עבור לתוכן

|| אתר מבית היוצר שלי - משהו נדיר

Featured Replies

פורסם

היי כוסיות :cool2:

סתם, לא משהו נדיר, אבל בכול זאת, האתר היחיד שבניתי :P

אני רק בן 17 כיתה י"א והשפות היחידות שלמדתי ואני לומד זה C# ואסמבלי. זה אתר סטטי לחלוטין, ללא שום פאנל ניהול, הכל דרך הקוד. עבודה מפרכת.

בבקשה לא להעיר הערות מעליבות בכלל ועל הקידודבפרט :nixweiss:

WWW.D-DESIGNS.CO.IL

איך?

PS

* עדיף להיכנס דרך explorer כי ב-FF יש כזה רווח ריק בצד ימין, משהו השתבש בקוד.

* ה-Images נטענים לאט אני יודע אבל זה בגלל שהשרת באמריקה

פורסם

יפה מאוד.

הרקע זה תמונה גדולה או קובץ gif שאתה עושה repeat?

כיוון שאתר שלך ברובו בנוי מתמונות האתר עולה מעט לאט. ולכן תשקול לשמור כמה שפחות תמונות או בphotoshop תשמור אותם כך שהגודל שלהם לא יעלה על 25kb

[br]פורסם בתאריך: 3.03.2009 בשעה 16:51:40

עוד משהו ידידי,

אם התאר לא גמור אז אני מבין את ההערה:

*** עדיף להיכנס דרך explorer כי ב-FF יש כזה רווח ריק בצד ימין, משהו השתבש בקוד.***

אך אם האתר גמור אז אתה צריך לדאוג שברוב הדפדפנים האתר יתמוך.

פורסם

תודה על התגובה :)

מחכה לתשובות על הבעיה הזאת הזאת בפורום תכנות. האתר בעיקרון גמור, רק הבעיה עם הרווח הזה בצד ימין שצריך לסדר :cool2:

פורסם

נס ציונה אה? אתה בטח איתי בבצפר, רק שאני כבר ביב' וסיימתי עם אסמבלר. P:

אתר חביב ביותר, רק חבל שהוא איטי. סדר זאת :xyxthumbs:

עוד דבר, באזור הריהוט למלונות, התפריט נמצא בתחתית העמוד, ולדעתי זה לא אידיאלי. עדיף לשים אותו במקום קצת יותר בולט ונגיש.

פורסם

נס ציונה אה? אתה בטח איתי בבצפר, רק שאני כבר ביב' וסיימתי עם אסמבלר. P:

אתר חביב ביותר, רק חבל שהוא איטי. סדר זאת :xyxthumbs:

עוד דבר, באזור הריהוט למלונות, התפריט נמצא בתחתית העמוד, ולדעתי זה לא אידיאלי. עדיף לשים אותו במקום קצת יותר בולט ונגיש.

lol

בכל זאת מעדיף את יפה יותר מגלינה D:

היא גרה 2 בתים לידי אגב

עזוב את הבתי מלון זה סתם משהו קטן שניסיתי לעשות והשארתי על האתר. העיקר זה הPATIO

תכננתי להשאיר את העיצוב הזה עד סוף פסח, ואחורי פסח אני יחזיר את העיצוב לזה ששניתי לפני דקה, תרענן תדף ותראה

פורסם

Kokit, מאחר והתחום חדש לך מאוד, וזה ניכר מאוד באתר שאתה מציג כאן, אני מעדיף לתת לך כמה הערות כלליות ואח"כ להתייחס ספציפית לאתר עצמו.

ראשית, אני מניח שהעבודה היתה מפרכת כפי שאתה טוען מאחר ובנית את האתר כולו תוך כתיבה ישירה של קוד html, אחרת אין שום סיבה שהבנייה של אתר פשוט שכזה תיקח יותר מיום-יומיים.

אני משער שכשלקחת על עצמך את הפרוייקט הזה, ניגשת מיד לעבודה ולמדת איך לבצע אותה as you go along, אבל זה מנע ממך להכיר כלים שיקצרו לך תהליכים משמעותית, כמו תוכנות עריכת web או סביבות פיתוח של web authoring מסוג WYSIWYG לדוגמא Dreamweaver או KompoZer החינמית.

לעומת זאת, אם אתה מבחינה עקרונית רצית ללכת ב"דרך הקשה", ובכן - הרצון ללמוד להכיר את הקרביים ולהשתמש בחומר הגולמי זה טוב ויפה, אבל תהליך הלמידה צריך לבוא אך ורק בזמן העשרה עצמית שלך בזמנך החופשי, ולא תוך כדי עבודה למטרת רווח בביצוע פרוייקט שהוזמן ע"י לקוח (כמו שאני משער המקרה הזה כאן). אם מדובר בעבודה תמורת תשלום עם לוחות זמנים ומול לקוחות, צריך להקדיש כמה שפחות זמן ללמידה וכמה שיותר זמן לעשייה נטו, תוך הסתמכות על הידע שכבר יש לך.

שלישית, אתה צריך קצת ידע נוסף לגבי תיכון נכון של אתרי אינטרנט ולהכיר מושגים בסיסיים שמהווים סטנדרט כיום בכל הקשור לעיצוב, ממשק ותוכן, מושגים כמו Information Availability, Accessibility, Site Navigation, סטנדרטים לגבי עיצוב פונטים וטיפוגרפיה, layout וכו'. האינטרנט מוצף במקורות ידע עצומים, ואין שום בעיה למצוא כל מה שאתה צריך.

האתר מאוד לוקה בחסר בפרמטרים הבסיסיים הנ"ל שאתה צריך להכיר, ולהלן כמה דוגמאות מאוד בולטות (וזה רק חלק קטן אבל משמעותי):

- רוב הדפים רוויים בתמונות בצורה שמעמיסה מאוד על הטעינה, אפילו תמונות ה preview

- יש יותר מדי תמונות ברוב הדפים, באופן שמתחיל לבלבל את העין מאחר ורובן נראות כמעט אותו דבר ממבט ראשון. אתר שמעוצב נכון צריך להוביל ולהנחות את עינו של הצופה למוקדי עניין, ובמיוחד ליצור הפרדה נוחה ומיידית בין מוקדי עניין שונים, אבל באתר שלך כל התוכן הויזואלי נזרק לעינו של הגולש בבת אחת. למשל, שים לב למה שקורה כאן, גם מבחינת העומס וגם מבחינת התוכן הויזואלי, וכאן מבחינת חוסר הפרדה נוחה לעין של הקטגוריות השונות.

- לא מוקדשת מספיק חשיבה בנוחות ממשק וגישה. למשל, הצורך לגלול למטה בדפים מרובי התמונות הוא מיותר וטרחני, עליך למצוא דרך נוחה ואלגנטית לגרום לכל התמונות להיות נגישות בצורה מיידית ללא זמן טעינה מיותר או פעולות ממשק מלבד קליק אחד של העכבר.

גם הניווט בעייתי, ואני אתן שוב את הדוגמה הזאת, שכדי להגיע ממנה לתמונות בקטגוריה אחרת צריך לעבור בין דפים בצורה מסורבלת, כשכל דף עמוס לעייפה בתמונות ונטען בזמן רב.

אתה גם בנוסף מקשה על הניווט עוד יותר בכך שאתה מונע ממשתמשים שלא מכירים מקשי קיצור לפתוח קישורים שונים בטאב או חלון נפרד. איך אתה מצפה שגולש יעבור בנוחות מתמונות של קולקציה אחת לאחרת?

- דפי השער גדולים מדי, במיוחד של hotel furniture (צורך לגלול בדף שער של אתר שאינו אתר תוכן, זה big no-no :nono:)

- יש בעיה בעיצוב הפונטים והטיפוגרפיה ב hotel furniture - כמו הבלאגן במיקום כיתוב בתמונות של תתי הקטגוריות (ה lines) כאן, (כנראה כי רצית למקם את הטקסט בחלקים שיראו אותו) וגם העובדה שהפונט של אותו הכיתוב, כמו גם של הקישורים בתחתית העמוד, מאוד תמוה ומאולץ ולא קשור לשאר העיצוב.

הכלל המרכזי שצריך להנחות אותך באתר שכזה - זה אינו אתר תוכן, על כל המשתמע מכך מבחינת סטנדרטים של עיצוב. בין היתר, הצורך לגלול למטה הוא מיותר לחלוטין (ומה שקורה כאן ממש גרוע, תמונה אחת שמאלצת גלילה), צריך להימנע מלהעמיס על הגולש באתר באופן שיקשה על הניווט, וצריך להקל על עינו של הגולש כמה שיותר מבחינת הפרדה לקטגוריות (למשל כאן, כל תמונה שמייצגת קטגוריה לא מספיק נבדלת מהשאר, במבט ראשון כל התמונות נראות אותו דבר פחות או יותר, וכך גם הכיתוב. צריך להעמיק ולהתעכב קצת על כל תמונה כדי להבין איזו קטגוריה היא מייצגת וזה חיסרון גדול)

אז לסיכום, שיהיה בהצלחה בהמשך, אתה צעיר מאוד ורק בתחילת הדרך ולכן העבודה וההשקעה שלך ראויה להערכה. ובפעם הבאה לפני שאתה משקיע עבודה שכזו, רצוי שתחפש קצת מקורות ידע וכלים שיסייעו לך (או לחלופין לקפוץ לבקר בפורום כאן, כולם ישמחו לעזור) :)

פורסם

שרון :)

קודם כל אני רואה בתגובה הזאת באמת רצון לעזור ולא לפגוע.

אני מבין את כל הנקודות שלך שאגב כמעט לכולן התייחסתי כשבניתי את האתר אבל לא ייחסתי להם מספיק חשיבות ולכן זה מה שיצא, אתר שכאילו מנסה אבל לא מצליח להעביר מספיק פרקטיות למשתמש. להבדיל מאתר מקצועי בחברה מתמחה כמו McCann Digital, Daronet, Interdeal וכל השאר.

אני לוקח כל טיפ ועצה שלך למימוש בפרוייקטים אחרים שאולי שאבצע בהמשך.

שוב תודה 8)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים