עבור לתוכן

מתג שנשלט ע"י מתח

Featured Replies

פורסם

איך קוראים למתג שנשלט ע"י מתח . (כמו מפסק ללוח החשמל שלי....)

אני מדבר על מתח לזרמים של באיזור 10 A (במתח של 220V)

שנשלט ע"י מתח נמוך של באיזור 1 V

איפה אפשר לקנות ???

תודה

פורסם

220V AC? אתה צריך ממסר .

רוב הממסרים יפעלו במתח יותר גבוהה מ 1 וולט , תצטרך להגביר אותו בעזרת טרנזיסטור קטן .

פורסם

1V? אין ממסר למתח כזה. המינימום לממסר של 10A במחיר סביר זה 12V. (יש גם 5, אבל לא במחיר סביר)

פורסם

איך קוראים למתג שנשלט ע"י מתח . (כמו מפסק ללוח החשמל שלי....)

אני מדבר על מתח לזרמים של באיזור 10 A (במתח של 220V)

שנשלט ע"י מתח נמוך של באיזור 1 V

איפה אפשר לקנות ???

תודה

אני משתמש בממסר של 5V, 0.4W, לא יצא לי להכיר נמוכים יותר.

כמובן שאתה תצטרך מעגל נפרד למעגל אותו אתה רוצה למתג, אשר תפקידו של מעגל זה יהיה לשלוט במפסק.

אגב ממסרים, אני מחפש מידע על ספייקים שיוצר הסליל של הממסר על המתג (בד"כ מדובר בMOSFET או BJT שמשמש כמתג).

אני יודע שעל פי החיבור של המתג, HIGH SIDE או LOW SIDE, נוצרים ספייקים שליליים או חיוביים על המתג בעת המיתוג.

מישהו מכיר מאמר על כך?

תודה.

פורסם

אני אישית ממליץ לך להשתמש בטרייק זה הכי טוב ונוח,

לזרמים גבועים הרבה יותר זול מ-ממסר וניתן לבקרה קלה

פורסם

אני אישית ממליץ לך להשתמש בטרייק זה הכי טוב ונוח,

לזרמים גבועים הרבה יותר זול מ-ממסר וניתן לבקרה קלה

יש גם ממסרים ל 3 וולט כמדמוני

פורסם

אני משתמש בממסר של 5V, 0.4W, לא יצא לי להכיר נמוכים יותר.

כמובן שאתה תצטרך מעגל נפרד למעגל אותו אתה רוצה למתג, אשר תפקידו של מעגל זה יהיה לשלוט במפסק.

אגב ממסרים, אני מחפש מידע על ספייקים שיוצר הסליל של הממסר על המתג (בד"כ מדובר בMOSFET או BJT שמשמש כמתג).

אני יודע שעל פי החיבור של המתג, HIGH SIDE או LOW SIDE, נוצרים ספייקים שליליים או חיוביים על המתג בעת המיתוג.

מישהו מכיר מאמר על כך?

תודה.

אתה מדבר על העובדה שאם אתה ממתג טרנזיסטור שבקולקטור יש לו סליל, אז אין לזרם של הסליל לאן ללכת כשטרנזיסטור במצב קיטעון ויש קפיצת מתח עצומה על הקולקטור כתוצאה מכך ?

תנסה לחפש בגוגל משהו בסגנון: transistor with inductive load

פורסם

אתה מדבר על העובדה שאם אתה ממתג טרנזיסטור שבקולקטור יש לו סליל, אז אין לזרם של הסליל לאן ללכת כשטרנזיסטור במצב קיטעון ויש קפיצת מתח עצומה על הקולקטור כתוצאה מכך ?

תנסה לחפש בגוגל משהו בסגנון: transistor with inductive load

את הבעיה הזו פותרים ע"י דיודה אשר פורקת את הסליל על עצמו (יש לה שם אני לא ממש זוכר אותו משהו כמו דיודה מתאבדת או משהו דומה) התפקיד שלה הוא לפרוק את הסליל דרך עצמו וכך לא לפגוע בטרנזיסטור

פורסם

חח אנחנו תמיד קראנו לה דיודת הגנה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים