עבור לתוכן

מה עדיף MP3 או WMA.

Featured Replies

פורסם

אני רוצה לבצע העתקה של דיסק מקורי במדיה פלייר 11.

השאלה היא כזאת מה עדיף MP3 320Kbps או WMA 192Kbps?

ומה ההבדל אם יש בין WMA ל WMA Pro?

העתקה של דיסק מהמדיה פלייר היא איכותית?

דרך אגב הרמקולים הם ATP3.

פורסם

אם אתה לא רוצה לאבד איכות מקור, תשתמש בפורמט FLAC. (תחפש בגוגל למידע איך להמיר).

פורסם

WMA PRO אמור להיות יותר טוב מ MP3 ו WMA (שאמורים להיות +- זהים), היתרון של ה MP3 PLUS ו WMA PRO (או איך שקוראים להם) זה שהם יכולים לקודד יותר מידע באותו ביטרייט (הבעיה שאין להם תמיכה נרחבת). הכי טוב זה בטח איזה שילוב של EAC (תוכנה) ו FLAC (קודק).

פורסם
  • מחבר

יש לי תוכנה בשם Acoustica Audio Converter Pro כדי להמיר אבל אני מעדיף במדיה פלייר!

בכל זאת מה הרגילים מה עדיף 320 MP3 (לא פלוס) או 192 WMA (לא pro)

ה MP3 320Kbsp יותר איכותי לא?

פורסם

אך ורק FLAC !!

אבל תזהר, מהיום שעברתי לשמוע רק קבצי FLAC אני כבר לא יכול לשמוע שום דבר אחר.

פורסם

MP3 V0, אלא אם יש לך ציוד אודיו שעולה אלפי שקלים, ואז FLAC.

פורסם

OGG Q10 - גם יכול להיות לא רע בכלל.

אפילו Q8 ומעלה.

פורסם

למה שהוא יקודד ב-FLAC אם יש לו ATP3?

זה קצת חסר פואנטה ותופס מקום מיותר שלא נחוץ עם המערכת הנוכחית שלו שלא תאפשר לו לשמוע הבדלים גם ככה.

ה-WMA מעט איכותי מה-MP3 שהוא פורמט ישן יחסית, אם כי התאימות שלו יותר נמוכה במכשירים או תוכנות כאלה ואחרות.

מבין הפורמטים הדחוסים OGG VORBIS הוא אחד היותר איכותיים, אם כי גם הוא אינו נתמך בחלק מהנגנים הניידים ועוד....

פורסם

OGG וFLAC - שניהם פורמטים פתוחים. לכן, יש הרבה נגנים שתומכים בשניהם יותר מאשר בAPE, משום שלא צריך לשלם על כך רישיון לשימוש בפורמט(בניגוד לAPE).

OGG - ניתן להגדיר כי שיטת הלוסי של FLAC. כמעט כל נגן שנקנה בשנתיים האחרונות שנתקלתי בו תמך בOGG, למעט אלו של SANDISK שנראה שהם ממשיכים עם הפירמרווק הרקוב של סדרת הסנסה וכמעט לא מעדכנים.

פורסם

הסנסות כבר תומכים ב FLAC אם לא ידעת, אתה סתם זורק שטויות ומזלזל.

פורסם

אך ורק FLAC !!

אבל תזהר, מהיום שעברתי לשמוע רק קבצי FLAC אני כבר לא יכול לשמוע שום דבר אחר.

הורדתי FLAC, לא הרגשתי שום הבדל בין FLAC לMP3 למרות שידעתי על ההבדל תיאורטית וזה היה אמור להשפיע פסיכולוגית לטובת הFLAC.

מה שגם FLAC יש רק ברוק, אופרות,קלאסיות. אני לא ראיתי אף פעם אFLAC למזרחית וישראלית (ופופ).

פורסם

אם לא הרגשת בהבדל אין לך את הציוד המתאים - או ברמקולים או באוזניים או ביניהן.

חוץ מזה מי דיבר על להוריד קבצים? מעבר לזה שאסור להזכיר הורדת שירים בפורום, הוא בסה"כ שאל למה להמיר את הדיסקים שלו.

אם יש לו דיסקים של רוק ומוסיקה קלאסית הוא ימיר אותם, ואם יש לו חס-וחלילה דיסקים של מוסיקה מזרחית או פופ אז הוא ימיר אותם.

עוד לא נתקלתי בפורמטים של מוסיקה שתלויים בטעם (או בחוסר טעם) של המאזין...

פורסם

טוב יפה נפש. אז בשבילך הורדתי את השירים מדודתי שגרה בחור נידח בתאילנד. בסדר? יש לה אוסף ענק של FLAC .

אל תיכנס איתי לקטנות.

בקשר לציוד/הרגשה - יכול להיות. אתה יכול לראות במפרט שלי איזה ציוד יש לי, לגבי האוזניים זה כבר אני.

אבל לפי דעתי זה גם קשור לכך שבמזרחית וישראלית (ופופ) ההבדלים זניחים לעומת רמת הפירוט הגבוהה ברוק,קלאסיקות,אופרות.

פורסם

MP3 בקצב 320 עדיף. אבל כדאי לדחוס רק עם LAME, להרבה דוחסים יש באגים תפיסתיים בסאונד אבל כדאי לציין שלהרבה אנשים זה לא משנה, לאודיופילים זה קריטי. בכל מקרה זה לא משהו שקשור ממש לאיכות אלא יותר לנכונות של הסאונד.

הפורמט שהכי כדאי היום לדחוס בו זה AAC.

FLAC - הוא פשוט העתק של המקור ובו לא מאבדים איכות. מי שמשקיע בציוד איכותי - אז חבל לא לדחוס בFLAC בגלל שמקום האיחסון היום עולה גרושים וזו השקעה כספית זניחה מאוד יחסית לכסף שהושקע במערכת. אבל חשוב לציין - יהיה קשה מאוד להבחין בין הFLAC ללמשל MP3 ב320 KBPS או AAC בקצב כזה - כל עוד הדוחסים הם טובים (כמו LAME) וגם על ציוד איכותי מאוד. אבל ברמות הגבוהות כל דבר משפיע.

מה שהFLAC נותן זה ביטוח לסאונד במחיר של נפח איכסון. ההבדלים השמיעתיים כמו שציינתי הם קטנים הרבה יותר מיחס הנפח שהוא תופס.

בכל מקרה - הכל אוברקיל למערכות פשוטות כמו ATP3 שיהוו צוואר בקבור לאיכות הרבה לפני איכות הדחיסה. אם משתמשים בAAC עם קצב משתנה של 160 אני מניח שלרוב רובם של האנשים זה ישמע זהה למקור על מערכת כזו פשוטהץ

פורסם

טוב יפה נפש. אז בשבילך הורדתי את השירים מדודתי שגרה בחור נידח בתאילנד. בסדר? יש לה אוסף ענק של FLAC .

אל תיכנס איתי לקטנות.

גם זה לא ממש חוקי. מה שכן, יש מספיק הורדות חוקיות של פלאקים של מוזיקה חופשית.

ההודעה של ice2k מעולה וממצה את כול הדיונים שהתקיימו בנושא בעבר.

אוסיף שאני ממליץ לבצע את ההעתקה מהדיסק בעזרת EAC שלפחות ברוב המקרים מסוגל להתגבר על בעיות קריאה(ויש כאלה, גם עם כוננים מודרנים) הרבה יותר טוב משאר התוכנות(ע"ע Media Player)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים