עבור לתוכן

התכנית של רשות המים להצלת משק המים הישראלי- תיפרדו מהגינה שלכם.

Featured Replies

פורסם

http://news.walla.co.il/?w=/1/1444835

זה פשוט גאוני שכל ממשלה מגלגלת את בעיית משק המים הישראלי אל הממשלה הבאה, ומי שחוטף את התוצאות הישירות על הראש אלו האזרחים.

שילמתם על בית עם גינה? וואלה, חבל, ב 2010 תיאלצו לגור בבית עם.... משטח אדמה בחוץ. לפני הגינות, אולי שיאסרו על מילוי בריכות פרטיות ברמת אביב ג' או משהו בסגנון, בריכה אחת כזו מכילה כמות מים שמדשאה ביתית ממוצעת צורכת במשך כל הקיץ- ויותר.

פורסם

עוד מעט יאסרו גם קירור מים חחח...

פורסם

לההההה נראה לך Scorn??

חס וחלילה שיגידו להוריד את המים מהבריכות ברמת אביב...הרי לשם כך הם קנו שם בתים לא? כדי להנות מהיוקר...

ועכשיו שביבי בשלטון, תשכח מקנסות לעשירים.

הלוואי שהמדינה תפשוט רגל, תגיע לקרשים ושיהיה מרד אזרחים.

רק ככה אולי..אולי יקרה משהו טוב.

פורסם

למה אתה מחכה שהמדינה תפשוט רגל או תגיע לקרשים מה שלדעתי היא כבר שם?

גם אתה כמו הממשלה משליח את הבעיות למישהו אחר במקום להתחיל מעכשיו בפעולה אתה מחכה שיהיה יותר גרוע.

אנחנו הישראלים אוהבים לדבר כמה פעמים שמעת על מרד צרכנים אם זה נגד חברות הסלולר או נגד מחירי הדלק ומה קרה בסופו של דבר?? כלום!

וגם שיהיה גרוע יותר לא יקרה כלום בגלל החשיבה הזו...

פורסם

אני משלח את הבעיות על הממשלה, היו ויש מליון אלטרנטיבות למים וניצולם ושימוש במיי קולחין והתפלה ומה לא, אבל המדינה קמצנית מדי בשביל לחשוב על העתיד ומעדיפים כמובן שכל האזרחים ישלמו על הטעויות שלה, לעזאזל למה לא לעשות מתקני התפלה בכל הארץ, יש פה אחד בדימונה שהקימו לא מזמן ועוד אחד שיהיה בירוחם ממה שאני יודע. מה קרה הריח יהרוס את תל אביב?

אני תמיד היתי חסכן במים וחשמל אני מתקלח אולי 5 -7 דק' ומכריח את כל המשפחה שלי לעשות אותו הדבר, אפילו את הגינה שלי בקושי אני משקה.

וזה שהישראלים תמיד לא עושים שום דבר אתה צודק...לא כמו בארגנטינה העלו את תעריפי הדלק בחצי הם שרפו חצי מדינה שם והפגנות עד שהורידו זאת חזרה..

פה במדינה יש לפלפים...

פורסם

למען האמת בישראל יש 3 מתקני התפלה, כולל המתקן הגדול בעולם, עוד אחד צפוי להפתח בסוף השנה (וכמובן שזה ידחה בשנתיים) ועוד שניים שאמורים להפתח עד 2012 (כלומר 2018)..

פורסם

הלוואי שהמדינה תפשוט רגל, תגיע לקרשים ושיהיה מרד אזרחים.

רק ככה אולי..אולי יקרה משהו טוב.

ככה ישלטו פה הירדנים\המצרים

פורסם

אם נשמע מדברי שהאשמתי אותך חלפינו בבזבוז מים לא לכך התכוונתי.

אני הדגשתי יותר את עיניין "הישראי הפטפטן" כמוך גם אני וגם עוד הרבה אחרים יודעים רק לדבר אך בפועל לא עושים כלום,מסתתרים מאחורי המחשב שלנו ורושמים הארות והערות כאלו ואחרים(אומר את זה בהכללה יודע שיש יוצאים מן הכלל),שנת בצורת במדינה לא נורא נעלה את מחירי המיים לא נשקה גינות וכו'.

לדעתי בכלל כל נושא המיים במדינה צריך לעבור לראש סדר העידיפויות לפני השלום ולפני כל נושא פוליטי אחר כי בלי מים לא משנה מי יהיה פה...

אני סתם פורק כאן עול אז סלחו לי חברי הפורום אני פשוט מתרעם כל פעם מחדש שאני רואה איזה ילד שותף את הרכב שלו בצינור ביום קיץ חם כאילו יש לנו מים לבזבז :bash:

פורסם

הנושא שצריך לעבור לראש סדר היום הוא הנושא הכלכלי חברתי, ובכלל זה החניוך, משק המים וכו'. שלום או לא, בקצב הזה המדינה שלנו תקרוס מבפנים. באופן אישי, אגב, אני חושב שתוך שנה-שנתיים הולכת להיות פה שביתה כמו שלא הייתה בשום מקום אחר בעולם, כזאתי שבאמת יכולה לגרום לכלכלה לקרוב, בגלל ההתלעמות של האוצר בפרט והממשלה בכלל מכל הנושאים הבאמת חשובים (כמו למשל ביטול ההסכם מהבוררות שהייתה בין האוצר להסתדרות הרפואית, שנמשכה 8 שנים באשמת האוצר, והסתיימה בנוב' האחרון).

פורסם

שביתה לא תגרום לשינוי המיחל,היא יותר מידי מאורגנת ומאופקת כי מוביל אותה גוף בעל אינטרסים,עד שהעם לא יעשה מעשה הממשלה לא תעשה דבר כי היא יודעת שאם תיהיה שביתה "כל" שעליה לעשות הוא לדבר עם ההסתדרות וכולנו רואים לאן זה מוביל.

אתה לוקח את הנושא הזה לכיוון פוליטי אבל שוב אתה רואה את התמונה הצרה מחכה לעתיד לבוא במקום לפעול עכשיו,זה לא מופנה אליך ישירות הביקורת הזו אלה על כל אחד ששותק ומחכה שמישהו אחר יעשה את העבודה במקומו.

חרם צרכנים קטן היה משפיע הרבה יותר משביתה לדעתי.

פורסם

חשבת על זה שאתה לא עושה כלום כי יכולת ההשפעה שלך שואפת לאפס?

שהמשפט "אל תגיד שאני לא עושה כי אין לי כוח" הוא משפט אידיאליסטי ורחוק מאוד מהמציאות?

ישראלי או לא, צר לי לאכזב אותך אבל ככה זה בכל העולם.

אם האוצר החליט לצפצף על ההסכם אתה תפסיק ללכת לעבודה? לא, כי יפטרו אותך ואז לא יהיה לך מה לאכול. אתה תבלע את זה ותחכה שארגון העובדים שלך יעשה עם זה משהו.

דווקא למחאה מאורגנת יש הרבה יותר כוח ממחאה לא מאורגנת. ברור שהכל זה עניין של אינטרסים. תחשוב על שביתה של חודש של כל המשק. אתה יודע איזה נזק כלכלי למדינה זה? האוצר יודע יותר טוב ממני, ממך וסביר להניח מכל חברי הפורום כמה מיליארדים המשק יפסיד, ובקצב הזה, כל הסכמי השכר יבוטלו חד צדדית, זה מה שהולך לקרות.

במחאה לא מאורגנת, כל אחד עושה מה שבראש שלו. אמרת אינטרסים? זה לא עושה ככה וכן עושה ככה כי ככה נוח לו, ושכולם ככה לא יוצא מזה כלום. אם מחליטים שאף אחד לא הולך לעבודה ויהיה מה, זה הרבה יותר חזק. כאינדיבידואל אין לך כוח, אתה כלום. כדי שכמות משמעותית תעשה משהו, אתה צריך מישהו שינהיג אותם, ארגוני העובדים במקרה הזה.

פורסם

טעות

שבירת שביתה היא יותר זולה משביתה

עובדה האוצר לא מתרגש משביתות - העיקר לשבור את היכולת של העובדים לשבות מפני שאם האוצר שובר להם את היכולת לשבות הם לא ישבתו יותר וחוץ מיזה אם יש נזק למשק תמיד האוצר יאשים את השובתים ולבד מסזאת - תמיד המשק יחזור לעצמו ( פחות או יותר ) לאחר שביתה ואפילו הצריכה תתגבר - מי שצריך את מישרדי הממשלה ששובתים פתאום לא יחדול מלהצטרך אותם - האוצר מוגן ע"י חוק - כלומר האזרחים חייבים את השרות ( פחחח שרות ) שהמדינה מספקת והשביתה היא רק הדחיה של אותו שירות ולא הפסקתו ו / או ביטולו לצמיתות .

ולכן שבירת השביתה זולה יותר מהשבתה של המשק - כי אם הצלחת במשחק של למי יש ביצים גדולות יותר ומי מוכן לדפוק את האזרח חזק יותר ( כלומר לשבות ) אז העובדים לא יקבלו את תוספות השכר שלהם וגם ימנעו בעתיד להשתמש בנשק השביתה שלא מפחיד את האוצר , זו הסיבה מדוע השביתות האחרונות שהיו היו ארוכות , רק הציבור נידפק .

פורסם

ובגודל הטימטום של המדינה היא ממשיכה להעביר מים לרשות ולירד

פורסם

[br]פורסם בתאריך: 3.03.2009 בשעה 13:19:52

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3679728,00.html

האם ישראל צריכה להמשיך לתת מים לשכנים?

לישראל חסרים מים אך הסכמים עליהם היא חתומה מחייבים אותה להעביר כמויות לא מבוטלות לירדן ולפלסטינים. בפועל היא אף מעבירה יותר מהכמות שהתחייבה. אפשר לטעון "עניי עירך קודמים" ושצריך לשמור על המים; מנגד יש לשכנים זכות חוקית והומניטרית לקבל מים שזורמים בין הגבולות

פורסם

"... בפועל, ישראל העמידה לרשות הפלסטינים, באספקה ישירה ובהיתרי קידוח בארות חדשים, למעלה מ-65 מיליון מ"ק בשנה - יותר מכפליים הכמות לה היא מחוייבת.

"??!?!?!?!?!!!?? :screwy:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים