומים עם פלאש, דבר שמשפר מאוד את התמונות. בדיוק בגלל הנושא הזה אני מעדיף להשתמש במצב M בצילום עם פלאש. הרבה יותר קל לבחור מהירות סנכרון שמאזנת בין בעיית הטשטוש לבין בעיית חוסר הפרטים ברקע מאשר במצבי חשיפה אחרים.

חוץ מזה, פלאש חיצוני זה עולם אחר מפלאש פנימי

הוא הרבה יותר חזק, טעינה יותר מהירה, והכי חשוב - אפשר להקפיץ את הפלאש...

הכל טוב ויפה, אבל בשביל לפתור את הבעיה של פותח הדיון אין צורך בפלאש חיצוני. אפשר כמובן להציע לו "על הדרך" עוד כל מיני שדרוגים שיישפרו לו את החיים, אבל אני חושב שעדיף להתמקד קודם בפתרון הבעיה שלפנינו, במיוחד אם ניתן לפתור אותה בחינם.

פורסם

היי אורן

מניסיוני עם ה400D, בשימוש איטנסיבי עם הפלאש הפנימי (אירוע\מסיבה\וכדו') זמני הטעינה נהיים יותר ויותר ארוכים...הפלאש מתחמם וצריך לתת לו להתקרר...

במצב הזה המצלמה כמעט ולא מתחשבת בפלאש כשהיא קובעת את המהירות תריס אלא קובעת את זה לפי האור הקיים

עשיתי עכשיו בדיקה עם שתי מצלמות DSLR - מינולטה 7D ואולימפוס E330. שתיהן התנהגו בדיוק באותה צורה, ברגע שהרמתי את הפלאש הפנימי (במצב עדיפות צמצם) מהירות התריס השתנתה מ-1/4 שניה ל-1/60. בקנון זה שונה?

כן

http://photonotes.org/articles/beginner-faq/flash.html#Av

http://photonotes.org/articles/eos-flash/index2.html#confusion

http://photonotes.org/articles/eos-flash/index2.html#avflash

בדיוק בגלל הנושא הזה אני מעדיף להשתמש במצב M בצילום עם פלאש. הרבה יותר קל לבחור מהירות סנכרון שמאזנת בין בעיית הטשטוש לבין בעיית חוסר הפרטים ברקע מאשר במצבי חשיפה אחרים.

מסכים

פורסם

בקנון Av mode לא מתייחס לפלאש, ומשתמש באלגוריתם כאילו

הצילום מתבצע ללא פלאש (זה רשום במדריך...). הפלאש עדיין

ירה בשביל למלא את הרקע החשוך באור.

http://photonotes.org/articles/eos-flash/#faq10

http://photonotes.org/articles/eos-flash/index2.html#fillflash

אתה יכול לבטל את ה-AF Assist Beam (או שזה רק אותי מעצבן

שהפלאש יורה בשביל להשיג נעילת-מיקוד) ובכך למנוע ביזבוז מיותר

של הבזקות. שים לב שזה יכול למנוע ממך להשיג מיקוד על האובייקט,

אתה יכול לשלב עם זה מיקוד ידני (MF). או שאתה יכול להשתמש

בכפתור FEL.

בגדול לדעתי הבעיה היא בסוללה שלך, כנראה שהיא ישנה מאוד, או

פגומה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים