עבור לתוכן

עזרה בבחירה בין 2 דגמים עם מעבדים t5 t4

Featured Replies

פורסם

יש לי התלבטות בין שני דגמים של Gateway

בעיקר העניין שבדגם החדש עברו למעבד מסידרה 4 שיש לו רק 1M קאש, אך מהירות 800 אך מה שמשונה הוא, שאת הזיכרון הם מספקים במהירות הנמוכה! אז נראה שהמעבד מסידרה 5 עם 2M כבר עדיף?

דבר נוסף שמטריד אותי, שבגירסה החדשה יש הכנה ל wifi 11n , ואני לא יודע אם יש לזה משמעות אמיתית, לצורך מזדמן (בחופשות וכדומה) לגשת לנקודות חמות בארץ ובאירופה ב 5 שנים הקרובות.

כמו כן הדגם הישן כבר אזל, ומוכרים עכשיו בטייגרדירקט רק "מחודש", האם עשויה להיות עם זה בעיה?

חוץ מזה:

בדגם החדש זה תאורת led אך אין ביטחון שזה נותן יותר nit

גם יש eSata

הנה המפרטים:

The new TC serias

==================

Processor Intel® Pentium® Dual-Core T4200 Mobile Processor1 (2.00GHz, 800MHz FSB, 1MB L2 Cache)

Hard Drive 320GB SATA hard drive5

Memory 4096MB 667MHz DDR2 Dual Channel Memory (2 x 2048MB Modules)

Wireless Network 802.11b/g/Draft-N Wi-Fi CERTIFIED®

Battery 6-Cell Lithium Ion Battery (4400mAh)

Chassis Chassis with Intel® Graphics Media Accelerator 4500M with up to 1759MB of Dynamic Video Memory and Intel® GL40 Express Chipset

Display 14" LED Backlit HD Ultrabright Display TFT LCD (1366 x 768)

Expansion Slots Expresscard Type 54

External Ports (3) USB 2.0, VGA Connector and eSATA Port

Keyboard and Mouse Full-Size Keyboard and Synaptics Touchpad with Vertical Scroll

Media Card Reader Digital Media Card Reader - Memory Stick® (MS), Memory Stick Pro (MS PRO), MultiMediaCard (MMC), Reduced-Size Multimedia Card (RS-MMC), Secure Digital (SD) Card, xD-Picture Cart (xD)

Network 10/100/1000 Gigabit Ethernet LAN (RJ-45 port)

Optical Drive 8x DVD-Super Multi Double Layer Drive

Sound High-Definition Audio Support, Built-In speakers, microphone, headphone

Web Camera 1.3 Megapixel Integrated Webcam

Weight 5.3 lbs. (2.4 kg) system unit only / 7.5 lbs. (3.4 kg.) box

the old t-6838

================

Processor Intel Core 2 Duo T5750 / 2 GHz Data bus speed667 MHz L2 Cache size 2 MB

Chipset type Mobile Intel GM965 Express

RAM Installed Size 4 GB / 4 GB (max) Technology DDR2 SDRAM - 667 MHz

Hard Drive 250 GB - Serial ATA-150 - 5400 rpm

Optical Storage CD / DVD read speed 24x (CD) / 8x (DVD)

CD / DVD write speed 24x (CD) / 5x (DVD-RAM) / 2.4x (DVD+R Double layer) / 2x (DVD-R Double layer)

Card Reader Card reader type 5 in 1 card reader

Supported flash memory cards Memory Stick , MultiMediaCard , SD Memory Card , xD-Picture Card , Memory Stick Pro

Display Type 14.1 in TFT active matrix Max Resolution 1280 x 800 ( WXGA )

Widescreen Display Yes, Features Ultrabright

Graphics Processor / Vendor Intel GMA X3100 Dynamic Video Memory Technology 4.0 Max Allocated RAM Size 384 MB

Notebook Camera / Sensor Resolution 1.3 Megapixel

Telecom Modem Fax / modem Max transfer rate 56 Kbps

Wireless NIC Intel PRO/Wireless 3945ABG

Data link protocol Ethernet , IEEE 802.11a , IEEE 802.11b , IEEE 802.11g , Fast Ethernet

Networking standards IEEE 802.11a , IEEE 802.11b , IEEE 802.11g

Expansion / Connectivity

Expansion Slots Total (Free) 1 ( 1 ) x ExpressCard/54 , Memory - SO DIMM 200-pin

Interfaces 1 x Modem - Phone line - RJ-11 , 1 x Network - Ethernet 10Base-T/100Base-TX - RJ-45 , 3 x Hi-Speed USB - 4 pin USB Type A , 1 x Display / video - VGA - 15 pin HD D-Sub (HD-15)

Miscellaneous

Features Intel PRO/Wireless 3945 Wireless LAN , Camera

Technology 6-cell Lithium ion

Battery capacity 4400 mAh

פורסם

מבחינת מעבדים, ה-T5750 בהחלט עדיף על ה-T4200.

אין שום קשר בין ה-FSB למהירות הזיכרון.

פורסם

כמו כן הדגם הישן כבר אזל, ומוכרים עכשיו בטייגרדירקט רק "מחודש", האם עשויה להיות עם זה בעיה?

מחודש=משומש. בעיה? תלוי בך ובמצב המחשב (יכול להיות גם מחשב שהוחזר אחרי שלא נעשה בו כמעט שום שימוש, זה תלוי בהגדרות שלהם למשומש). לא ציינת מחירים או שימושים אז קשה להתייחס לדילמות ולכדאיות הבחירה.

פורסם
  • מחבר

אני מניח שהגדרת "מחודש" בטייגרדיירקט היא לא משומש. השאלה האם למשהוא יש נסיון עד כמה הם בודקים, לפני שהם מוכרים את זה שוב.

שאלתי הייתה בעיקר על העובדה המשונה שהזכרונות הם במהירות 667 ולא 800 כמתבקש למעבד הזה. ואז יוצא שאני מאבד את ה 2M קאש שיש בישן, ולא מקבל תמורתו כלום.

כמו כן שאלתי על העתיד והצורך בתקן האלחוטי 11N בשנים הקרובות, שיהיה כדאי להשקיע בזה.

פורסם

שאלתי הייתה בעיקר על העובדה המשונה שהזכרונות הם במהירות 667 ולא 800 כמתבקש למעבד הזה. ואז יוצא שאני מאבד את ה 2M קאש שיש בישן, ולא מקבל תמורתו כלום.

אמרתי לך - אין שום קשר בין ה-FSB לזיכרון.

FSB של 800 זה למעשה 200. זיכרונות של 667 הם למעשה 333, כך שהם עדיין עובדים מהר יותר מה-FSB.

פורסם
  • מחבר

לא הבנתי מדוע 800 זה למעשה 200?

ומדוע 667 זה למעשה 333

היכן יש הסבר לזה?

פורסם

ב-Google. חפש:

FSB

DDR

פורסם
  • מחבר

הנה מצאתי כי כאשר מדברים על FSB לא מדברים על התדר של הערוץ. אלא מכיוון שהוא מעביר בכפולות של 4 הרי שמציינים אותו לאחר המכפלה.

ובמהירות זיכרון DDR2 מדברים על כפולה של 2 (זה המשמעות של ה D הראשון double שזה אומר שהצליחו להפעיל את הזיכרון במחצית פעימת השעון)

לכן, בבואנו להתאים ל FSB מהירות זיכרון, כאשר מדובר בפנטיום 4 וב DDR2 עלינו לחלק את ה FSB ל 4 ואת הDDR2 ל 2.

אני מבין ש dual channel זה עוד עניין.

מאמר ממצה:

http://www.directron.com/fsbguide.html

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים