עבור לתוכן

DDR500 vs. DDR477 לאוברקלוקינג

Featured Replies

פורסם

לא הייתי בטוח אם לשים את זה כאן או באוברקלוקינג, מנהלים תרגישו חופשי להעביר אם צריך.

שלום כולם,

עכשיו שיצאו הזכרונות החדשים של DDR500 היה מעניין אותי לדעת אם הם היו עדיפים לOC.

לקחתי כדוגמאות את הזכרון של XtremeDDR PC3700 שאצלם הוא דווקא מסומן כ500+ אבל רץ כברירת מחדל על 477 ולעומתו את הOCZ DDR500 שראיתי שעובד בCL2.5 למרות שכל האחרים עובדים בשלוש (תקנו אותי אם אני טועה.)

הנה המידע הטכני:

מה אני יכול ללמוד ממנו? איך אני יודע איזה יעבוד בOC טוב יותר?

XtremeDDR PC3700 3-6-3 2T Timings CL 2.0

OCZ PC4000 CL2.5-4-4-7

צריך עוד איזשהו נתון?

תודה מראש,

orrm.

פורסם

זה מאוד תלוי במעבד שלך, באיזו מהירות אתה מתכוון להריץ אותו ובאיזה divider

פורסם
  • מחבר

בוא נקח את המקרה הכי מטורף של Pentium 4C 3.0 שרץ באוברקלוק והמכפלה שלו פתוחה....

הנה נתתי פרטים (די דמיוניים) אבל הכי טובים שאפשר להשיג בשוק (אלא אם למישהו יש גישה ל3.2GHZ ;D)....

עכשיו אתה יכול לענות?

פורסם

בהנחה שאתה לא משתמש בקירור יותר מידי אקסטרימי, כדוגמת vapochill או prometiea (או LN2 או השד יודע מה) רוב הסיכויים שהמקסימום שתוכל לדחוף P4 3.0 זה לסביבות 250, אולי 260 מקסימום.

במקרה הזה זכרונות PC4000 יכולים להיות די מתאימים, מפני שתוכל להריץ אותם ב1:1 עם המעבד ולזכות בתוספת הביצועים של הסימטריה ביניהם. אם לעומת זאת היית משתמש ב2.6C, שאותו אפשר לדחוף עד נאמר 275, זכרונות PC4000 די יתבזבזו מפני שאין מצב לדחוף אותם לכזאת מהירות (גם עם המון מתח ובתיזמונים גבוהים מאוד), וב5:4 הם ממש לא ינצלו את הפוטנציאל שלהם.

עוד מקום שהם יכולים להיות שימושיים זה אם תיקח למשל מעבד 2.4C, תדחוף אותו ל300 ותריץ את הזכרונות ב240, אחרי הנמכת תיזמונים קלה.

בכל אופן אלה המקרים בתאוריה שהזכרונות האלה יכולים להיות שימושיים. כמובן שקיימת הבעיה של התיזמונים הדי גבוהיים שלהם, אם משווים אותם לרוב זכרונות ה3500 ואף לחלק מה3700 (OCZ 3700 gold? אני לא סגור בדיוק מה התיזמונים שלו אבל אני משאר שנמוכים מ2.5-4-4-7) - לשם כך אני מציע לחכות לבנצ'ים אמיתיים ולראות מה יפעל טוב יותר - מהירות וסימטריה עם תיזמונים גבוהים או ההיפך

עריכה - עכשיו אני רואה שדיברת על מכפלה פתוחה.. זה משנה די הרבה דברים, אבל לא יצא לי ממש להתעמק בנושא מכיוון שזה לא ממש ריאלי עבורי. עדיף שאחד מאנשי הAMD ידבר

פורסם

בתנאים דומים (מכפלה פתוחה) ה2.4 כבר הגיע ל300 (כמובן לא במצב של BY SPD) .

לכן אפשר בקלות להגיד שאי אפשר לספק את התנאים המתאימים למעבד שכזה (פתוח מכפלה).

אני במקומך הייתי קונה את הOCZ -לבאס יותר מידי גבוה אתה לא תגיע במצב BY SPD ועדיף שהתזמון יהיה נורמלי במקרה שהמעבד פתוח ,ואם הוא סגור קניה של הOCZ גם הכי יטובה.

פורסם
  • מחבר

אני רוצה שתפתחו את הראש ותחשבו פתוח......

מערכת VAPOCHILL עם מעבד 3.0C עם מכפלה פתוחה (!).....

איזה כדאי? עם מה אני אגיע רחוק יותר?

כי יש מצב ה3700 יעצור אותי?

פורסם

כמו שכבר אמרתי בתנאים האלו אתה יכול להגיע לבאס של 300 בקלות..

הבעיה היא שלעולם זה לא יקרה בתזמון של 1 על 1 (BY SPD) אני לא אוהב להגיע למצב שמעבד רץ מהר מהזיכרון.

לכן אני ממליץ לך להשאר בתחום שהזיכרון עומד בו לכן לדעתי הזיכרון של OCZ יכול להופיע כטוב בין שאר הזיכרונות בגלל התזמון הנמוך יותר.

והעמידה היחסית בבאס גבוה.

וחוץ מזה לדעתי האישית ואפו ופרומטיה לא ממש נחוצים כאן,קרור כמו הSLK900U יכול להיות מצוין במידה שהרעש לא מפריע לך למרות שגם עם מאורר חלש ורועש פחות הגיעו איתו לביצועים משדהימים.

פורסם
  • מחבר

אז מה שאתה טוען בעצם זה שאני אגיע רחוק יותר עם DDR500 והמערכת הנתונה שהעלתי הודעה קודם?

למרות שהXTREMEDDR מסומנת כ500+ ?......

משהו פה לא נראה לי הגיוני. כי הXTREMEDDR הוא CAS2 אז למה שאני לא אגיע איתו דווקא רחוק יותר? יש לו תזמונים טובים יותר והוא אמור להיות יותר מהיר, רק מסומון כPC3700 למרות שבאתר הם מדגישים שהוא 500. :-\

פורסם

קודם כל אני בטוח שאלו אותם מודולים בדיוק פשוט לאחד הורידו תיזמונים והעלו מהירות...

שנית אין כזה דבר P4 עם מכפלה פתוחה. וכמו שאמרתי זה לא ממש משנה איזה מהם אתה קונה.

פורסם

קודם כל אני בטוח שאלו אותם מודולים בדיוק פשוט לאחד הורידו תיזמונים והעלו מהירות...

שנית אין כזה דבר P4 עם מכפלה פתוחה. וכמו שאמרתי זה לא ממש משנה איזה מהם אתה קונה.

גם אני התייחסתי לעובדה שאין מעבד סידרתי פתוח מכפלה שיצא משערי אינטל.

אבל איני מכיר את הקשרים של האיש כך שיכול להיות סיכוי קטן האומנם שהוא השיג בדרך כל שהיא סאמפל וכפי שאמרתי עם סאמפל של ה2.4 הגיעו בזמנו לבאס של 300.

פורסם

אתם קשים... :bash: :bash:

הבחור דיבר בצורה תיאורטית! הוא נתן תנאים אידאליים כדי שהמעבד לא ישפיע על הבאס המקסימלי.

פורסם

לפי מה שאני ראיתי בהרבה מאוד מבחנים באינטרנט וכתבות על הזיכרונות אמרו שהזיכרון של חברת OCZ מעולה מאוד מכיוון שהוא DDR500 (PC4000) ויש לו יכולות אובריקלוק ממש טובות והוא עובד על CL2 ממה שהבנתי וממה שאמרו לי! אז ככה שעם אתה מתכוון לעשות אובריקלוק הבחירה הטובה ביותר היא OCZ כמובן!

פורסם
  • מחבר

אתם קשים... :bash: :bash:

הבחור דיבר בצורה תיאורטית! הוא נתן תנאים אידאליים כדי שהמעבד לא ישפיע על הבאס המקסימלי.

סוף סוף בן אדם שהבין אותי. אני אכן מדבר בצורה תיאורטית כדי להבין אלו מהזכרונות יגרום לאוברקלוקינג יותר טוב בהנחה ושוב דבר לא מגביל אותו אלא הוא מגביל את השאר!.

ולפי מה שאני מבין ממה שSHIBBY אמר שם אמורים להיות אותם מודולים ואז עדיף לקחת על הXTREMEDDR כי הוא עובד בתזמונים נמוכים יותר וכתוצאה מכך גם מהיר יותר. נכון?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים