עבור לתוכן

מחפש המלצה למצלמה עד 1000 שקל,

Featured Replies

פורסם

מה התקציב הכולל למצלמה, סוללות וכרטיס זכרון?

1000 שקל

אילו נושאים אתה מתכוון לצלם? באילו תנאי תאורה - בעיקר באור יום או גם בתנאי תאורה חלשים יותר?

גם וגם, אותו דבר בערך, מאמין שיותר באור.

האם אתה מתכוון לצלם באור חלש ללא פלאש? בדף הזה תוכל לקרוא על ההבדלים בין צילום ללא פלאש, צילום עם פלאש ישיר וצילום עם פלאש חיצוני (ישיר ומוקפץ).

אם תצא איכות טובה, אז ללא פלאש, אבל אם צריך אז כמובן עם פלאש.

האם יש לך נכונות לצלם באור חלש עם חצובה? לידיעתך, העלות של חצובה בסיסית נעה בין 200 ל-400 ש"ח, ושל חצובת שולחן בין 50 ל-150 ש"ח.

לא

האם יש לך נכונות לצלם עם פלאש חיצוני? העלות של פלאש כזה יד שניה נעה בין 400 ל-600 ש"ח או 1000 עד 1200 ש"ח לפלאש חדש.

לא

האם חשוב לך לצלם באור חלש ללא חצובה וללא פלאש (כלומר בהחזקת המצלמה ביד)?

הכי חשוב.

האם אתה מתכוון להדפיס או לצפות בתמונות על גבי מסך? אם הראשון, מהו גודל הנייר המקסימלי שאתה מעריך שתרצה להדפיס?

לא מאמין, אולי לצפות על מסך.

מהו טווח העדשה במ"מ שחשוב לך? המאמר הזה ייתן לך מושג לגבי לגבי הטווחים השונים.

אני מאמין 28MM אם זה נכנס בתקציב.

כמה מהותייים לך המשקל והגודל של המצלמה? האם תתפשר על תכונות או על איכות תמונה עבור מצלמה שנכנסת לכיס? האם מצלמה עם יכולות גבוהות יותר, אבל שדורשת נרתיק נפרד היא אופציה מבחינתך?

לא משנה לי בכלל הגודל \ משקל, איכות תמונה עדיפה.

האם אתה נעול על יצרן מסויים? אם כן, מדוע?

לא, כל עוד אין כחול לבן זה לא ממש משנה. :)

תודה רבה מראש.

פורסם

הכי חשוב.

קשה לי להאמין שבפחות מ1000 שקל תמצא מצלמה שמסוגלת לתת תוצאות טובות בלי חצובה ובלי פלאש , לא שפלאש ישיר כל כך משפר(מאיר , אבל זה מכער) אבל זו דרישה כמעט בלתי אפשרית ממצלמה במחיר כזה.

החיישנים קטנים מידי , זה לא ריאלי כל כך

פורסם
  • מחבר

כמה צריך לעלות את התקציב בשביל דבר כזה?

ומה יהיה הכי מתאים לתקציב ללא הסעיף הזה?

תודה רבה.

פורסם

אם חשוב לך לצלם באור חלש ללא חצובה וללא פלאש, ואתה רוצה מצלמה עם 28 מ"מ, אז יש רק מצלמה אחת בתקציב שמומלצת - פוג'י F100.

צילום באור חלש ללא פלאש בהחלט אפשרי כל זמן שמדובר באור חדר טיפוסי ולא באור נר. עם זאת, צילום כזה מחייב פשרות בנושא איכות התמונה (שמשתנות בין מצלמות שונות) ומעט יותר מיומנות - החזקה יציבה, הבנה של קשרי הגומלין בין מהירות תריס, ISO, צמצם ואורך מוקד, וההשפעה שלהם על האפשרות להמנע מטשטוש בתמונה. מיותר לציין ש-ISO גבוה הכרחי, וכאן בדיוק היתרון של ה-F100. גם מצב הצילום הכפול של המצלמה הזו שימושי מאוד כדי לצלם באור חלש, במיוחד למי שלא מתמצא עדיין באותם קשרי גומלין או מי שלא מתכנן ללמוד אותם.

פורסם
  • מחבר

כנראה לא הבהרתי את עצמי נכון, הכי חשוב לי לצלם בלי חצובה יענו בידיים,

אבל בדרך כלל לפי דעתי זה כן יהיה באור ככה שעדיף איכות תמונה ועדשה.

תודה שוב.

פורסם

ל-F100 יתרון באיכות התמונה גם באור טוב, והעדשה שלה נותנת טווח שימושי יותר מכל המתחרות לתקציב להוציא את ה-TZ4 ו-TZ5 של פנסוניק (שנופלות ממנה ביכולת שלהן לצלם באור חלש).

פורסם

אורן נראה לי יותר הגיוני להמליץ על TZ5 בתקציב הזה.. כמה כבר הוא יצלם באור חלש בלי פלאש?

טווח העדשה של ה-TZ5 אישית נראה לי שימושי יותר לרוב האנשים

פורסם

הכי חשוב.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים